Interjúk

Roncsipar Interjú

Hell, gépzajok mesterei! Hogy s mint vagytok mostanság? Mivel töltitek az időtöket?

Rajtakaptál, ugyanis épp most készítjük elő a terepet az ötödik stúdióanyagunknak, aminek gyümölcseként 5 darab split várható 2009 második felében.

Mondanál egy rövid zenekari jellemzést, ki minek a gépmestere?

Van egyszer egy Dávid: bőgő, vokál, és laptopolás, főleg koncerten. Vagyok másszor én, egy Kornél: gitár, ének, dobgépek, szintik programozása, leginkább otthon. Ha nagy a baj néha koncerten.

2006-ban már bemutatkoztatok az Antimonumentum lemezetekkel, ami nem egy könnyű eset, de idővel rá lehet kattanni. Mi volt a kezdeti időszakban az elképzelésetek a dalok elkészítésénél? Ilyennek képzeltétek a végeredményt?

Az Antimonumentum egy túl korán felvett jószág. Mivel egyikőnk sem ütötte még a 20 éves kort sem, mikor készült, sőt, még a másik zenekarom akkori kiadója egyből rá is bólintott, hozzáteszem: túl komolyan vett jószág. Három hónap alatt dobtuk össze a pillanat hevében úgy, hogy ezelőtt még egyikőnk sem volt ilyen formában stúdióban. A Dávid még egyáltalán, én pedig még csak hörgőmorgó grindcore énekanyaggal. Ehhez képest azt mondom, nem rossz, de attól még szenved a saját gyermekbetegségeiben, amiről amúgy oldalakon át tudnék rizsázni, ha az lenne a téma, hogy „A Roncsipar zenekar legkedvencebb önsavazó történetei” de majd legközelebb.

Milyen volt a visszhang? Mi történt veletek 2006 és 2009 között?

Az Antimonumentum megosztotta a véleményeket. Kaptunk 100-ból 99 és 3 pontos kritikát egyaránt. Mi legfeljebb egy erős 42-t adnánk rá, jelen lemezeink szemszögéből, de ez csak a kettőnk heveny Bábel Hal és Brockiai Ultrakrikett iránti rajongásából ered.
A Lüktetés eddig jobban tetszik az embereknek, a Betonsivatag pedig még jobban. Parti van!! Sok helyre azonban nem küldtük ki még őket, ami részben betudható annak, hogy mi a zenéléssel szeretnénk foglalkozni nem pedig az önmárketingel…de őszintébb az az indok, hogy lusta dögök vagyunk küldözgetni, azt inkább majd csak ha jön vmi írói blokk, vagy nagyon nem lesz mivel elütni az időnket.

A harmadik lemezetek Betonsivatag Kalifornia címmel jelent meg. Mit tudsz elmondani erről a lemezről?

2007-ben vettük fel, én egy idegösszeroppanással is küzdve, a keverés félbemaradt – nyert a ropi – de befejeztük idén, aztán kihoztuk. Elég sötét időszakát zárja le az életemnek, ahova már nem mennék vissza semmi pénzért. A dalait még szívesen játszom, részint azok hoztak ki. Nagy tapsot a daloknak!

Ha jól tudom csak digitális formában lett terjesztve méghozzá a Chromechoes Production által. Mennyire megfelelő terjesztés ez számotokra?

Teljesen.

Ha jobban belemélyedünk a zenétekbe egy nagyon elborult és kaotikus életképet kaphatunk. Hogyan állt össze ez a sötét massza?

Az elborultal én nem feltétlenül értek egyet, de ez a kaotikus ez jó, ez tetszik. 🙂 A zenénket kétféleképpen lehet hallgatni: vagy odafigyelsz és aktívan hallgatod, érzed, látod, mi merre hogyan mozog, és megkirándultatod faszán az agyad; vagy pedig hagyod hogy a sok hullám, a káosz hömpölyögjön a maga útján, lerántson, átmenjen rajtad mint egy 200 tonnás nehézgép és már nyomod is át a következő előadóra.

Szerintetek mennyire vevők a zenétekre a metal arcok és az industrial kedvelő fanok?

Nem tudom, igényfelmérés nem a zenekar szakmája, majd a metal arcok és az industrial kedvelő fanok eldöntik maguknak.

Koncertek terén hogy álltok? Milyen lehetőségek adódnak? Mennyire akartok és tudtok egyáltalán koncertezni?

Tavaly szeptember óta pihentetjük a koncerteket, hogy maradjon idő, energia a stúdióra. Lelkes fellépők vagyunk, de a lelkes közönség ritkábban jön össze. Nincsen meg az az átütő táncdalénekes-jellegű slágeres nóta, de már dolgozunk rajta szupertitkos RoncsLaborunkban!

Mit várhatunk a következő kiadványotoktól? Néhány gondolatot mondj elöljáróban!

Courbet Assemblage a neve és hozzá képest a Betonsivatag egy mezei Halász Judit lemez.

Távolabbi terveitek, álmaitok?

A Dávid szeretné letenni a jogosítványt a Millenium Falconra, én pedig szeretnék rendbontó statiszta lenni a Joshi Bharatban.

További borult napot kívánok!

Viszont és köszönjük a lehetőséget!

WEB: http://www.myspace.com/roncsipar

Kapcsolódó cikkek

RONCSIPAR – Betonsivatag Kalifornia (Concrate Waste California)

A honlap alapértelmezése

Roncsipar – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek