Interjúk

Rómeó Vérzik Interjú

A kérdésekre Kovács Koppány válaszolt.

Rock’n’Roll! Mi történik veletek mostanság, mivel töltitek az időtöket? Pár szó a zenekar helyzetéről!

Hát mostanság, is mint mindig elég elfoglaltak vagyunk, elég jó, sőt nagyon jó nyarat zártunk. Szinte minden nagyobb fesztiválon ott voltunk. A nyár végén, pedig volt a 9. Rómeó Vérzik Tábor, ahol szintén hatalmas hangulat volt. Tehát igazán nem panaszkodhatunk.

Májusban jelent meg egy dupla lemezes kiadványotok, amin három korai felvétel található remasterizálva és szép külsővel! Mit tudsz erről elmondani?

Ezek az albumok, demók azért lettek újra kiadva, hogy végre méltó helyükre kerüljenek. Az első két demó annak idején csak kazettán jelent meg, a Kettőre indulunk már CD-n is de így összerakva egy dupla albumba, így az igazi. Meg hát ez most már országos terjesztést is kap, meg bármikor utána gyártható, tehát mindenképpen megérte az, hogy ne csak kalózverziókban terjedjen, hanem ha valaki eredetiben meg szeretné venni, annak is elérhetővé váljon.

A “Fest majd egy embert” demótok volt az első Rómeó Vérzik hanghordozó! Hogyan is dobtátok össze? Mennyire nehéz volt a kezdet?

Hát minden kezdet nehéz. Nálunk ez az egész zenekaros dolog hobbi szinten indult. Mindannyian zenéltünk már kisebb nagyobb bandákban. Aztán összejött ez a történet és tényleg olyan best of parti jött össze, hiszen a környék legjobb bandáiból alakult meg a rómeó és kimondottan szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy így egymásra találtunk, mert 13 év után is nagyon jó barátok vagyunk. Naponta tartjuk a kapcsolatot egymással, hétvégén meg persze koncertek. Tehát mondhatni 13 éve házasságban élünk egymással. Na jó, azért testi kapcsolat nincs:)

Mi volt az a dolog, amikor úgy éreztétek beindult a zenekar szekere? Volt olyan, amikor úgy érezted, befejezed a zenélést?

Figyelj, nekem a zenélés nem teher. Láttam már sok megcsömörlött és megszomorodott zenekart, hogy ez nem sikerül, itt nem lehet elérni semmit, stb. Nekünk hálaistennek minden hétvégére jut egy-két koncert, hétköznap is a zenekar dolgaival törődöm, mindig van mit csinálni. Naponta kapunk leveleket, amikre válaszolok, meg sorolhatnám mennyi minden, van, amit még meg szeretnénk csinálni, írni. Ha majd egyszer úgy érzem, hogy kényszer az egész, ha már undorral fogok a színpadra felmenni, akkor biztosan abbahagyom, nem leszek megélhetési zenész, azt elmondhatom.

A Rock’n’roll kezdetektől megtalálható a dalok szövegeiben. Ez az életmód teljesen rátok illik? Valami klassz történet eszedbe jut?

Hát most éjjel válaszolok a kérdéseidre, és hát, ha csak a felét leírnám, ami velünk már megtörtént, akkor kéthétig itt ülnék a gép előtt és mesélnék. Hétről hétre történnek újabb dolgok. Mi egy ilyen partizós zenekar vagyunk, akiknek soha nem sikerül a koncert után elindulni haza időben. És akkor furábbnál furább dolgokat művelünk, amik talán nem is publikusak…

Milyen volt a Rómeó Vérzik Tábor? A koncerteken mennyire játszotok a korai demókról?

Jó volt hangulatilag az idei tábor is, reméljük, aki ott volt jól érezte magát. Mindig szoktunk szemezgetni a régebbi számokból is, tehát szeretünk egy-két régi dalt is berakni a programba.

Novemberben Angliában zenéltek és már korábban is voltatok ott. Mit lehet már erről tudni? Kivel léptek fel? Hogyan kerültetek kapcsolatba az ottani szervezővel?

Egy kinti bandával ismerkedtünk össze, a nevük 2KINGS. Nagyon jól nyomják az arcok meg hatalmas bulizós emberek is, tehát pontosan összeillünk velük. Nagyon bírjuk egymást, és már alig várjuk, hogy ismét találkozhassunk velük. Biztosan nagy parti lesz. Már várom…

A Felvidéken vagy Magyarország más területén nagyobb a rajongói körötök? Kivel fogtok mostanában turnézni?

Hát ez egy nagyon jó kérdés. Azt hiszem Magyarországon már nagyobb a rajongóink tábora, de itthon sem panaszkodhatunk. Szinte minden bulink teltházas, persze vannak azért itt is kivételek. Jelenleg a magyarországi SALVUS zenekarral játszunk, meg a felvidéki PHOENIXal.

Már több mint egy éve jelent meg a lemezetek. Készülnek az új dalok? Mikorra várható a következő dögös album?

Készülnek az új dalok, jelenleg a próbateremben próbálgatjuk az új ötleteket, reméljük jövő ősszel, megjelenhet. Biztosan érdekes lesz, mindig tartogatunk valami meglepetést, ez most sem fog hiányozni!!!

A legjobbakat kívánom. Köszönöm a lehetőséget.

Mi is köszönjük, és ne felejtsétek Rock’n’roll az élet!!!

WEB: http://www.romeoverzik.sk/

Kapcsolódó cikkek

Rómeó Vérzik „Jön egy új nap” – 20 éves jubileumi koncert DVD

KMZ

Rómeó Vérzik: Jön egy új nap – egy hónapig él a 20 éves jubileumi koncertkiadány exkluzív válozatának előrendelése

KMZ

Rómeó Vérzik: Jön egy új nap – májusban érkezik a 20 éves jubileumi koncert felvétele

KMZ

Sör, bor, esküvő a Rómeó Vérzik háza táján!

KMZ

Rómeó Vérzik – Trójai faló videoklip

KMZ

Új turnéra indul a mocskos rock n’ roll!

KMZ

Tarolt a Rómeó! Harmónia díj Aranylemezzel díszítve!

KMZ

A Rómeó Vérzik somorjai magyar zenekar kettős jubileumot ünnepel

KMZ

A turné közben elkészült a Rómeó Vérzik új klipje!

KMZ

RÓMEÓ VÉRZIK – Egybetépve 2CD

Darkjedi

3. Metal Karácsony – Koncertbeszámoló

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek