Interjúk

Psycroptic Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Dave Haley válaszolt.

Üdvözöllek kis hazánkból, amilyen a ti távoli szigetetek is. Nem túl sok tazmán bandát ismerek, de természetesen nem csak emiatt, hanem a kiugró zenétek minősége is felkeltette az érdeklődésemet. Milyen is arrafelé a metal élet? Mit kell tudnunk a tasmán metal kultúráról?

Köszi! Mióta itt vagyunk Magyarországon, észrevettük, hogy valóban nem túl nagy, nagyjából ugyanakkora, mint Tazmánia. Tazmánia egy nagyszerű hely, és nagyon kicsi a népessége, mindössze 450 000-en lakják, ezért nincs túl sok metál banda idelenn. De otthon az emberek támogatnak minket és a zenénket, ami egy jó dolog. Nagyon büszkék vagyunk, hogy Tazmániából származunk.

Már korábban is tetszett, amit műveltetek, de a most megjelent Ob(Servant) még jobb lett. Hogyan készültetek erre a negyedik albumra?

Kicsit más módon lettek megírva a dalok, mint az előző anyagainkban, azon törekedtünk, hogy más hangzásvilágot és érzést adjunk nekik. Nem szeretjük ismételni magunkat, ezét mindig valami újat valami frisset próbálunk nyújtani. Ezen az albumon eldöntöttük, hogy kicsit egyszerűsítjük a dalokat, gyorsabban felpörgetjük, viszont a riff-ek tovább tartanak. Úgy gondoljuk, hogy ez eddig a legjobb munkánk.

Stílusotokat tekintve technikás death metalról beszélhetünk, amiben rengeteg jó riff fellelhető. Hogyan tevődik össze ez a sokrétű zene? Ki milyen témákat ad hozzá a dalokhoz?

Ezen az albumon Joe – a gitárosunk – írta majdnem az összes zenét, kész dalokkal jött, amiket odaadott, hogy tanuljunk meg. Meg is tanultuk őket, majd átrágtuk magunkat rajtuk és megváltoztattuk ott ahol szükséges volt. Ez a folyamat nagyon jól működött ezen az albumon, és mindez megengedte a friss, új hangzását a dolgoknak.

Az előző anyagotokat milyen téren „fejlesztettétek” tovább és mi az, amiben jobb a mostani lemez?

Úgy gondolom, hogy a dalok egyre „fülbemászóbbak” lettek, ahogy írtuk őket. Sok újat tanultunk, hogy hogyan írjunk olyan dalokat, amiket érdekesnek találunk játszani, de a közönség szemszögéből is király. Az albumba több dinamikát vittünk… lassabb tempót használunk, mint ahogy tettük eddig a múltban.

Gondolom amióta a Nuclear Blast kiadóhoz szerződtetek, megváltozott egy-két dolog. Րk kerestek meg titeket, vagy esetleg ti próbálkoztatok zenétekkel elnyerni a tetszésüket?

Mindkettőben van némi igazság. Gerardo, aki az amerikai irodát irányítja, a banda rajongója volt, ezért mi őszintén megkérdeztük, hogy a Nuclear Blast leszerződne-e velünk. Addig-addig beszélgettünk, hogy egy kicsivel a tárgyalás után megegyeztünk, és ennek nagyon örültünk.

Jövő év elején a Sylosis-al egy hosszú turnésorozatot kezdtek el. Mit gondolsz, melyik országban lesz a legnagyobb sikeretek?

Igen, és még a Black Dahlia Murder-rel és a Cephalic Carnage-dzsal is közösen… nagyszerű turnénak ígérkezik. Nem tudom biztosan melyik fellépés lesz a legjobb, de nagyon izgatottak vagyunk, hogy nemsokára ismét visszatérhetünk Európába. Ugyanis akárhová megyünk, az mindig különbözik az előző helytől, ezért király Európában turnézni.

Mennyire fogtok régebbi dalokat is játszani? Milyen látványelemeket használtok koncerteken?

Vegyes összeállítást fogunk játszani, minden albumról lesznek dalok. A koncert fajtájától függően biztosak vagyunk benne, hogy mindent kihozunk belőle, ami lehetséges. Mióta a Black Dahlia előzenekara vagyunk, a produkciónk lehetőségei kicsit korlátozottak, de ez természetes, ha egy nagyobb zenekar előtt lépsz fel. Ez jó nekünk, csak azzal foglalkozunk, hogy mindent kihozzunk magunkból.

Milyen zenéket hallgatsz szívesen? Kik a kedvenceid?

Sokféle zenét szeretek… a brutális death és black metaltól a rock és az ambient cuccokig. Bármit, ami a gerincemig borzongtat, azt meghallgatom. Megpróbálok annyi különböző cuccot befogadni amennyit csak lehetséges. Régi és új zenét is hallgatok… tényleg bármit.

Szerinted kiből válik jó zenész?

Jó kérdés… egy jó zenész olyan, aki jól egyszerre tud játszani és figyelni. Ez egy nagyon fontos része annak, hogy hangszeren játszunk – a képesség hogy tudjunk figyelni, és kölcsönhatásba lépni a többiekkel. Az mind szép és jó, ha technikailag „darabokra téped” a hangszered, de ha nem tudsz együttműködni más zenészekkel, akkor az egész értelmetlen.

Zenélés mellett mivel foglalkozol? Van még valami hobbid?

Hehe, nem igazán… a zene emészti fel a legtöbb időt, hogyha játszol vagy dolgozol az ugyanaz. Szeretek olvasni, ha lehetőségem van rá, utazni, új helyeket megismerni. De ezek együtt járnak a bandával. Elég unalmas fickó vagyok igazából.

Kicsit visszatérve a szülőhazátokhoz. Beszélnél a kedvenc hazai helyszínedről? Mit ajánlanál, amit feltétlenül nézzek meg, ha arra járok? 🙂

Egy nagyszerű hely, amit érdemes meglátogatni – sok erdővel, bokros vidékkel, amit érdemes felfedezni. A sziget délkeleti részéről jöttünk, Hobartból, ezt kb. 200 000-en lakják. A kocsma ahová járunk a Brisbane Hotel, amelyik a legjobb kocsma a városban!

Köszönöm a lehetőséget, minden jót.

Én is mindent köszönök, remélem, mielőbb látjuk egymást.

————————–

ENGLISH VERSION:

Answered by Dave.

Greetings from Hungary! We are a small country just like your island. I don’t know too many Tasmanian bands, so your outstanding music really did arouse my interest. What should we know about the Tasmanian metal scene?

Thanks! Yes, we have been to Hungary and it is quite small, pretty much the same size as Tasmania is. Tasmania is a great place, and has a very small population size – only 450,000 people live here…so there arent really many metal bands down here. But people are very supportive of us and our music in Tasmania which is a good thing. We really like being from Tasmania

I like all of your previous works, but Ob(Servant) beats them all. How did you prepare for this album?

It was written in a bit of a different manner to our previous material in an effort to give it a different sound and feel. We dont like to repeat ourselves, so we are always trying to do something new and fresh for ourselves. For this album we decided to simplify the songs a bit more – make them get to the point a lot quicker and hold riffs for longer. We think its out best work yet.

You play technical death metal with tons of good riffs. How do you make this complex music? Everybody brings his own parts or you do otherwise?

For this album Joe our guitarist pretty much wrote all the music – he came with completed songs, and give them to us to learn. We learned them up then jammed through them and made any changes that needed to be made. This process worked well for this album and allowed us to give things a fresh new sound.

What do you think, what improved in your music with this new record?

I think the overall ‘catchiness’ of the songs increased as did the song writing. We understand a lot more now how to write songs that are interesting for us to play but are also cool to listen to from a listening point of view. We used a lot more dynamics as well on the album…using slower tempos than we previously had done in the past.

I assume that since you signed with Nuclear Blast a few things changed with you. They found you or you tried to get in touch with them?

It was a bit of both really. Gerardo whom manages the US office was a fan of the band, and we asked him outright whether Nuclear Blast might be interested in signing us. We talked back and forth a bit and after a bit of negotiatin they offered us a deal, which we are very happy about.

You are going to have a long tour with Sylosis early next year. What do you think, where will you have the biggest success?

Yeah, its with Black Dahlia Murder and Cephalic Carnage as well…and it should be a great tour. Im not really sure which show will be the best, but we’re really excited to be getting back over to Europe again as it has been a little while since we were last there. Europe is great to tour in as everything is so different everywhere you go.

Will you play a lot of older songs? What kind of light, pyro or other showpieces do you use in your gigs?

We will play a mixed set, with songs from each album. As far as what type of show, we just make sure we make it as intense as possible. Since we are supporting Black Dahlia, we will be a bit limited in terms of production – which is just how it is when you support a bigger band. This is fine with us, we will just make it up by playing as intensely as possible.

What kinf of music do you like? Who are your favourites?

I like a wide range of music…from brutal death and black metal to rock and ambiant stuff. Anything that gives me a chill down the spine I’ll listen to. I try to take in as much different stuff as possible. I listen to old and new music…anything really.

In your opinion, what makes a good musican?

Good question…a good musician is someone who can both play, and listen…that is a very important part of playing an instrument – the ability to listen to and interact with others. Its all very well and good to be able to shred techincally on your instrument, but if you cant do that in a way that works with other musicians its pointless.

What do you do beside playing music? Do you have any other hobbies?

Haha, not really…music takes up most of my time, whether its playing or doing the business side of things. I do like to read when I get the chance, and travel and check new places out…but that kind of comes hand in hand with the band. Im a pretty boring dude really.

Back to your homeland. Would you tell me something about your favourite place? What would you recommend me to visit, if I ever get there?:)

Its a great place to visit – there are lots of forests and bush lands to check out. We are from a city called Hobart which is down the south east of the island and there are about 200,000 people who live in the city. It on the waterfront and has some great scenery. The pub we drink at is the Brisbane Hotel which is the best pub in town!

Thanks for the interview! I wish you all the best!

Thanks a lot, hope to see you soon!

WEB: http://www.psycroptic.com/

Kapcsolódó cikkek

Gorguts, Psycroptic: technikás death metal zenekarok a Dürer Kertben

KMZ

Hot News: Psycroptic – On Tour With Obituary; New Dates!

KMZ

Hot News – Psycroptic: Album Stream / Tour With Origin!

KMZ

Origin, Psycroptic: közös lemezbemutató a Dürer Kertben

KMZ

Hot News – Psycroptic: Second The Inherited Repression Trailer Released!

KMZ

Hot News – Psycroptic: First „The Inherited Repression” Trailer Released!

KMZ

Hot News – Origin & Psycroptic: European Tour February / March 2012

KMZ

Hot News – Psycroptic: Debuts First Song From “The Inherited Repression”

KMZ

Hot News – Psycroptic: Reveals „The Inherited Repression” Album Cover

KMZ

Hot News – Psycroptic: Reveals Track-List, Release Date For „The Inherited Repression”

KMZ

Misery Index, Hate Eternal, Psycroptic, Beneath The Massacre – Koncertbeszámoló

Davkov

The Black Dahlia Murder, Cephalic Carnage, Psycroptic, Sylosis – Koncertbeszámoló

terror

PSYCROPTIC – Ob(Servant)

Necrofaust

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek