Interjúk

Red Fang Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Aaron Beam válaszolt.

A Red Fang neve nem tudom mennyire lehet ismert hazánkban, de az biztos, hogy folyamatosan egyre többen kedvelnek titeket és a 2013-14-es év, számotokra az eddigi legjobb lehet. Beszélnél egy kicsit magatokról, hogy milyen zenét nyomattok és milyen emberek vagytok!

Egyszer már voltunk a Dürer Kertben, ami az egyik legjobb koncertünk volt! Így tudom, hogy néhányan tisztában vannak azzal kik is vagyunk mi, legalábbis Budapesten. Négyen vagyunk srácok, ebből három már bőven 40 múlt. Seatlle grunge-on nőttünk fel, ez hatja át a zeneírást is.

Adódott már nagyobb problémátok, ami meggátolta a zenélést? Gyorsan túlléptek egy adott szituáción?

Egy olyan eset sem jut az eszembe ahol ilyen történt volna. Úgy nyolc éves korom óta mindig volt valamilyen hangszerem otthon, így mindig volt valami amin játszhatok, legyen az zongora, szaxofon, gitár vagy csak simán éneklés!

Amerika nagy és szép, vagy ki hogy látja. Mennyire szeretitek, milyennek látod az ottani és az európai színteret?

És tényleg az! Körbe vesz minket egy nyitott, terjengő, úttörő szellem, amit igazából nehéz leírni, de inspiráló. A színtér is ilyen. A legszembetűnőbb különbség viszont az, hogy a felfogásunk és gazdaságunk egyre inkább a média és a szórakoztatás termékeire támaszkodik. Ennek következtében az embereknek egyre kevésbé figyelnek oda egyvalamire, lévén minden pillanatban valami új behatás éri őket. Mindig a következő új és menő dolgot keresik, emiatt pedig igen hamar és igen gyorsan félredobhatnak és elfelejthetnek. Az alaphelyzet, hogy túltermelés van a média terén, így nagy a versengés és ez az értékét lenyomja az egésznek. Viszont ez abba kényszeríti a bandákat, hogy keményebben dolgozzanak, hogy kitűnhessenek, aminek viszont pozitív hatása lehet. Ez eléggé nyakatekert válasz volt?

Most jelent meg az új albumotok, ami már a harmadik a kezdetek óta. A „Whales and Leeches” címet kapta, rohadt nagy dög van benne és húz, mint az állat. Hogyan lehet létrehozni ilyet 🙂 ?

Hű, nem is tudom. Rossz emberek vagyunk, akik a negatív, éjsötét energiájukat a dalírásra fordítják?

Ez a 11 dal mindenidők legjobb Red Fang szerzeményei? Milyen előrelépést látsz a korábbi dalokhoz képest?

Ezt én nem dönthetem el. Még mindig erősen kötődöm rengeteg régi dalunkhoz, de nagyon izgatott vagyok az újak miatt is, főleg most, hogy turnékon is játsszuk őket. Igazán így ismerszik meg a dal – élőjátékban. Ami a legfeltűnőbb, hogy Bryan is és én is sokkal magabiztosabb énekesek lettünk, így olyan dolgokat is bevállalunk, amikről ezelőtt álmodni sem mertünk.

A felvételek alatt 1-2 haverodnak is szóltál, hogy jó lenne, ha hozzáadná pluszba tudását. Kikről is van szó? Mennyire értették meg a „Whales and Leeches” zenei világát?

Az egyik barátunk, a YOB-ból Mike Scheidt (legjobb doom banda a világon és egyszerűen az egyike örök kedvenceimnek) írta a szöveget a Dawn Rising-hoz. Egyértelműen volt egy elképzelése a dalról és megértette, hogy a Red Fang honnan is jött. Pall Jenkins adta a hangját és zenei tudását az „Every Little Twist”-hez. Lévén nagy rajongói vagyunk a bandájának, a Three Mile Pilot-nak, és a Black Heart Procession-nek, tudtam hogy tökéletes lesz a dalhoz, és az is volt.

Az eddigi reakciók alapján mit vársz a lemeztől?

Őszintén szólva fogalmam sincs. Reményeim szerint lesz legalább olyan jó, mint a Murder the Mountains, de talán sokkal fontosabb, ha végre elérnénk azt a pontot az élő koncertekkel, hogy egy normális méretű helyszínen játszunk ahol zsengébb bandákat is megismertethetünk a közönséggel, ahogy az olyan bandák, mint a Clutch vagy a Mastodon is megtették ezt értünk. Remek lenne ha a Clutch-hoz hasonlóan mi is ki tudnánk építeni egy olyan szintű bizalmat a hallgatósággal zenei ízlés terén, hogy örömmel néznének utána olyan új bandáknak akikről addig soha nem hallottak.

Jelenleg is koncerteztek, milyen az eddigi hangulat a koncerteken? Mennyire lettek nagyobb állatok a rajongók 🙂 ?

A hangulat jó és/vagy kiváló! A koncertek egy ideje eléggé vadak. Nem hiszem, hogy észrevettem volna bármilyen további vadulást az emberek részéről.

Következő év elején lesz egy hosszabb turnétok a The Shrine és a Lord Dying zenekarral. Szerencsére hazánkat is érintitek februárban. Mit tudsz mondani elöljáróban az eseményről? Mely dalokból tevődik össze a setlist, milyen lesz a színpad arculata?

Jelen pillanatban nincs meg az anyagi hátterünk, hogy akármilyen színpadi mutatványt megvalósítsunk. Ehelyett megpróbálunk majd a színpadon a tőlünk telhető legenergetikusabbnak és legfókuszáltabbnak lenni, hogy az embereket személyünk, jóképű arcunk és sportos testalkatunk szórakoztassa. A setlist-ben egészséges arányban lesznek az új dalok az első két album klasszikusainak háttérbe szorítása nélkül.

Bizonyára szoktatok „kikapcsolódni”, szóval, amikor nem zenéltek, mit is csináltok? Mennyire vagytok, mások mit az gondolná egy rajongó a színpadi fellépésetekből?

Igazat megvallva magamba szálltam, jó ideje kivetkőztem a partizós énemből. Többek között egy, az ánuszom környékére vissza-visszatérő gombás fertőzés miatt egyáltalán nem iszom sokat. A legutolsó európai turnénkon a hat hét alatt összesen 4.5 italt fogyasztottam el, amiből négy az izlandi látogatásunk utolsó két napján volt. Ha otthon vagyok, akkor minden időmet a fiamra fordítom, imádok főzni is és nagyokat sétálni Portland közvetlen közelében található gyönyörű természetbe. Kirándulni, kempingezni, hajókázni a folyón, stb.

Köszönöm a válaszokat és hamarosan találkozunk Budapesten!

Én köszönöm!

—————————————-

ENGLISH VERSION:

Answered by Aaron Beam.

I have no idea how well know the name Red Fang is in our country, but it’s for sure that more and more people like you and 2013-14 must be your best year so far. Would you talk a little about yourselves; what kind of music do you do and who are you exactly?

We played at Durer Kert once before and it was one of my all time favorite shows! So I know at least a few people know who we are, in Budapest, at least. Oh, but who are we? We are four men, three of whom are at least 40 years old. We grew up listening to Seattle grunge, and it informs our songwriting.

Did you ever run into problems that stopped you from doing music? Do you get over a given situation quickly?

I can’t think of a time that anything like that ever happened. I have always had some kind of musical instrument at home since I was about 8 years old, so there was always something I could play whether it was piano, saxophone, guitar, or just singing!

Some might say that the US is a big and beautiful place. Do you like it? What do you think about the scene there and in Europe?

Those people are correct! There is an open, expansive, and frontier spirit to this country that is hard to describe, but it is inspiring. The scene here is similar. The important in which it is different is that our identity and economy seems to have a greatly increasing reliance on the production of media and entertainment. As a result, people here seem to have shorter attention spans because every two seconds they are exposed to something new. They are always looking for the next cool thing, and you can be forgotten and discarded very quickly here. Basically, there is overproduction of media here, so the competition is fierce, and value is driven down. However, it forces bands to work harder to be special and stand out, which can have positive effects. Was that a nerdy enough answer?

You have released your latest album, which is your overall third. It’s called “Whales and Leeches”, it’s big, it’s rotting and it pulls you in like a whirlpool. How can you make something like this? : )

Sheesh, I don’t know. We are bad people who redirect our negative, dark energy into songwriting?

Are these 11 songs the all time best of Red Fang compositions? What kind of development do you see compared to the previous songs?

I cannot be the judge of that. I have a strong affinity for a bunch of the old songs still, but I am really excited about the new ones, especially now that we have been playing them on tour. That is really the way these songs shine – in the live setting. The biggest thing I see is that Bryan and I are much more confident singers now, so we are trying things we would never have even thought of before.

During recording you have invited a few friends to throw in their ideas and know-how. Who are we talking about exactly? How well did they understand the musical world of “Whales and Leeches”?

We had our friend Mike Scheidt of YOB (best doom band in the world and simply one of my all-time favorite bands) write the vocals and lyrics for Dawn Rising. He definitely had a vision for the song and understands where Red Fang is coming from. Pall Jenkins lent his voice and musical saw to “Every Little Twist.” Being a fan of his band Three Mile Pilot and Black Heart Procession, I knew he would be perfect for that song, and he was.

Based on the reactions so far, what are your expectations from this album?

Honestly, I have no idea. My hope is that it does at least as well as Murder the Mountains, but perhaps more importantly, I would like to get to a point with our live performances where we can consistently play decent-sized venues and can help expose a crop of younger bands to our audiences the way bands like Clutch and Mastodon did for us. I would be thrilled if we could, like Clutch, establish with our audience a level of trust in our musical tastes such that they would be excited to check out some new bands they may never have heard of before.

Currently you are on a tour; what is the atmosphere so far during concerts? Did the fans get wilder? : )

The atmosphere has been good and/or great! Our shows have been pretty wild for awhile. I don’t know if I have noticed people getting that much crazier.

Early next year you are going on a longer tour with The Shrine and Lord Dying. Luckily you will visit our country in February! As a sneak peek, what can you tell us about the event? Which songs will make up the setlist and what will the stage be like?

We don’t have the budget at this point to do any real stage production. Instead, we will just try to be energetic and focused on stage so people are entertained by us and our beautiful faces and athletic bodies. The setlist will contain a healthy share of songs from the new record without ignoring the classics from the first two.

Obviously you do something else besides music to kick back; what is that? How different are you from the idea a fan might have based on your stage performances?

Well, I am a huge nerd, and not much of a party animal anymore. Due in part to a recurring yeast infection on my anus, I don’t really drink that much at all anymore. On our last European tour, in six weeks I had a total of 4.5 drinks, 4 of which were in the last two days in Iceland. When I am home I spend add much time as possible with my son and I love to cook and get into the beautiful nature immediately accessible from Portland. Go hiking, camping, floating down the river, etc.

Thank you for your answers, and see you soon in Budapest!

Thank you!

WEBhttp://redfang.net/

Kapcsolódó cikkek

Red Fang „Crows In Swine” animált videó

KMZ

Red Fang – The Meadows videopremier

KMZ

Red Fang – Ingyenesen elérhető az akusztikus EP!

KMZ

Hot News: Red Fang announce European summer tour

KMZ

Hot News: Red Fang prepare for second leg of European tour

KMZ

Hot News: Red Fang – Band Performing on “Late Show With David Letterman”

KMZ

Hot News: Red Fang release video for Blood Like Cream

KMZ

Hot News: Red Fang – Premiere “Blood Like Cream” Video + Announce Letterman Appearance

KMZ

Hot News: Red Fang premiere new song Blackwater

KMZ

Hot News: Red Fang – Release Bonus Track + Begin Shooting New Video

KMZ

RED FANG – Whales And Leeches

KMZ

Hot News: Red Fang’s ‘Whales and Leeches’ Available Today!

KMZ

Hot News: Red Fang announce 2014 European tour

KMZ

Hot News: Red Fang – Premiere New Song and Announce Fall Tour with Cancer Bats

KMZ

Hot News: Red Fang – Premiere First Single of Upcoming Album ‘Whales and Leeches’


KMZ

Hot News: Red Fang reveal details for third album Whales And Leeches

KMZ

Hot News: Red Fang Announce Third Studio Album Out This Fall Via Relapse Records

KMZ

Hot News: Red Fang – Announce European Summer Tour + Festival Appearances

KMZ

Hot News: Red Fang Release Daytrotter Session; Announce Australian And Euro Tour Dates

KMZ

Hot News: Red Fang – Premiere new song, announce European tourdates

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár