Interjúk

Ocean Mind Interjú

(scroll down for English Version)

Hi guys,
In medias res, miért kezd göröghon sziesztával telt földjein néhány srác egy olyan stílusban zenélni aminek szülőföldje több ezer kilométerre van? Miért pont a stoner, az alterrock és a pszihedelikus rock hármasa?

Mi képviseljük a rock zenét egy kis psycho/stoner hangzással ami belülről fakad, de kétség kívül határon túlról származik. Ezt az egyveleget a legkönnyebben egy erő-trión keresztül lehet kifejezni.  A hármasok sokkal beszédesebbek, sokkal hajlékonyabbak. Dolgunk a zenei utak feltérképezése és megosztása a globális hallgatósággal. Egyébként is, mindenütt jó, de legjobb húron!

Miért lettetek Ocean Mind, lehettetek volna Ocean Eye vagy akár Desert Mind. Ami az új albumot illeti, miért választottátok a 2 Ready 2 Live címet?

Az Ocean Mind ilyen „örök áramlás mely keresztülfolyik a pozitív gondolatokon” és eggyé válik miután megkerülte az élet mindkét oldalát; azt akartuk megmagyarázni, hogy az élet kettősség nélkül hibás. Ez a dualizmus, és a „2 Ready 2 Live” erről szól végig. Ha kiolvasod a teljes kifejezést „2 ready 2 live 2 ready 2 die”, meglátnád a yin-yang felemelkedését… ez a kettős látomás ami a beteljesedéshez vezet.

Mennyire volt nehéz megalkudnotok egymással az album jellegét, hangzását, szövegeit illetően az alkotási folyamat során?

A közös célunk egy zúzós rock album összehozása volt azáltal, úgy, hogy összetesszük mindazt, ami minket ért és behatolunk a dalok szövegének a közepébe. Már alapjáraton megvolt köztünk az egyensúly, így nem volt nehéz, mert ugye már korábban is csináltuk ezt, egyként írunk és zenélünk! Élő felvételeknél is nagyon figyelünk arra, hogy meglegyen az összhang.

Hármótok jelleme a munkafolyamat alatt hogyan befolyásolta a végső produktumot? 

Mind alkotunk és felfedezünk itt. Mondhatnád azt, hogy ez az album mindössze három hangszerrel készült de mégis olyan mintha egy lenne. Hát erről beszélünk.

Kiemelnétek egy-egy számotokra kedves, fontos vagy emlékezetes pillanatot az albumról vagy annak készítéséből? 

Ahogy napról napra zenélünk, mixelünk, egy épp készülő mű egy testvéries hármastól, erre nagyon büszkék vagyunk. Nem igazán tudok mondani fontosabb pillanatot, mert a felvételek során minden egyes pillanat egyedi volt, és ezt nem lehet sehogy sem körülírni, ha csak ott nem voltál és meg nem ízlelted az energiát!

Miben segítette a 2 Ready 2 Live album létrejöttét Lee Popa producer és Ken Eisennagel sound engineer?

Lee volt a direktor és része az energia túrának amit az Ocean Mind feltár az albumon, valamint sokat segített a hangzással is. Ken is hatalmas szerepet játszott azáltal, hogy felvette ezt a zenei álmot.

A dalok írásaikor kiktől merítetek és milyen emlékekből, élményekből és milyen módszerekkel? 

Az emlékek és az élettapasztalatok arra sarkallják az elménket és szívünket, hogy zeneileg különféle helyekre utazzon. Néha a dalszöveg lesz a hang és a húrok lesznek a tollak, de legtöbbször a zenét sokkal bensőségesebb módon közelítjük meg, amikor szeretnénk egy dalt egy meghatározott úton vagy hangulaton terelni, de nincs rá külön módszer… összességében csak érthető kommunikáció három ember között. Ugyanannak a történetnek három változata.

Milyennek értékelitek az album eddigi fogadtatását?

Remek véleményeket és visszajelzéseket kaptunk a rajongóinktól az interneten a digitális megjelenéskor. CD-n március 15-én lehet megszerezni a Leaders Records-on keresztül Európában és május 22-én szintén a Leaders Records-on keresztül Japánban. Reméljük hogy az összes új hallgató szeretni fogja az albumot és terjeszteni fogja az igét!

Európában terveztek koncerteket? (Országok, fesztiválok, turné?) Inkább a nagyszínpados vagy a kisklubbos koncerthelyszíneket kedvelitek?

A csapat keményen dolgozik ezen, és hamarosan lesz pár időpont az európai és japán fellépéseinkről. Jobb szeretjük a nagy eseményeket, de képtelenek vagyunk nemet mondani kisebb fellépésekre. Egyébként is, minden helynek megvan a maga varázsa.

Budapesti helyszínre számíthatunk a közeljövőben?

Mindenképp szeretnénk eljutni Budapestre, remélem így is lesz a közeljövőben, veszett zúzós közönség van nálatok!

Mik a terveitek a jövőre? Várhatunk 2013-ben új albumot, ha igen akkor milyet?

A fellépéseken kívül írjuk az anyagot az új albumhoz egy lehetséges 2013 decemberi megjelenéssel, egy kicsit progresszív de még mindig ütni fog!

Van bármi amitől féltek a stoner rock földjein?

Amíg rendes vagy, addig a félelem olyan mint egy régi ellenség akivel tűzszünetet tartasz… csak lebegsz a sivatag mindenségében. Ennyi!

Végül köszönöm a figyelmet és a válaszokat, azt áruljátok még el van annak különleges oka, hogy Monkey Ear dalotok a korong végére került? Mit akartok ezzel a lassú és whiskey végekre való nótával mondani, éreztetni? Vagy csak itt hangzik jól?

A „Monkey Ear” egy elszigetelt vers. A végtelen utazásunk az életben… menekülni próbálunk miközben a legbelsőbb vágyainkat teljesítjük, hogy aztán elfuthassunk az álomvilágunkba ahol biztonságban érezzük magunkat végre.

Remélem mihamarabb láthatunk titeket Budapesten egy pofás romkocsmában!

Köszönjük! Imádjuk Budapestet! Hamarosan találkozunk!

————————————————

ENGLISH VERSION:

In medias res, why would a handful of guys from Greece, the land of siestas, plunge themselves into a genre which originates thousands of kilometers from their homeland? Why did you choose this stoner –  alter rock – psychedelic rock trio?

Well,we represent a rock music blend with psych/stoner sounds that comes from within which is unquestionably beyond borders. The best way to express this blend is through a power trio. Trios are more communicative and flexible. Exploring musical pathways that we want to share with the one global audience is our concern. Besides home for us is where the chord is!

Why Ocean Mind? You could have been Ocean Eye or maybe Desert Mind. About your newest album, why did you choose the title “2 Ready 2 Live”? 

Ocean Mind is kinda like an “eternal current flowing though positive energy of thoughts” reaching togetherness by driving both sides of life;we wanted to explain that without contraries in life would be a mistake. That’s dualism and that’s what “2 Ready 2 Live” is all about. If you could read the whole phrase “2 ready 2 live 2 ready 2 die” you could see a ying-yang rising…the dual vision that leads to fulfillment.

How hard was it to find common ground concerning the style, sound and lyrics during the writing of the album? 

Our common goal was to record a heavy rock album by putting together all of our influences and get to the core of the lyrics. We had that balance from the first place it wasn’t so hard for us ’cause we’ve  done it before, we writing and playing as one! Recording live and be so cohesive in sound at the same time is something that we’re keen on.

In what way had your triple personalities influence the final product during writing? 

We all creating and exploring on this; you could say this record was made with only 3 instruments but somehow sounded like one, this is what we talking about.

Could you tell us each of your favourite, important or memorable moment on the album or during the writing? 

The way of mixing and playing day by day, a work in progress by a three piece brother band is something that we’re proud of, can’t really say an important moment ’cause during the recordings every moment was unique and there are no words to describe it unless you were there to taste a little bit of the energy!

In what way did producer Lee Popa and sound engineer Ken Eisennagel help in creating the album? 

Lee was the director and part of the energy trip that Ocean Mind explores in the album, he helped us a lot with the sound as well as Ken was a major part too by  recording this musical dream.

While you wrote the songs, what sort of memories and experiences had you drawn inspiration from, and what were your methods? 

Memories or experiences from life motivates our mind and heart to travel musically in places and facts. Sometimes lyrics becomes the sound and the chords becomes the pen but most of the times we start with music in more endoscopic way, when we want to lead a song on a specific direction or mood, but there is no any method… actually is pure communication among three people. You have three different options of the same story.

How would you describe the reception of your album so far? 

We had some great reviews and great vibes from our fans over the internet during our digital release, will be available in physical cd on March 15 via the Leaders records for Europe and May 22 in Japan via The Leaders records Japan. We hope to all of our newest listeners to love our album and spread the word!

Any plans for European concerts? (Countries, festivals, tours?) Which do you prefer more, big events or small gigs? 

Our team working hard on this and soon we’ll have some sheduled gigs throughout Europe as well as Japan. We prefer big events but we can’t say no to a small gig with the right backline. Besides every place has its own magic moments…

Any chance for coming to Budapest in the near future? 

We’d love to play to Budapest and we hope to come in the near future, you have a rockin’ audience there!

What are your plans for the future? Will there be a new album in 2013, and if yes, what kind? 

Apart from gigs we’re writing new material for a new album and a possible release round December 2013, a little bit progresive but still heavy as hell!

Is there anything you fear in the lands of stoner rock? 

As long as you’re descent, fear’s like an old enemy on truce..you just float on a desert field. Word!

Thank you for your time and your answers. In conclusion, please tell us; is there a special meaning behind your song, Monkey Ear, being at the end of the album? What do you want to tell us with this slow, whiskey sipping tune? Or maybe it just sounds good at the end? 

“Monkey Ear” is an island poem;it’s our endless trip in life… trying to flee and fulfill our inner desires, to escape in our dreamland and finally feel safe.

Hope we’ll see you soon in Budapest, in some nice joint! 

Thanks! We love Budapest! See you soon!

WEBhttp://oceanmindband.com/

Kapcsolódó cikkek

OCEAN MIND – 2 Ready 2 Live

Triszt Tviszt Kapitany

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek