Interjúk

Narbeleth Interjú

(scroll down for English Version)

Helló! Hogy vagy?

AVE!
Jól, köszönöm kérdésed.

A Narbeleth új albuma, az Indomitvs most szeptemberben jelenik meg. Milyen érzéssel tölt el?

Az Indomitvs a negyedik albumom. A harmadik a nagyszerű Folter Records kiadó égisze alatt, és persze nagyon üdítő érzés a munkával töltött hónapok után befejezni egy albumot, és zenei műbe önteni azt a sok érzelmet.

Hogyan nézett ki a kreatív folyamat?

Ugyanúgy, mint az előző anyagokkal. Ahogy befejezek egy albumot, már dolgozok is a következőn; egy dal van, hogy egy nap alatt, van, hogy több hónap alatt születik meg; nem kell elsietni, de megpihenni sem. A szöveget általában a zene után írom meg, és ha megvan minden, akkor irány a stúdió.

Mire számíthatnak a rajongók?

Black Metal… Se több, se kevesebb.

Vannak nagyobb különbségek a korábbi albumaid és az Indomitvs között?

A legnagyobb különbség az előző albumokhoz képest a dobjáték. Ehhez az albumhoz egy nagyszerű dobos és egyben barátom működött közre: Vindok a hatalmas SARTEGOS (Galiza, Spanyolország) bandából.

Mi a cím jelentése?

Az Indomitvs latin szó, ami valami megszelídíthetetlen, vad, ádáz erőt ír le, amely nem adja meg magát bármivel is áll szemben, szemét mindig a célon tartva, bármit megtéve, hogy elérje azt.

A Narbeleth egyszemélyes banda. Tervezed, hogy ez megváltozzon a jövőben, vagy teljesen elégedett vagy a helyzettel?

A NARBELETH egyszemélyes bandaként született, és úgy is marad.

Mi a helyzet koncerttéren? Hol láthatnak a rajongók? Tervezel európai utat?

Azon dolgozok, hogy a NARBALETH 2018-ban elérje az európai színpadokat. Bármilyen konkrét információ ezzel kapcsolatban akkor lesz elérhető, ha megvannak a pontos időpontok és helyszínek. Abban viszont nincs kétség, hogy hamarosan találkozunk.

Mesélnél nekünk valamit a bandán kívüli életedről?

Lehetnél pontosabb. Átlagos ember vagyok, aki az entrópia és aztán a halál fogja…

A kubai metál színtér egzotikusnak mondható számunkra. Mi a metálzene helyzete országodban?

Ahhoz képest, hogy Karib-tengeri szigetről beszélünk, Kubának említésre méltó metál szcénája van. A mostani nem éppen a legjobb időszak, de elég sok extrém metál bandánk van, és a metál „közösség” nagyobb, mint bárki gondolná.

Ok, ez volt az utolsó kérdés. Köszönöm az interjút, és ha üzennél valamit a rajongóknak akkor itt a lehetőség :).

Köszönöm az interjút. A NARBELETH követőinek és támogatóinak üzenem világszerte, hogy az „Indomitvs” szeptember 29-én fog megjelenni a Folter Records gondozásában, és további információ is várható koncertekről. Maradjatok igazak. AVE!


Hi! How are you?

AVE!
I´m fine, thanks for your concern.

Your band Narbeleth will release their debut album Indomitvs this September. What are your feelings about it?

Indomitvs is actually my 4th album. It´s the 3rd one released via mighty Folter Records, and of course, it is a very gratifying feeling when I finish an album after months of work and deliver all the emotions into a musical work.

What was the process of creation?

The same as previous releases. As soon as I finish an album I begin to work for the next one; but a song can come in one day or in several months; no rush, but no pause. I usually write the lyrics after the music, and then when I have all, I enter studio to record.

What can fans await from it?

Black Metal… No more, nor less.

Are there some big differences between your former albums and Indomitvs?

The main difference with previous albums is the session drums. For this album I have the collaboration of a great drummer and friend: Vindok, from the mighty band SARTEGOS (Galiza, Spain).

What is the meaning of the title?

Indomitvs is a latin word that stands for something untameable, a wild, fierce force that never surrender no matter what, always with the eyes in an objective and doing anything needed to reach the goal.

Narbeleth is a one-man band. Is there some plan to change it in the future or you are totally satisfied with it?

NARBELETH was conceived as a one man band and will remain like it.

What about concerts? Where can fans see you? Is there a plan to visit Europe?

I´m working to bring NARBELETH to European stages in 2018. Any information about it will be revealed as soon as the dates and places are certain. But no doubt we will see our faces again very soon.

Could you tell us something about your life beside the band?

You should be more precise. I´m a regular person, submitted to entropy and eventual death…

Metal scene in Cuba is quite exotic for us. What is the position of metal music in your country?

For an island in the middle of Caribbean sea, Cuba has a notable metal scene. Right now is not in the best times, but we have lots of extreme metal bands around, and the metal “community” is bigger than anyone could tell.

Ok, that was the last question. Thank you for the interview, and if you want to send a message to our fans here is the opportunity 🙂

Thanks to you for the interview. All NARBELETH´s followers and supporters around the globe, be aware of “Indomitvs” release next September 29 via Folter Records and on further informations about live shows. Stay true. AVE!

WEBhttps://www.facebook.com/Narbeleth.BlackMetal/

Kapcsolódó cikkek

NARBELETH – Indomitvs

Ľuboš

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek