Interjúk

Prosectura interjú

A Prosectura zenekarra mindenki felkapja a fejét és rögtön rávágja, hogy az jó, teljesen hülyék, fasza minden. 🙂 Te milyen jelzőket hallottál idáig a zenétekkel kapcsolatban?

Gyakorlatilag mindent. A leghízelgőbbtől, a legtufábbakig. Kinek mi jön le a dologból, vagy mi nem jön le belőle. De ez így van rendjén 🙂

Rohadt régi zenekar vagytok, hiszen 33. évet ünneplitek idén. Mire gondoltatok annak idején amikor először megfogtátok a gitárt, dobverőt és a mikrofon mögé állva nyomattátok?

Természetesen arra, hogy kiforgatjuk a világot a négy sarkából. Ha nem így állsz neki, szerintem nem is érdemes. Aztán módosultak a célok persze, megelégedtünk a bolygó kulturális leigázásával meg nem értett zsenikként.

Prosectura előtt mivel foglalkoztál? Esetleg hobbi szinten sál kötés, nejlon zacskóba levegő fújás, vagy valami extrém dolog?

Ezerrel toltam a néptáncot Szekszárdon hét évig, zéró tehetséggel. Aztán váltottam, 33 éve dalolászok – tehetségem ehhez is hasonló 🙂

Annak idején amikor elkezdtétek írni a dalok szövegeit, a benne lévő poénokat a zenén felül plusznak gondoltátok, hogy jobban felhívjátok magatokra a figyelmet, vagy egyszerűen ez az ami legjobban passzol hozzátok és ez jön ki belőletek?

Őszintén szólva eleinte magunkat szórakoztattuk ezzel, aztán később másoknak is megtetszett. A mai napig jókat tudunk röhögni a szövegek írásakor, hát még amik sokszor bele sem kerülnek.

Egyébként hogyan írjátok? Amelyik poénon a legjobban röhögtök pl. hemperegtek 10 percet a földön a hülyeségtől, akkor az a megfelelő szöveg?

Kb. pontos 🙂

Milyen változást vettél észre magadon a 3 évtized alatt?

Rendkívül kiegyensúlyozott, előrelátó, a természetbe önfeledten belefeledkező, vallásos irodalmat kutató brékdenszbajnok lettem. szeretem az életem!

Régebben nem volt az okos emberek által feltalált közösségi média. Ez biztos, hogy nagy változást hozott minden zenekar életében, mert a koncerten kívül is közelebb vannak a rajongók ezáltal. Te neked mi a véleményed erről? Mennyire kedveled ezt a lehetőséget? Milyen volt a kezdeteknél, amikor pl. csak postán kaptál levelet, vagy egy postagalamb több hónapos repülés után ért oda, amiben annyi szerepelt, hogy szép az élet?

Nagyon jó volt kibontani egy levelet, elolvasni, válaszolni és várni. Amennyire a mai világ felgyorsult, ez már nem életképes kommunikációs forma, pedig volt egy bája. A közösségi médiának van előnye, de szerintem komoly hátrányai is. Az emberek önként és dalolva számolnak be az életükről, besúgókra nincs is szükség 🙂

A közönség biztos, hogy nagyon fontos számotokra. Meggyőződésem, hogy ti teljesen őszintén zenéltek, csakis azt csináljátok mindentől függetlenül, ami nektek tetszik és nem befolyásol semmi. Ráadásul sok mindenkinek tetszik és szeretik a zenéteket. Milyen így a színpadra állni? Mit érzel amikor ott vagy?

Ilyenkor lehetne írni a közhelyeket tonnaszám, amik viszont igazak. Kurvacsodálatos!!!!

Szöveg terén neked melyik album tetszik a legjobban?

Nincs egy kedvenc hülyegyerekem 🙂

Melyek az eddigi legsikeresebb és legkedveltebb dalok a koncerten?

Általában amiket játszunk, mi azokat érezzük annak. Persze ennyi lemez után már mindig van, hogy azt mé’ nem, meg azt is … 🙂 De ez így van rendjén.

A „Sátán sátán hátán” kiadványról mondanál néhány mondatot, hogy mit adott nektek?

Érdekes lemez, mert előtte két albumom keresztül vergődtünk, hivatalosan útkeresésnek is lehet mondani, aztán a Sátánon jött, hogy mindenki le van szarva, csináljuk amit szeretünk.

Idén nyáron volt elég sok fellépésetek. Milyen volt a rajongók reakciója? Megkaptátok azt amire vágytatok?

Igen, hála az égnek megkaptuk – ez működtet mindent.

Hamarosan október 29-én egy nagyon jelentős esemény lesz, méghozzá a 33 évet ünneplő bulitok. Mennyire nagy az érdeklődés? Valamit elárulsz, hogy mi várható?

Az érdeklődés tényleg nagy, most már bátran kijelenthetjük, hogy a legnagyobb önálló Prosectura buli lesz! Kurvára örülünk neki!

Gondolom nagy élmény megélni, hogy még mindig zenéltek és nagyon sokan kíváncsiak a Prosectura zenéjére. Elképzelhetőnek tartottad ezt 30 évvel ezelőtt?

Hát nem… Ha belegondolok, hogy apám ennyi idősen már nem volt köztünk, én meg még vidáman danolászgatok a rocskázásról mondjuk. Furcsa az élet 🙂

A harmincadik évet is megünnepeltétek. Mennyire fog a mostani arra hasonlítani? Nevezhetjük ezt az eddigi legnagyobb Prosectura koncertnek?

Igen, mindenképpen. Nem lesz piró, meg mesztic prosti, de ami elvárható tőlünk, remélem annál is többet teljesítünk.

Meg lesz örökítve? Készül videó vagy hanganyag az eseményről?

Igen, de még nem tudjuk mi lesz a sorsa, majd kiderül.

A sok-sok éved alatt biztos rengeteg élményed volt. Lenne kedved egyet elmesélni, amin sokat röhögtetek?

Erre nem tudnék röviden válaszolni.

Ami biztos, hogy hozzátok hasonló zenekar nem igazán van, ti mindig is a szeretett Prosectura lesztek. Boldog születésnapot és sok sikert kívánok!

Nagyon köszönjük!

1029Prosectura

WEB:

https://www.facebook.com/prosectura

http://www.prosectura.com/

Kapcsolódó cikkek

33 éves a Prosectura! Lassúzzunk együtt az Adzseszkóra… Kötelező legeslegnagyobb koncert október 29-én a Barba Negra Red Stage-ben

KMZ

Prosectura – Teltházas koncerttel ünneplik Budapesten a 30. születésnapot

KMZ

Prosectura – novembertől digitálisan is elérhető a teljes katalógus

KMZ

Prosectura – Földi nyalandók – új dal, új album, új DVD és kiadványcunami

KMZ

HétköznaPI CSAlódások, Prosectura, Hatóságilag Tilos, Timebomb – Koncertbeszámoló

Melciah

PROSECTURA – Sándor, József, Melegek

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek