Interjúk

Pokolgép Interjú

Három év után egy új stúdió albummal jelentkeztetek. Egy egészen klassz lemezt hoztatok össze. Mit tudtok elmondani róla? Gondolok itt az előzményekre, a dalok kialakulására és megvalósítására.

Először is köszönjük a kritikát. A dalok az elmúlt két év termései, de konkrétan tavaly tavasszal kezdtük összeraknia témákat, nyáron ez félbeszakadt és ősszel fejeztük be az írást/demózást.

Hogyan is készül el egy szám, ki mennyit tesz hozzá?

Kukovecz Gábor az első számú zenei ötletgazda, nóta-vázakat, riffeket, énekdallamokat hoz a próbára, amiket ott élesben tesztelünk, csiszolgatunk. A végső terméket felvesszük demó formájában, és ezt kapja meg „mankó-énekkel” a szövegíró. Szöveget szinte mindegyikőnk írt most.

A legelső „Az én menyasszonyom” című dal egy egészen gyors tempójú szám, ami talán a legjobb az albumon. A szöveg pedig Ady Endrétől származik. Hogyan is jutott eszetekbe az ő versét felhasználni és pokolgépesíteni?

Ez szinte már hagyománnyá vált nálunk, eddig is volt ilyen, ez után is lesz. Szeretjük ezeket a verseket, ennyi.

A lemezen hallhatunk egy rock balladát is. Egy kicsit beszélnétek erről bővebben?

Nyilván egy zeneszerző-embert a világ rezdülései ihletnek, amik időnként ilyen formában csapódnak le. Jelen esetben egy 6/8-ados, blues-os lassú szám lett belőle. Ilyet nagyon nehéz jól énekelni, itt derül ki igazán egy énekes képessége. Joe ilyen zenéken nőtt fel (Coda zenekar), így ez neki hazai pálya.

Szinte nem létezik olyan ember, aki ne ismerné a zenekar nevét. Szerintetek mennyivel könnyebb nektek a mai metál világban az élet, mint egy kisebb zenekarnak?

Annyival, hogy az emberek ismernek, tudják, milyen zene van a CD-nken, a koncertünkön. Ez előny is, hátrány is. Nyilván könnyebben kötünk koncerteket, adunk ki lemezeket, de azért így is van mivel küzdeni. Elsősorban az elektronikus-médiára gondolok…

Szerepeltetek a Hír Tv és az RTL Klub műsoraiban is. Röviden összetudnád foglalni, hogy miről is szólt ez az adás, aki esetleg lemaradt volna?

Ezek az interjúk a Március 8.-ai, Rock Aréna2-s szereplésünk körül forogtak. Egy kis reklám a rendezvénynek, és az új lemezünknek.

Februártól szinte folyamatosan koncerteztek. Miből fog állni a koncert repertoárotok?

A „szokásos” Greatest Hits/Best of programba bekerül pár dal az új lemezről is.

A korong végére egy werkfilm is felkerült, egy kicsit beszélnétek erről?

A werkfilm Csibe ötlete volt, amit végül Viktorka (a zenekar road-ja és barátja) és én raktunk össze. Egy kis kézi kamera gyakorlatilag mindig forgott kint a stúdióban, ebből vágtunk össze 36 óra alatt egy laza, humoros, kvázi dokumentumfilmet.

Ha jól tudom, már körvonalazódik a következő lemezetek. Mit árulsz el erről?

A lemez annyiban készül, hogy Gábor otthoni számítógépén már tavaly nyitottunk egy „Pokolgép2008” nevű mappát, és ide már mentettünk is el riffeket, ötleteket.

Sok sikert kívánok a zenekarnak. Ha gondoljátok, üzenjetek ti is valamit a rajongóknak.

Nagyon szépen köszönjük! A Pokolnépnek meg annyit, hogy találkozunk a koncerteken, mindenhol az országban, és pláne a Rock Arénában, majd később a 25. éves Jubileumi Bulin!

Készítette: Northwar
Web: http://www.pokolgep.hu/

Kapcsolódó cikkek

Pokolgép nagykoncert – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Pokolgép Interjú

Dehumanizer

Pokolgép, Irigy Hónaljmirigy, Crossholder, Alcohol – MetalWar Tour – előzenekar kerestetik!

KMZ

Pokolgép – 30. Születésnapi Koncert – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Visszatérő Anna és 30 éves Pokolgép a Barba Negrában

KMZ

POKOLGÉP – Pokoli Mesék

KMZ

POKOLGÉP – Oblatio

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek