Interjúk

Nightrage Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Marios Iliopoulos és Antony Hämäläinen válaszolt.

Üdv! Gratulálok az új lemezhez, igazi old-school anyag lett. Miért döntöttetek úgy, hogy visszakanyarodtok ehhez a vonalhoz a modernizálódás helyett?

Marios: Köszönjük a dicséreteket és mindig örülünk, ha látjuk, hogy az emberek befogadják zenei utazásunkat. Szívből jövő zenét akartunk játszani, nem gondolni a trendekre, eladásokra vagy efféle szarságokra, amik megölik a kreativitást. Ez az album kijelenti, hogy a Nightrage még mindig itt van és pokolian jó és dallamos zenét akar játszani. Az előző album egy jó album volt, de a mostani az, ami a Nightrage valójában, egy nagyszerű csapat, akik egy valódi metal albumot készítettek.

Antony: Ezt szeretik a srácok játszani a bandában. Egyszerű. Úgy éreztük csak egy marék banda van Göteborg-ban, akik így játszanak, úgyhogy vissza akartuk hozni a régi iskolás érzést.

Sok változáson estetek át az utóbbi időkben. Mennyi időt vett igénybe, míg összeverődött a társaság illetve hogyan kerültek az új arcok a bandába?

Marios: Nem volt probléma az új arcokat összeszedni a bandához, Olof-val (gitár) sokat dolgoztunk együtt az elmúlt 3 évben és nagyszerű fickó és csodálatos gitáros. Mindig ott volt, mikor a Nightrage-nek szüksége volt rá, úgyhogy természetes lépés volt számára, hogy hivatalos tagként is a bandába kerüljön. Antony (ének) és Jo (dobok) a MySpace varázsán keresztül jöttek, imádták a bandát és meg akarták próbálni. Anders (basszus), Olof barátja, is meg akarta próbálni, aztán a végén annyira tetszett neki, hogy állandó tagként is csatlakozni akart.

Sokszor tartottad már életben a zenekart, így azt hiszem elkötelezettséged megkérdőjelezhetetlen. Mi volt az oka a sok tagcserének? Emberileg nem jöttetek ki egymással vagy zenei téren voltatok más állásponton?

Marios: Igen, ez igaz, elég szar helyzetek alakultak ki a folytonos tagcserékből, de őszintén, nem mehetett másképp, csak így tudott a banda életben maradni. Nem mindenki kész arra, hogy kövesse a Nightrage álmát, ez érthető is néha, csak néha nem szeretem, ahogyan néhány ember kezeli a bandát, különösen az előző albumnál az emberek a Nightrage-t pop bandává akarták alakítani, ami elég nagy hülyeség. Úgy értem, megvan a stílusunk és soha nem fogunk megváltozni és az sem fog megváltozni, amiben hiszünk, ez ilyen egyszerű.

Én személy szerint mai napig nagyon szeretem az A New Disease Is Born-t, ám sok kritika ért titeket a lemez kapcsán, hogy elmentetek a metalcore irányába. Mit gondolsz erről?

Marios: Még mindig imádom az albumot, egy nagyszerű tradicionális Nightrage album modern hatásokkal, szeretem ezt a kis hangzásbeli változást, megtartottuk az erősséget és a Nightrage féle hangzást is. Ami annyira nem jött be, az néhány tiszta ének, amik kilógnak a banda stílusából, ez is az ok, amiért az emberek kritizálnak bennünket. Nagyszerű Nightrage album, ha engem kérdezel, de az új, még jobb és jó zenei utakon jár.

Antony: Rajongóként szerettem az ANDIB-et. Az ének egy kicsit modern volt az én ízlésemnek, de a modern előadást nézve, illik is az albumhoz. Ez az album, a WAMC, sokkal inkább olyan, amit a bandával játszani szeretnék és visszatérve a rajongói oldalamhoz, ez az, amit egy Nightrage albumon hallani szeretnék.

Egyébként milyen véleménnyel vagy az évek óta tomboló metalcore hullámról?

Marios: Nem igazán érdekel, és nem hallgatom, úgyhogy nem én vagyok a megfelelő ember, aki válaszolni tud erre.

Antony: Mint minden amerikai trend, ez is ki fog halni. A múlt igazolja ezt. Személy szerint nem rajongok ezért a zenéért. Nagyon híg és a cégek csak a pénz miatt szerződtetik őket. De amint a trendnek vége a kiadók eldobják majd őket (nevet).

Egy frontember nagyban befolyásolja a zenekar karakterét. Mit gondolsz Antony milyen hatással lesz a csapatra? Könnyen elfogadják majd őt a rajongók?

Marios: Nagyszerű énekes, gyilkos fickó, céltudatos és meghatározó, nagyszerű dalszerző és csodálatos barát, ráadásul imádja a bandát. Mi mást várhatsz el egy énekestől? Büszke vagyok rá, hogy ilyen énekesünk van, számomra ő olyan, mint Tomas Lindberg kisöccse, az éneke olyan durva és szenvedélyes és a stúdióban mind csak ámultunk, hogyan tudja ezt minden probléma nélkül kihozni magából. Én mondom, csak idő kérdése, mikor fedezi fel a világ ezt a srácot.

Terveztek kipforgatást valamelyik új szerzeményhez?

Marios: Igen, van néhány frankó ötletünk és nagyon várjuk, hogy valóra váljon. Patric Ullaeus-szal a Revolver Company-tól lőttünk néhány jó fotót az új albumhoz, mely egy valóra vált álom volt számunkra, mivel mind imádjuk a munkáit, amiket a Dimmu Borgir-nak és az In Flames-nek készített. Az a terv, hogy Patric készíti a videót is, és előhívja a fotókat, melyek egy nagyszerű klipünkben vannak.

Svédország a melodic death metal hazája. Mennyire vagytok ott elismertek? A stílusból kiemelkedő zenekarnak tartanak titeket? Mi a helyzet Európa többi országával, valamint Amerikával?

Marios: Igen, mi vagyunk Svédország egyik vezető melodikus death metál bandája, van nevünk és tisztelnek a rajongók, mivel sosem hagytuk őket cserben és az emberek nagyra értékelik ezt. Ugyanez vonatkozik világviszonylatban is, az emberek ismerik a nevünket, tonnányi emailt kapunk nap, mint nap a rajongóktól, akik imádják a bandát és szeretnének minket élőben látni. Csak idő kérdése, mikor a Nightrage bekerül a köztudatba és világszerte a metál védjegye lesz.

Antony: Én jelenleg Amerikában élek a munkám miatt és sok ember van itt, akik szeretnek minket. Mindig azt hittem, hogy itt csak néhányan ismerik, pedig úgy tűnik rohadt sokan! Az underground-os arcok. Ez az extrém metál igazi gyökere.

Ha jól tudom léptetek már fel nálunk, Budapesten. Van valami emléked erről? Számíthatunk egy turné keretein belül újabb magyar állomásra? Milyen számokat játszotok élőben. Merítetek az egész diszkográfiából, vagy többnyire csak az idei albumra fogtok koncentrálni?

Marios: Igen emlékszem a Mnemic/Nightrage/Slowmotion Apocalypse turnéra, a Kultiplexben. Igazán szerettük a várost, mivel gyönyörű, nagy kár, hogy nem volt időnk egy kicsit jobban megnézni. Nagyszerű emberek és őrült rajongók voltak ott, meg egy csomó gyönyörű lány hahaha. Reméljük, játszhatunk még ott az új album megjelenése után és egy hatalmas bulit csaphatunk a rajongóknak.

Mennyire bulizós a csapat? Egy-egy koncert után rögtön mentek pihenni vagy belefér némi ivászat és egyebek…?

Marios: Igen, mindig szeretjük jól érezni magunkat, de odafigyelünk azért. Személy szerint szeretek lazulni és sörözgetni, beszélgetni a rajongókkal és érdekes emberekkel találkozni. Nagyrészt nagyon fáradtak vagyunk, és csak nyugalmat szeretnék.

Antony: Számomra egy kicsi mindből. Ha úton vagyunk, iszogatunk, ilyenkor kezdődik a buli (nevet). Rengeteg energiát fektetünk az élő játékba és egy kicsit pihennünk kell, de azután jöhet egy kis szórakozás.

Mi a véleményed az At The Gates újjáalakulásáról? Tartod még a kapcsolatot Tompával?

Marios: Nos, lehetőségem volt látni az előző élő bulijukat Athénben, Görögországban és csodálkoztam, hogyan lehetnek még mindig ők a legjobb banda a melodikus death metal stílusban. Րk a legjobbak, a stílus keresztapjai. Még mindig tartom a kapcsolatot Tomas-szal, mióta visszaköltözött Göteborgba és mindig érdekelte, hogy halad a Nightrage.

Antony: Szerintem nagyszerű volt! Megadták az embereknek a lehetőséget, hogy láthassák a valaha volt legjobb melo death metál bandát.

Hova húz inkább a szíved: Görögország vagy Svédország?

Marios: Görögországba, mert onnan származom, de Svédország is nagyszerű hely.

Antony: Mindkét helyet nagyon szeretem!

Számodra mi a legnehezebb dolog az életben?

Marios: Olyan sok évig távol lenni az otthonomtól a Nightrage-ért.

Antony: Megélni abból, amit szeretsz csinálni.

Van esetleg valamilyen különlegesen extrém zenekaros sztorid?

Marios: Mindig van valaki a bandában, aki elfelejt dolgokat, hahahaha, nem mondom meg kicsoda.

Antony: Az egyik tagunknak gondja támadt a német fürdőszobában és elég szar dolog történt a fallal.

Számíthatunk mostantól állandó Nightrage felállásra?

Marios: Hiszek ezekben a fiúkban és hiszem, hogy sokáig kitartunk.

Antony: Semmi sem tart örökké, de azt megmondhatom, hogy ez a felállás sokkal tovább fog tartani, mint az előzőek.

Van valami fontos amit még el szeretnél mondani? Esetleg üzenet az itteni rajongóknak?

Marios: Nagyon köszönöm az interjút és hatalmas üdvözlet a magyar rajongóinknak, remélem tetszeni fog nekik az új album és nagyon várjuk őket az elkövetkező turnékon.

Antony: IGEN! Köszönjük a támogatást, kérlek menjetek és lessétek meg a Wearing A Martyr’s Crown-t június 22-én! Viszlát a turnén!

Köszönöm a válaszokat, remélem sikeres lesz az új lemez, minden jót a továbbiakban!

——————————-

ENGLISH VERSION:

Greetings and congratulations for your new album, it is a real Old-school disc! Why did you decide on returning to this style? Instead of modernization?

Marios: Thanks a lot for the nice compliments and we are always happy to see that people embracing our new musical journey. We wanted to play music that coming from the heart and we didn”t want to think about trends, sales or shit like that which always kills the creativity. This album it”s a statement that Nightrage is still here and we want to play music that is hard as hell and still has the melodic vibe. The last album was a good album but this one is what Nightrage is all about, a great team doing an awesome real metal album.

Antony: This is what the guys in this band like to play. Plain and simple. We felt only a handful of bands from Gothenburg were really playing like this so we wanted to bring the old school feelings back.

You’ve recently been through many changes. How much time did it Take for you to gather and how did the new guys get into the band?

Marios: Wasn’t a big problem for me to gather the new guys in the band, with Olof-guitars we are working on and off the last 3 years and he is a great guy and an amazing guitarist, that was always there when Nightrage wanted his services, so it was just a natural move for him to be in the band as an official member. Antony-vocals and Jo-drums they came through the magic of my space, they loved the band and they wanted to give it a try. Anders-bass was a friend of Olof that wanted to give it a try as well and in the end he was really into it and wanted to join as a permanent guy.

You’ve kept this band alive so many times, so I think your Determination is unquestionable. What was the reason behind the Many member-changes? Were there personal or musical oppositions?

Marios: Yeah that is true I have been in shitty situations changing band members a lot of times, but honestly that was the only way to go, for the band to still be alive. Not everybody is ready to follow the dream that is Nightrage, and sometimes that is understandable, but I didn”t like the way people treating this band and the way they did things that hurt the band on its way, especially on the last album, People just wanted to turn Nightrage into a pop band and that is so stupid. I mean we have a certain style and I will never ever change what we are and what we believe in, simple as that.

I personally love A New Disease is born even today, even though Many people said that you went metal core and started to criticize You. What do you think about this?

Marios: Still love this album and it”s a great traditional Nightrage album with modern influences, I like the fact that even having this slight change in the sound, we still kept the intensity and the Nightrage signature sound its there. Something that didn”t fit for me was some clean vocals that in a way they sounded out of the style of the band and that is a reason for many people criticize us for that. It”s a great Nightrage album if you asked me, but the new one is even better and it”s on the right musical path.

Antony: I liked ANDIB as well as a fan. More for the music. The vocals were a bit modern for my taste but they still suit the album due to the modern production as well. This album WAMC is more of what I want to play in a band and reverting back to my „fan position” it’s everything I would want to hear from a Nightrage album.

What’s your opinion on the long-raging metal core-wave?

Marios: I don”t really care and I don’t listen to it, so I”m the wrong person to answer this question.
Antony: Like all American trends it will die out. The past is there to represent this. I personally am not of fan of this music. It is very watered down and the record labels are just signing all these bands up for money. But soon the trend will die and the labels will drop all of them (laughs).

A band’s character is greatly influenced by the front man. What Effect do you think Antony will have on the band? Will the fans Accept him easily?

Marios: He is an amazing singer, killer guy, determined and focused, great lyricist and amazing friend, plus he loves the band. What more you can ask from a singer?
I”m proud to have a singer like him that he is like that, he is like the small brother of Tomas Lindberg for me, his vocals are so harsh and so passionate, and we were amazed in the studio recordings how he could pull this off, without any problems.
I can tell you it”s only a matter of time before the world discover this guy.

Do you plan shooting a video for one of the new songs?

Marios: Yeah we have some cool ideas about it and we are looking forward to make it happen. We already did some amazing photos for the new album with Patric Ullaeus from Revolver Company that was actually a dream come true for us since we love all the work that he has done for bands like Dimmu Borgir and In Flames. The plan is Patric to make the video as well and develop the photos that we have in an awesome video.

Sweden is the home of melodic death metal. How big is your Reputation there? Are you considered a band rising above the Average in the genre? What”s your reputation in the rest of Europe? And in America?

Marios: Yeah we are one of the leading melodic death metal bands in Sweden, we have a great name and much respect from the fans, because we never let them down and people appreciate that. And the same goes for the rest of the world, people know the band and we get tons of emails every day from fans all over the world that love the band and they want to see us live. It”s only a matter of time until Nightrage will become a household name and a trademark in metal worldwide.

Antony: I’m living in America right now for my work and we get so many people from this country that loves us. I always thought only a few people knew about us here but it’s apparently a shit load! They are just all people from the underground. Which is the true root of extreme metal.

If I’m not mistaken, you have already played in Budapest. Do you Have any memories of this? Can we expect a Hungarian gig during Some forthcoming tour? What tracks do you play live? Will you play Songs from all previous albums or just the new one?

Marios: yeah I remember the gig was on the Mnemic/Nightrage/Slowmotion Apocalypse tour and we played in Kultiplex club. We really loved the town as it was very beautiful, and too bad we didn”t have the time to explore it like we wanted too. Very nice people and some crazy fans were there, plus some nice and very beautiful girls hahaha. Hope that we will play there again after the release of the new album and we make an awesome show for our fans.

Are you great party-faces? After a gig, you just drop dead into the bus or you go out to drink something?

Marios: Yeah we like always to have a good time, but also not getting out of the line. Personally I like to chill and have some beers, talking with the fans and meet always interesting people. Most of the times you are feeling so tired and the only thing you want is to take it easy.

Antony: I’d say it”s a little of both. When we are board we drink and that’s when the fun starts (laughs). We all give so much energy to the fans live that we need a bit of rest, but after that it’s time for a bit of fun.

What’s your opinion about the reunion of At the Gates? Are you in Contact with Tompa?

Marios: Well I had the chance to see their last live show on the tour in Athens Greece and I was amazed to see how they can still be the best band on the melodic death metal genre. They are the best and the godfathers of that style. I’m still keeping contact with Tomas since he moved back to Gothenburg and he is always interested to hear what Nightrage is doing.

Antony: I thought it was great! Gave a lot of people a chance to see the best Melo death band ever, who never really had a chance to see it.

Where do you prefer to be? Greece or Sweden?

Marios: In Greece because that is where I”m coming from, Sweden is an awesome country to live as well.

Antony: I love both places very much!

What is the hardest thing for you in life?

Marios: Being away from my country for so many years for Nightrage.

Antony: Making a living doing what you love.

Do you have any especially extreme band story?

Marios: We have someone in the band that always looses things in shows hahahahaha, not going to say who.

Antony: Let’s just say one of our band members had some trouble in a German bathroom, and shit went all over the walls.

Can we expect the current lineup of the band to last „forever”?

Marios: I have faith in those guys and I believe that we can last for a long time.

Antony: Nothing lasts forever, but it will last longer then the previous lineups I can tell you that.

Is there anything important you would like to say? Probably a Message to the Hungarian fans?

Marios: Thanks a lot for the Interview and a big hail to our Hungarian fans, hope that they will like the new album and can”t wait to see them all on our forthcoming tours.

Antony: YES! Thank you for all the support, please go and check out Wearing A Martyr’s Crown on June 22nd! See you on tour!

Thanks for the answers, I hope the new album will be successful, All the best!

WEB: http://www.nightrage.com/

Kapcsolódó cikkek

NIGHTRAGE – Abyss Rising

Saint-Savin

A Nightrage június 1-jén kiadja új, ‘Full Vile Life’ című single-jét legutóbbi albumáról

KMZ

Hot News: Tomas Lindberg To Rejoin Nightrage For Gothenburg Sound Festival Performance

KMZ

Hot News: Nightrage – Reveal video for „Delirium Of The Fallen”!

KMZ

Hot News: Nightrage to shoot video next month

KMZ

Hot News: Deadlock and Nightrage to support Demon Hunter on European dates

KMZ

Hot News – Nightrage: Frets Of Fury tour recap

KMZ

Hot News – For immediate release: Nightrage release full track by track feature for "Insidious"!

KMZ

Hot News – Nightrage: Insidious stream online

KMZ

Hot News – Nightrage: Reveal another track from “Insidious”!

KMZ

Hot News – Nightrage: Track by track – part II with Marios Iliopoulos

KMZ

Hot News – Nightrage track by track for "Insidious" – part I!

KMZ

Hot News – Nightrage reveal first track from upcoming album!

KMZ

Nightrage Interjú

Saint-Savin

NIGHTRAGE – Insidious

Saint-Savin

Hot News – Nightrage: Reveal album details!

KMZ

NIGHTRAGE – Wearing A Martyr’s Crown

Jillian

Mnemic, Nightrage, Slowmotion Apocalypse, Circleshine – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek