Interjúk

Rivers Of Nihil Interjú

(scroll down for English Version)

Pennsylvania egyik feltörekvő Death Metal zenekara vagytok! Mikor alapítottátok a Rivers of Nihil zenekart és mennyire vagytok elkötelezett hívei a műfajnak?

A Rivers of Nihilt 2009 tavaszán alapítottuk. Az alakuláskor death metált akartunk játszani néhány „kisebb” behatással, amik formálják a munkánk. Mindannyian imádjuk a death metált, de igazából egy színtérnek sem vagyunk tagjai, így az elkötelezettségünk a zene iránti szeretetünknél fejeződik be, és ennyi. Nem hagyjuk, hogy a death metál „szabályai” mondják meg mit csináljunk.

A Death Metal stílus elemeivel hogyan technikáztok, mivel teszitek izgalmassá a dalokat?

A zenénk a death metálból ered, de hagyjuk hogy egyéb hatások is beleszivárogjanak íráskor. Ahogy halad előre a banda, úgy törekszünk arra, hogy fülbemászó, jó dalokat írjunk amiknek van szerkezete, ne csak riff alapú szerzeményeket. Jó az a stílus és rengeteg olyan bandát bírunk akik így űzik, de minket már nem igazán érdekel. Brody és én hatalmas rajongói vagyunk a post rocknak és post metálnak mint a Sigur Ros és Neurosis, ez az érzés pedig néha átérződik a zenénken.

Korábban már jelent meg 2 kislemezetek. Mennyire volt sikeres és jó visszhangja? 

Voltak annyira jók, hogy kaptunk pár felhívást és lehetővé tette számunkra a csináld magad turnékat! Végső soron mindkét EP egy lépés volt afelé, hogy szerződtessen minket a Metal Blade, így merem állítani, hogy jó volt a visszhang.

A Metal Blade Records szerződést ez segítette elő, vagy új dalokat küldtetek nekik és az nyerte el a tetszésüket?

Biztos vagyok benne, hogy az EP-ek sokat segítettek, de úgy láttam az emberek sokkal jobban felfigyeltek ránk, miután saját magunk kiadtuk a „Sinchronos” videó-klipjét. Soha nem gondoltunk bele abba, hogy „hé, az emberek már sokkal érdeklődőbbek, ezt meg azt kéne csinálni”, érted. Volt pár demó amit elküldtünk a Metal Blade-nek, de szerintem mindaz amit addig és akkor csináltunk volt az, ami bebiztosította a szerződést.

A most megjelent új albumotoknak nagyon brutális a hangzása, amit a Mana stúdióban rögzítettetek Erik Rután közreműködésével. Milyen volt vele dolgozni és mit változtattatok az ő hatására?

Fantasztikus volt Erikkel dolgozni. A srác egy death metál legenda, és tudtuk hogy ki fog minket hajtani. Teljesen megérte. Mind jobb zenészekként jöttünk ki arról a felvételről, akik az eddigieknél sokkal jobban fognak törődni az előadásukkal. A régi módszerek szerint dolgoztunk, nem volt semmi gridelés/kvantálás/mappolás stb. Ezentúl tartani is fogjuk magunkat ehhez a további felvételek során.

A „The Concious Seed Of Light” című lemezetek egy négy részből álló fejezet első darabja, méghozzá a tavasz! Mit mondanál erről?

Az évszak téma jobbára csak motiváció minden album hangulatához, mondhatni egy segédlet hogy hogyan nézz rá. Az albumnak lesz egyfajta narratívája a bolygónk haláláról. A „Conscious Seed of Light” a föld tudatát térképezi fel, és annak a tucatnyi embernek a történetét, akiknek sikerült eggyé válni vele.

Hogyan képzeljük el a folytatást, például a tél évszakát?

Azért ne kapkodjuk el a dolgokat. Majd megtudjátok, ha eljön az ideje.

Jelenleg az USA-ban koncerteztek. Mekkora a sikeretek? Európában mikor fogtok turnézni?

Növekszik a banda. Az bizonyos, hogy egyre több ember száll be az idő előrehaladtával, de szerintem még kell egy kis idő ahhoz, hogy felmérhessük a sikerünket. Szeretnénk Európában is minél hamarabb játszani, de jelenleg még semmilyen konkrét tervünk nincs erre.

Nagyon köszönöm a válaszokat és tényleg jó, hogy még most is alakul „normális” Death Metal zenekar! 

Még mindig nem vagyunk benne biztosak, hogy mennyire is vagyunk „normálisak”, de azért kösz!

———————————-

ENGLISH VERSION:

You are one of Pennsylvania’s emerging death metal bands! When did you establish Rivers of Nihil and how devoted are you towards the genre?

Rivers of Nihil formed in the spring of 2009. When the band formed, we wanted to play death metal with some „other” influences informing what we do. We all love death metal , but there’s no real scene we’re a part of so our devotion ends with a love for the music and that’s about it. We don’t let the „rules” of death metal dictate what we do.

How do you play with the style elements of death metal, what do you do to make your songs exciting?

Our music is rooted in death metal, but we let some outside influences creep in when we’re writing. As the band moves forward, we focus more on writing a good catchy song with structure as opposed to riff based composition. That style is cool and we like a lot of bands that do that, but it doesn’t really interest us anymore. Me and Brody are also huge fans of post rock and post metal such as sigur ros and neurosis, so that vibe comes across in our music sometimes.

Previously you have released two singles. How successful were these; did you get positive feedback?

Well they were good enough to get us some shows and made DIY touring a thing for us! Both the ep’s were stepping stones to ultimately landing a record deal with metal blade, so I’d say they were pretty positive.

Had these speed up the contract process with Metal Blade Records or have you sent them new material that got their attention?

I’m sure the ep’s helped us out, but I saw a lot more attention from people after we self released our music video for „sinchronos”. We never really stopped to think like „hey people are caring more now , we need to do this or that” you know? There were some demos passed along to metal blade but I think it was everything else we had already done and were doing that sealed the deal.

Your just released album has a killer sound, and was recorded at Mana studios with the contribution of Erik Rutan. What was it like working with him, and what changes did you implement because of him?

Working with Erik was amazing. The dude is a death metal legend and we knew we’d be in for a workout. It was totally worth it. We all came out of that recording session as better musicians who cared way more about our performances than ever before. We did things the old school way, no gridding/quantizing/mapping etc. We’ ll be sticking with that from here on out when we record.

Your album titled “The Conscious Seed of Light” is the first chapter of your quadrilogy, and it is about Spring! What can you tell us about this?

The seasonal theme is more or less just motivator for the vibe of each album, a lens to look through if you will. The albums will follow a sort of narrative about the death of our planet. The Conscious Seed of Light explores the sentience of the earth and the stories of several people who achieve a unity with it.

How should we imagine the next albums, let’s say Winter?

That’s getting way ahead of ourselves isn’t it? We’ll let you know when the time comes.

Currently you are touring in the US. How big of a hit are you? When will you tour in Europe?

We’re a growing band. There are definitely more and more people getting on board as we go but I think it’ll be a little while until we can determine whether or not we’re a „hit”. We would love to play in Europe as soon as possible, unfortunately there are no definite plans yet however.

Thank you for your answers and it is really good to see, that there are still “normal” new Death Metal bands out there!

The jury is still out on just how „normal” we are, but thanks I guess!

WEBhttps://www.facebook.com/riversofnihil

Kapcsolódó cikkek

A Rivers Of Nihil „Monarchy” című albuma teljes egészében meghallgatható online!

KMZ

A Rivers Of Nihil bemutatja a „Sand Baptism” klipjét a Loudwire oldalon!

KMZ

A Rivers Of Nihil bemutatja új albuma címadó dalát a No Clean Singing oldalon!

KMZ

A Rivers Of Nihil befejezte második teljes albumának munkálatait!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil debut ‘Birth of the Omnisavior’ video!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil stream new song on Stereokiller.com!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil stream new song on NoCleanSinging.com!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil – The Concious Seed Of Light

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil release new studio video!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil launch new music and pre-orders for ‘The Conscious Seed of Light’!

KMZ

Hot News: Rivers Of Nihil announce debut full length album ‘The Conscious Seed of Light’!

KMZ

Hot News: Metal Blade Records signs Rivers Of Nihil!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek