Interjúk

Robin Beck Interjú

(scroll down for English Version)

Nos, nem egy vidám téma rögtön az elején, de egyre a rock műfaj több ikonikus arca hagy itt bennünket, és ez már csak rosszabb lesz minden egyes évvel. 2017 különösen szomorú esztendőnk, hiszen éppen nemrég hunyt el Tom Petty, Malcolm Young és David Cassidy. Mi történik a rock világában?

Nem mondhatok semmit biztosra, de nyilvánvaló, hogy mi is csak egy kis százaléka vagyunk azoknak, akik fiatalon halnak. Az egyik lehetséges ok a kábítószer-fogyasztás lehet, egy másik meg talán egyszerűen az adott személy génjeiben rejlik. És abban is van valami, hogy rossz csak a jókkal történik. De őszintén szólva nem tudom, miért ők mennek el, és miért nem mások. Ami engem illet, minden egészségesen megélt napot áldásként tartok számon.

Jóval szívderítőbb, hogy nemrégiben jelent meg legutóbbi albumod, a Love Is Coming, amihez ezúton szeretnék gratulálni. Hogyhogy a Frontiers Records lett a kiadód, holott annak idején két lemez után úgy döntöttél, nem folytatod velük az együttműködést, mert túlságosan megkötik a kezedet?

Köszönöm! A Frontiers-ék keze jóval messzebbre ér el, mint az enyém. Mivel pedig ma már többen töltenek le albumokat, mint ahány CD fogy, üzleti szempontból bölcsen döntöttem. Mindig lesz, ami egy ilyen lépés mellett szól, és mindig lesz, ami ellene, de összességében a Frontiers Records támogat engem, nekem pedig ez bejön. Feltétel nélkül szabad kezet ad nekem, hogy azt csinálhassam, amit szeretek, és ez nem akármilyen mértékű bizalom ám! Több ok miatt is megfelelő kiadó számomra a Frontiers, ráadásul nehéz úgy kiadót működtetni Európában, hogy az ember az Államokban él. Jelenleg ez volt számomra a legkedvezőbb opció.

Hogyan jött létre az együttműködés közted és Clif Magness, Debby Holiday, valamint Maor Appelbaum között? Ismerted őket korábbról?

Egyiküket sem ismertem azelőtt. Cliffel a Messengeren keresztül akadtam össze egy megbeszélés során, amelyen arról folyt az egyeztetés, hogy a soron következő lemezén én is szerepelhetnék az egyik nótában. Innen indult az egész. Énekeltem már Clif dalait (Footprints In The Rain), és mindig is a rajongója voltam… Csodálatos dalszerző, csodálatos énekes, csodálatos producer, és még sorolhatnám. Debbyt nem ismerem személyesen, de hatalmas tehetség, és épp most kezdünk ismerkedni. Maort Tommy Denander mutatta be nekem és javasolta a maszterizálást illetően, és a dolog remekül be is vált. Maor nagyszerű munkát végzett a lemezemen. Szóval mindegyik együttműködésen minden fél csak nyert.

Szándékosan erősítettetek rá még jobban az Underneath lemez modern vonalára? Szerzőtársaidnak szerintem nagyon jól fekszik ez az irány, és így együtt nagyszerű munkát végeztetek.

Ismét csak köszönöm! Mindig is haladok a korral. Az Underneath egyértelműen átmeneti anyag volt, és a Love Is Cominggal ez csak felerősödött. Mindig is célom volt, hogy a lehető leghitelesebbet nyújtsam, és úgy érzem, itt önmagamat adom.

Az In These Eyes balladának Kelly Clarkson a társszerzője. Igen erőteljes és érzelemgazdag dalról van szó, olyasmiről, amit maga Kelly is imád énekelni. Milyen volt vele dolgozni?

Nem volt alkalmam közvetlenül dolgozni Kellyvel, de a rajongójának vallom magam. Szerencsés vagyok, amiért Clifnek ilyen kapcsolatai vannak, és amiért megmutatta nekem ezt a számot. Jól passzol hozzám. Egyáltalán nem állunk távol egymástól, ami a hangterjedelmet és a szenvedélyt illeti, úgyhogy remekül beleillett a képbe a dal.

Hogyan alakul a lányod, Olivia pályája?

Olivia, ahogy mondani szokás, anyja lánya! Megállíthatatlan és született tehetség. Egyszerűen ilyennek jött a világra. Újabb példa a szerencsés génekre 🙂 Remekül megy a sora, a színház és a stúdiózás világában mozog. Roppant büszke vagyok rá. Vele kellene interjúznod!! Volna mit mondania egy olyan témában, amely sok olvasó számára lehet izgalmas, hiszen mindnyájunknak vannak felnőtt gyermekei, akik bele-belekóstolnak a művészetekbe. Friss és újszerű a megközelítése.

A Me Just Being Me nem kevés funk rock elemet tartalmaz. Ilyesmit nem is csináltál a bemutatkozó lemezed, a Sweet Talk óta, bár ott inkább Chaka Khannak és társainak a hatásai érvényesültek. Élvezted, hogy a nóta megírása és felvételei közben újraélted a pályád korai éveit?

Hmmmm… A hatások szerintem itt nem Chakától vagy a kezdeti időkből jönnek. A hangomnak mindig is megvolt ez a blues / country rock éle. Tökéletes példa erre a Treat Me Like You Used To, amelyet David Cassidy írt a Human Instinct lemezemre. Imádom azt a dalt!!!

A Girl Like Me (a tavaly elhunyt Jeff Kenttel közösen írtátok – egy újabb óriási veszteség) volt az első nóta, amely összeállt erre a lemezre?

Az már régen megszületett, csak eddig nem vettük fel. Ha úgy tetszik, ezzel rovom le a tiszteletemet a barátom és mentorom előtt. Mindig is szerettem ezt a dalt, de annak idején a kiadói fejesek nem engedték lemezre. Ha-ha!!! Én imádom, és a rajongóim is megerősítenek a hitemben. Ők is imádják. 🙂 Most végre napvilágot látott 🙂

Jobb szórakozás és nagyobb élvezet számodra a mai időkben lemezt készíteni, producerek és más külső befolyásoló tényezők nélkül?

Igen is, meg nem is. Sosem baj, ha külsősöknek is van véleményük, de azért jobb, ha az enyém az utolsó szó. Mindig élvezem, amit csinálok. Az éneklés az életem. Amíg képes vagyok rá, addig élvezem is az életet!! Viszont a producereim meglátásaira is nyitott vagyok 🙂

Tervezel-e újabb klipet az új lemezhez?

Ami azt illeti, igen, bár most még nem biztos, hogy lesz is belőle valami. New Yorkban vagyok, és ennyi a terv. Reménykedjünk, hogy mindenki rá fog érni.

A fiatalabb előadók közül jó barátságban vagy a Kane’d formációval, akiket talán menedzseltél is egy időben. Szeretsz fiatalokkal együtt dolgozni és tanulni tőlük?

MI AZ, HOGY???!!! Főleg ha a olyan tehetségekről van szó, mint amilyen a Kane’d.

Igaz, hogy nemrégiben is New Yorkban voltál, éppen az ominózus terrortámadás idején? Sokat elmond a dolog a világ mostani állapotáról, nemde?

Igen, de szerencsére pont aznap a közelében sem jártam a helyszínnek. Gáz így élni, de nem szabad hagynunk, hogy lenyomjanak. Muszáj erősnek és ébernek maradnunk.

Milyen esélyekkel képes manapság egy magadfajta előadó pozitív üzenetet közvetíteni? Milyennek látod a dallamos rockzene mostani helyzetét a világban?

Nem üzenhetek mást, mint hogy légy hű önmagadhoz. Szeresed azt, amit csinálsz, és soha ne add fel az álmaidat. Nem tudom, milyen lesz az üzleti élet a jövőben, a jelenben viszont magad is láthatod, hogy egy fiatal művész számára teljesen kiszámíthatatlan az egész. Muszáj kreatívnak lenned és jól reklámoznod magadat a piacon, hogy fel ne kopjon az állad. Turnézz, ha teheted, és ne rinyálj! Dolgozz keményen, és ne rinyálj! Viselkedj nagyfiú módjára, ahogy mondani szokás. Itt az időd, hát húzz bele, és lásd reálisan a dolgokat. Senki nem fogja neked tálcán kínálni a lehetőséget, a dallamos rock világában pedig nehéz eligazodni, szóval őrizd meg a hitedet… MEG TUDOD CSINÁLNI!

Hogyan vagy képes ilyen bombaformában maradni? Sportolsz vagy edzel? Énekesként rendszeresen gyakorolsz?

Azt hiszem, a megfelelő génekkel vagyok megáldva. Annyit mondhatok, helyesen étkezem, és testmozgást is végzek. Nem élek sem drogokkal, sem alkohollal és igenis lehet élvezni az életet az ilyen szarságok nélkül!! Sokat nevetek, és nem lovallom bele magam semmibe túlságosan. Nem igazán vonz a politika, és nem szoktam beszállni az ártalmas észosztásba arról, ki mit és miért csinál. Így tudom tisztábban látni a dolgokat a saját perspektívámból, és így tudok boldog maradni. Amikor csak tehetem, a jó ügyért állok ki. Túl sokan mennek el totálisan negatív irányban, és pedig úgy döntöttem, nem tartok velük. Megrögzött optimista vagyok, de nem szűk látókörű. Mindenkinek kívánom az egész világon, hogy legyen boldog és egészséges. A karma olykor ott tükröződik az ember arcán és testén, de az egészségén és az agyában is. Gondolkodj pozitívan és maradj fiatal 🙂

Mikor jön el annak az ideje, hogy előásd vagy megújíttasd az útleveledet? Átjön-e hamarosan a szeretet Európába is? Miután ismét a Frontiers Recordsnál vagy, hamarosan bejelenthetnek a kiadó 2018. évi FRF fesztiváljára a House Of Lordsszal együtt.

Ez az egész egy türelemjáték, de én készen állok. Már dolgozunk egy turnén. Idén befuccsolt néhány tervünk, de továbbra is küzdeni fogok azért, hogy átjussak. Reménykedjünk abban, hogy a nyár elejére ez össze is jön, akkor pedig ott lehetek valamennyi fesztiválon így a FRF 2018-n is :).

Üzenem a rajongóimnak és a támogatóimnak:

Tartsatok ki mellettem! Szeretlek Benneteket, és a legjobbakat kívánom Nektek 2018-ra!

LOVE IS COMING


Okay, not a pleasant thing to start with but more and more iconic rockers depart from life and it’s getting worse each year. 2017 has been a particularly sad one. Just most recently Tom Petty, Malcolm Young and David Cassidy have passed away. What’s happening to the world of rock?

I couldn’t say with all certainty but clearly we are a small percentage of people dying at a young age.  A possibility could be drug abuse and another could be just that persons genes. Bad things happen to good people sort of thing too. I honestly don’t know why them or anyone else.  I count everyday that I am healthy as a blessing.

On a much higher note, your latest album Love Is Coming has been recently released so I would like to congratulate you on that. Why did you decide to bring it out on Frontiers Records, while after two records, you decided not to work with them anymore because you found them too confining for you?

Thank you. Frontiers has a much further reach than I do and because CD’s are more downloaded now than physical copies being sold,  it was a wise  business decision. There will always be pros and cons to it but overall, Frontiers Records supports me and I like that. They give me the freedom to do what I like with no judgment and that’s a great deal of trust we’re talking about.  I’m good with Frontiers as my label for scads of reasons like those but also because it’s very hard to run a label in Europe when you reside in the US.  It was the best option for me for now.

How did your cooperation with Clif Magness, Debby Holiday and Maor Appelbaum come about? Did you know them before?

I didn’t formally know any of them.  I met Clif through messenger during a meeting we had over my cooperation for a song on his upcoming record and it took off from there. I had recorded his songs (Footprints In The Rain) and they’ve always been a fan of his… Incredible writer incredible singer incredible producer and I can go on and about Clif. I don’t know Debby personally but she’s a hell of a talent and we are just now getting acquainted. Maor was introduced to me by Tommy Denander for Mastering and that worked out great. Maor did a great job mastering my record. All win-win cooperations.

Was it intended to strengthen the modern edge of the Underneath album? I think your songwriting partners are really great at it and you did a brilliant job together with them.

Thank you again. I’m always evolving with the times. I had a distinct transition with “Underneath” and an even stronger one with “Love is Coming “. It’s always my goal to be as authentic as I can be and I feel that I am being myself here.

Kelly Clarkson is the co-author of the ballad In These Eyes. It’s a very powerful and emotional song, actually quite similar to stuff that Kelly herself loves to sing. What was it like working with her?

I didn’t have the opportunity to work directly with Kelly but I must say that I am a fan. I feel lucky that Clif Magness had the relationship and that song that was presented to me. It suits me.  We are not that different in range or passion so it was a great fit.

How is the career of your daughter Olivia progressing?

Olivia is “Her Mothers Daughter” as they say! Nothing stops her plus her talent is natural. Just born that way.  Another case of good genes 🙂 She doing great and navigating the business of the theatre world and recording. I’m very proud of her. You should interview her!!

She had a topic of her own that would be interesting to many readers as we all have grown children now who are dabbling in the arts. A fresher and newer perspective.

There are a lot of funk rock elements in Me Just Being Me which is something you haven’t done since your debut album Sweet Talk (although it was rather influenced by the likes of Chaka Khan.) Was it good fun to recall the early years of your career while writing and recording this song?

Hmmmm… I don’t think the influence comes from Chaka or the early days. I’ve always had that blues / country rock thang in my voice. (Treat Me Like You Used To) the David Cassidy penned song from “Human Instinct” Is a perfect example. I love that song!!!

Was Girl Like Me (co-wrote by the late Jeff Kent who passed away last year – another great loss) the first song written for this record?

It was written long ago and we never recorded it. It was my way of paying tribute to my friend and mentor.  I always loved that song but back in the day the bosses at labels didn’t agree. Ha!!! I love it and my fans have spoken. They love it too 🙂 finally it sees the light of day 🙂

Is it more fun and pleasure for you to make records nowadays, with no outside influences from producers or anyone else?

Yes and no. It’s always good to have a little outside opinion but better to be the one to make the final decision. I’m always having fun. Singing is my life. So long as I can do that it’s fun time!! I welcome my producer opinions 🙂

Are you planning on making another video for any song of the new record?

Actually I am. Let’s see if that can happen though. I’m in NY now and that is the plan. Fingers crossed that everyone will be available to do so.

From younger artists, you are good friends with Kane’d, I think you even managed them for a while. Do you like working with young people and learning from them?

ABSOLUTELY!!! Especially talents like Kane’d.

Is it true that you were in New York recently when a terrorist attack occurred? It tells a lot about the state the world is in right now, doesn’t it.

Yes but thankfully on that day I was nowhere near the area. It sucks to live like this but we can’t let them smother us. We have to stay strong as well as vigilant.

What are the chances to get a positive message through for an artist like you nowadays? What is the situation of melodic rock music like in the world right now?

The only message I can give is to stay true to yourself. Love what you do and never give up the dream. I don’t know how the business world will be in the future but you can see that in the now it’s a guessing game for the new artist. You have to be creative and a good self marketer to make your bank. Tour if you can and don’t complain. Work hard and don’t complain!  As they say… “Put on your big boy pants”. Time to get down and get real.  No one is gonna just hand it to you and the melodic rock world IS a hard act to follow so don’t lose faith… YOU CAN DO IT!

How are you able to stay in such a great shape? Do you do any sports or exercises and do you practice as a singer regularly?

I’m blessed with good genes I guess. All I can say is that I eat right and I move my body.  No drugs. And no alcohol AND… yes ! You can still have fun without that crap!! I also laugh a lot and don’t dig too deep. I’m not very political and I don’t get into the damaging opinions of who’s doing what and why. This allows me to see things more clearly from my perspective and stay happy. I use my voice wherever I can for good. Too many people are flat out negative and I choose not to be. I’m a cockeyed optimist but I’m not short sighted either. I want everything and everyone to be happy and healthy. Sometimes Karma shows up on your face and body as well as your health and in your head!! Think positive and stay young 🙂

When will come the time for you to get out your passport or to get in renewed? Is love about to come over to Europe anytime soon? Now that you are on Frontiers Records again, I think you might get confirmed for their FRF 2018 festival along with House Of Lords pretty soon.

It’s a waiting game. I’m ready. We are working on a tour. A few plans fell through this year but I won’t quit trying to get out there. Fingers crossed for this early summer and All festivals including FRF 2018 :).

A message to my Fans and supporters.

Stay with me.  I love you all and wish you the very best for 2018

LOVE IS COMING

www.robinbeckrocks.com

Kapcsolódó cikkek

ROBIN BECK – Love Is Coming

Dehumanizer

Robin Beck Interjú

Dehumanizer

ROBIN BECK – Underneath

Dehumanizer

Hot News: Robin Beck Announces New Album Release “Underneath”

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek