Interjúk

Rise Of The Northstar Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Hokuto No Kev válaszolt.

A Hardcore újra támad, ez jött le először a zenétek kapcsán. Felrázza az embert és tényleg nagyon tökös, amit csináltok! Te is így látod ezt?

Az album azért jött létre, hogy arcon csapja a hallgatót. Soha nem soroltuk magunkat a hardcore bandák közé, de szeretjük ennek a zenének az agresszióját és lendületét.

Milyen típusú emberek vagytok az életben, mennyire éltek átlagos életet?

Az életem annyira hétköznapi mint a bandám… érted?

Hogyan jött össze a banda annak idején, hol ismertétek meg egymást? Mikor is volt a megalakulás napja?

A történetünk hasonlít a „Rokudenashi blues”-hoz! Ebben a rosszfiúkról szóló mangában van három erős srác, akiket „The 3 Kings”-nek (A három király) hívnak. A manga legjobb pillanata, mikor ez a három király egyesíti erejét a főszereplővel, „Taison Maeda”-val, így létrehozva a rosszfiúk legyőzhetetlen álomcsapatát. A ROTN is ilyen! Eva-B a saját bandájának fejese volt, Fabulous Fab is, Air-One-al pedig egy bandában voltunk amit én vezettem… Mind otthagytuk a bandáinkat, hogy egyesíthessük erőnket Vithiaval és létrehozzunk egy bandát, ami ötvözi a durva zenét a japán szubkultúrával! A „Rise Of The Northstar” egy japán mangára, a „Hokuto No Ken”-re utal. Amerikában a címe „Fist of the North Star”. Abban a mangában a főszereplő, Kenshiro ökle maga a bosszú, ez a banda pedig nekünk egy bosszú. És hogy miért az angol címet választottuk a japán helyett? Így jobban fel tudtuk azt a képet állítani, hogy a bandánk amerikai zenét játszik japán képvilággal.

Igazándiból én csak most ismertem meg a zenéteket, de már korábban jelent meg demótok és kislemez. Mit lehet arról tudni? Mennyire szerették meg a rajongók?

Szerintünk a zenében lépésenként kell haladni. Mi vagyunk a kihívók, sok mindent kell bizonyítanunk. Manapság gyorsan összedobnak egy CD-t, aztán mikor meghallgatod, csak néhány dal tetszik… ez teljesen OK, ha te vagy Metallica, de nem akkor, ha te vagy a kihívó! Inkább egy öt dalos EP-t csináltunk öt slágerrel, mint egy nagylemezt csak öt jó dallal. A két EP-nek köszönhetően sok mindent tanultunk, sok felé elmehettünk turnézni, tapasztalatot szerezhettünk amivel még profibbá válhattunk és elég pénzt összeszedtünk vele, hogy összehozhassunk egy általunk elvárt minőségű albumot.

Aztán jött a nagy nap, a Nuclear Blast licence szerződés! Milyen kapuk nyíltak meg a csapat előtt? Miben változott a hozzáállásotok?

Mielőtt találkoztunk a Nuclear Blasttal, átfutott a fejünkön, hogy az előző két EP-hez hasonlóan az albumot is magunk adjuk ki. Tudod a 3000 példány amit megcsináltunk hamar elkelt, az életüket digitálisan folytatták tovább, mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az egészet magunk csináltuk. De rengeteg munka, zenészek vagyunk, nem jó ha arra megy el az idő, hogy ki terjessze az új albumot, ezt minden egyes országra megcsinálni, szerződéseket kötni… Csak a lehető legjobb zene megcsinálásán szabad járni az eszünknek, ez a munkánk! Viszont mostantól a Nuclear Blastnak köszönhetően tudjuk, hogy az album világszerte elérhető lesz, és mi csak ezt akarjuk a rajongóinknak.

Elkészült az album a manga szörnyeteg! Te mit mondanál róla, amiért érdemes meghallgatni, szemügyre venni a munkátokat? Milyen értékeket tartalmaz szerinted?

Ez egy multikulturális album. Metálos arcok, hardcore arcok, emberek akik szeretik a zenei átfedéseket, fusiont, nu-metált, imádják a mangát és Japánt, azok, akik a nyolcvanas és kilencvenes években születtek… ez a sok ember mind találhat valami érdekeset ebben az albumban.

Zeuss mester volt a stúdióban a segítségetekre. Mennyire értette meg a zenei világotokat és miben segített, hogy tökéletes legyen?

Nem pontosan így volt, az albumot magunk rögzítettük, Zeuss nem volt a stúdióban. Az elkészült, felvett multi-trackeket vette át, ő mixelt és masterelt. Mindent magunk veszünk fel. A gitárt otthon, a dobot és a vokált a Sainte Marthe stúdióban (Párizs) csináltuk. Ez a harmadik CD amit ebben a stúdióban vettünk fel. Talán tíz neves producerrel zajlottak a megbeszélések, végül Zeuss-t választottuk művészi okokból, meg főleg mivel úgy láttuk, hogy nagyon motiválja a projekt, ez pedig fontos! Teljesen elégedettek vagyunk az elvégzett munkájával, ezernyi üzenetet küldtünk neki, szerintem most már utál minket, hehe. De itt a lemez amit akartunk.

A 11 dal hibátlan és megfelelő a 2014-es színvonalnak. A mostani Hardcore scene jelentősebb zenekaraitól milyen véleményt kaptatok? Hogyan viselitek a kritikát 🙂 ?

Rengeteg jó visszajelzést kaptunk, olyan legendáktól is jöttek kommentek, mint az Agnostic Font, Madball, Kreator, Biohazard… büszkék vagyunk erre. Még korai lenne megmondani, hogy sikeres album lesz-e vagy sem, de el kell mondjam, most néztem meg az Amazon és iTunes metál listát, és közel vagyunk Machine Headhez és Slipknothoz. Ez őrület, miért is kéne foglalkozunk a gyűlölködő kommentekkel? A gyűlölködők jelenléte jó jel, csak a jelentéktelen bandákat nem utálja senki.

A japán verzión egy bónusz dal is szerepel, amelyre készítettétek a videoklipet is. Mit érdemes tudni erről?

Amint az ismeretes, 2011 márciusában Japánra lecsapott egy hatalmas cunami, aztán ott volt a fukushimai atomkatasztrófa. Nagyon mélyen érintett minket, mivel Japán a banda létezésének oka. Minden nap néztük a híreket, olyan volt, mintha Japánnak és ezzel együtt az álmainknak is befellegzett volna. Úgy voltunk, hogy „Hogyan segíthetnénk?”. Úgy döntöttünk, csinálunk egy exkluzív dalt „Phoenix” címmel, az eladásból befolyó összeget pedig összegyűjtjük és elküldjük a japán vöröskeresztnek. Aztán úgy döntöttünk csinálunk egy videót is, hogy még nagyobb legyen a kampány. Sokan megvették a dalt Bandcampon, ez lehetővé tette, hogy pénzt küldhessünk a vöröskeresztnek. Nagyon köszönjük mindenkinek. Egy évvel a katasztrófa után a kampány lezárására körbeturnéztuk Japánt és megkértük a promósunkat, hogy játszhassunk Fukushimában. Akkoriban minden külföldi banda lemondta a koncertjét a sugárzásveszély miatt, mi voltunk az egyetlen külföldi banda azon a területen. Nagyon játszani akartunk nekik! És higgyétek el, ez volt a legérzelmesebb, legautentikusabb koncert amit valaha adtunk.

Koncertekről mit lehet tudni? Lesz turné Európában?

Persze, de még nem mondhatok részleteket. Minden infót megtalálhattok a www.riseofthenorthstar.com oldalon.

Azt hiszem már Magyarországon is volt koncertetek. Mire emlékszel, hogyan sikerült, milyen volt az este?

Igen, Budapesten játszottunk, remek élmény volt, a „The Last Charge”-os arcokkal voltunk, jó emberek.

Köszönöm a válaszokat! Mit szeretnél még üzenni a rajongóknak?

死ぬものに教える名などない。

(A halottaknak nem taníthatsz neveket)?

————————————–

ENGLISH VERSION:

My first thought upon hearing your music was “Hardcore strikes again!” It shakes the listener up and it’s really tough music! Do you also think so?

Hokuto no kev (drums): This album has been created to punch the faces of listeners. We never defined us as a hardcore band but we love the aggressiveness and the energy of this music.

What kind of people are you in everyday life? How ordinary is your life?

Hokuto no kev: My life is as ordinary as my band… you see?

How did the band form, where did you meet? When was the day you said “We’re a band”?

Hokuto no kev: Our story is close to the one in “Rokudenashi blues”! In this manga about bad boys, there are 3 strong guys called “The 3 Kings”. The best moment of the manga is when the 3 kings decide to join forces with the main character “Taison Maeda” to make an undefeatedable dream team of bad boys. ROTNS is like that! Eva-B was leader of is own band, Fabulous Fab also, Air-One and I were in the same band which I was leading … We all left our respective bands to join forces with Vithia to make this band that would mix up violent music and japanese sub-culture! ”Rise of the northstar” is a reference to the japanese manga Hokuto no ken. The american name is Fist of the northstar. In this manga the main character Kenshiro is the fist of vengeance and this band is for us a revenge. And why did we choose to transform the American name instead of the Japanese one? Cuz it was a good way to image that our band plays American music using Japanese imagery.

While I only got to know your music now, you did release a demo and an EP. What is there to know about those, did they manage to build a fanbase for you?

Hokuto no kev: We think that everything must be done step by step. We are challengers, we have many things to prove. Today lotsa CDs are written quickly and when you listen to them you only like a few songs… It’s Ok when you have reached Metallica’s status but not when you are a challenger! We preferred to make a 5 track EP with 5 hits, than doing a full length with only 5 good tracks. Thanks to those 2 Eps, we learned lotsa things, it allowed us to tour everywhere, to gain experience, to become more professional and we earned enough money to do the quality album we wanted to do.

And then came the Nuclear Blast signing, did this open a lot of gates before you? Did your attitude change?

Hokuto no kev: Before we met Nuclear blast, we had in mind to release this album ourselves as we did for our 2 previous eps. You know, both have quickly sold the 3000 copies we had printed, they continue to live on digitally, and we are really proud of it as we did everything on our own. But I have to say it is a lot of work, we are musicians, we shouldn’t spend our time thinking about who should distribute the new album, in each countries, and negotiate contracts…. We should only be thinking about doing the best possible music that’s all, that’s our job! But now thanks to Nuclear blast we know that the album will be available worldwide and this is only thing we want for our fans.

After that, the manga beast, the album was released! What would you say if you were to recommend it? What values does it carry?

Hokuto no kev: This is a multi-cultural album, Metal kids, Hardcore kids, people who enjoy crossover music, fusion, nu-metal, manga and japan lovers, people born in the 80’s/90’s… all those different people can find interest in this album.

Zeuss was working with you in the studio, to what extent did he grasp your musical world and how did he help to perfect it?

Hokuto no kev: Not exactly, we recorded this album ourselves, Zeuss wasn’t in the studio. He took the finished recorded multi tracks and mixed and mastered the album. We record everything ourselves. Guitars were done at home, drums and vocals at Sainte Marthe Studio in Paris. It’s the 3rd cd that we record in this studio. We were discussing with about 10 big producers, finally we chose Zeuss, for artistic reasons and mainly cuz he really seemed to be motivate by the project which is really important! We are totally satisfied with the work he did, we sent him tons of mails, he probably hates us now ahaha, but we have the record we expected to.

These eleven songs are flawless and modern. Did you get any feedback from the present hardcore scene? How do you handle negative feedback?

Hokuto no kev: We have tons of good feeback, we also received great comments from metal legends like Agnostic front, Madball, Kreator, Biohazard… We are really proud of it. It’s too early now to tell if this album will be a success or not, but you know I just checked out the amazon and the itunes charts for metal and we are close to Machine head and Slipknot. That’s crazy, why should we care about haters comments? Having haters is a good sign, only insignificant bands don’t have any haters.

There is a bonus song on the japanese version which also got made into a music video. What can you say about this?

Hokuto no kev: As everyone knows, in March 2011 Japan was hit by a big tsunami and then the Fukushima disaster happened. We were really affected by, cuz Japan is a reason to be for the band. We were watching news everydays and it was like Japan was condemned and in the same time our dreams too. We were wondering, “what we can do? The only thing we have is a band… how can we help people with music?” And so we decided to create an exclusive song called “Phoenix” to sell it and collect money for the japanese red cross. And then we decided to make a video clip to make this campaign bigger. Many people bought the song on our bandcamp and alow us to give money to the red cross. We really thanks them all. To end this campaign, a year after the disaster, we’ve been touring in Japan and we asked our promotor to play in Fukushima. At this period every foreign bands cancelled their shows there because of the radioactivity risk, we were the only foreign band playing in this area. We really wanted to play for them! And trust me it was the most emotional and authentic show we ever played.

Are there plans for a European tour? Where are you scheduled to play in the near future?

Hokuto no kev: Yes of course, but i can’t give any details yet. All infos will be available on www.riseofthenorthstar.com

I believe you already had a gig in Hungary before, what do you remember about that, was it a cool night?

Hokuto no kev: Yes, we played in Budapest, it’s a great memory, we were with the guys of “The last charge” they are really cool mates.

Thanks for the answers! Please leave some comments for Hungarian fans! 

Hokuto no kev: 死ぬものに教える名などない。

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Amken, Abhorrent Deformity, Eye of Solitude, Gehennah, Raw, Avatarium, Rise Of The Northstar, Fuck The Facts

KMZ

Rise Of The Northstar – ‘Samurai Spirit’ videoklip

KMZ

Rise Of The Northstar – Albumcím magyarázat, videótrailer

KMZ

Rise Of The Northstar kiadja a japán bónuszdal, a „Phoenix” hivatalos zenevideóját

KMZ

Rise of the Northstar új digitális single, stream

KMZ

Rise Of The Northstar – Licence szerződés a Nuclear Blasttal, albumrészletek, zenevideó, új dalok streamje!

KMZ

Hot News: Rise Of The Northstar – debut album coming out September!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár