Interjúk

Sarke Interjú

(scroll down for English Version)

Itt NorthWar Magyarországról, aki nagy elánnal hallgatja az új dalokat! A Sarke ismét emlékezeteset alkotott és a sötétségből kellően felemelkedik! Milyen érzelmek kavarogtak bennetek, amikor készültek a „Bogefod” dalai?

Az eddigi legjobb Sarke albumot akartuk megalkotni. Meg akartuk tartani a saját stílusunkat, miközben fejlődünk is és valami újat is hozunk. És hogy legyen egy teljes albumunk.

Az előző lemez 3 éve jelent meg, gondolom nem szerettek kapkodni és minden apró részletet megfelelően átnéztek pontosan. Mennyi munka áll mögötte? A többi lemezhez képest eltérő volt a munkamenet esetleg időigényesebb volt?

Több munka és tervezés van ebben az albumban. Az utóbbi két lemez közti időben pedig koncertfronton is aktívabbak voltunk. Nocturno Culto és a Sarke a Saga című filmmel is el volt foglalva.

A Sarke atmoszférája kellően megteremti a sötét gonosz lelkek számára az ideális légkört. Mit mondanál a zenei elemekről, mitől lesz kedvence egy élő halottnak? 🙂

A Sarke számára fontos a sötét, egyenes és nyers hangzás. A mi zenénk stílusa által természetes, hogy a sötét oldalba nyersz bepillantást.

A „Dawning” tétel egy kicsit más, egy ballada női énekkel. Kit hallhatunk a mikrofon mögött. Miért is volt szükség erre a dalra?

Az énekesnő neve Beate Amundsen. Bele akartuk vinni a dinamikáját az albumba. És persze kontrasztot állítani a kemény zenének. Azt is tudtam, hogy az album nagy része a filmben is fel lesz használva, ez a szám pedig mindkét közegbe beleillik. Ráadásul szeretem a hangulatos dalokat és a filmbetéteket.

A stílus nem változott a jól bevált sötét black/thrash címkézhető rátok. Ezen kívül még milyen jelzőket mondanál az új dalokról?

Az új album változatos. Csupa olyan zene, ami sok mindent eszedbe juttathat az elmúlt 4 évtizedből, mindez egy új, nyers produkcióba csomagolva.

Ez már a negyedik albumotok és én úgy gondolnám hasonlóan sikeres lesz underground körökben, mint a többi. Miben gondolod jobbnak vagy másnak az új lemezt a korábbiakhoz képest?

Az első album persze mindig különleges lesz, és éreztetni fogja a hatását az undergroundban. De az új album véleményem szerint minden tekintetben fejlődés. Ezt szerintem az emberek is hallani fogják.

Amire elkészül az interjú megjelenik az album az Indie Recordings jóvoltából. A rajongók ezután rögtön szeretnék hallani és látni élőben. Mennyi lehetőség adódik a koncertekre? Mi várható az idei évre?

Élőben nem játszunk túl gyakran. Most nemsokára kijön az album, mi pedig megbeszéljük majd, hogyan promótáljunk az élő színtéren.

Norvégia egy csodás hely és szeretném, ha megemlítenél néhány olyan helyet, amit szerinted semmiképpen nem érdemes kihagyni! Szóval mit ajánlasz?

Sogn og Fjordane, Geiranger, Lofoten, Steigen Nordland.

Mit mondanál magadról? Mire jut még időd a zenélésen kívül?

Amikor játszol a Sarke, Khold és Tulus bandákban is, nem sok időd marad másra. De szeretem az MMA-t és a mountain bike-ozást.

Mit üzensz a magyar undergroundnak?

Maradjatok hűek a metálhoz és csekkoljátok a Bogefodot.

Köszönöm a válaszokat. Minden jót az élőhalottak között!

——————————————

ENGLISH VERSION:

This is NorthWar from Hungary, an avid fan of the new songs! Sarke have made something memorable again, rising up right from the darkness! What emotions were stirring in you guys when you’ve created the songs for “Bogefod”?

To make the best Sarke album to date. To keep our style of music, but at the same time evolve and to add something new to our music. And to make a complete album.

The previous record came out three years ago – I bet you don’t like to act in haste but rather check everything thoroughly. How much effort is behind this new project? Was your method of work different now or did it simply require more time?

We put more work and planning into this record. We have also been more busy on the live front between this records. Nocturno Culto and Sarke has also been busy with the movie Saga.

The sound of Sarke creates a peculiar atmosphere for the wicked souls. What would you say about the musical elements, what makes the material a favorite of the undead? 🙂

A dark, direct and raw sound is important for Sarke. With our style of music is natural to seen the darker side.

The track „Dawning” is a bit different, it’s a ballad with female vocals. Who is the singer behind the mic? Why did you choose to include this song?

Her name is Beate Amundsen. We wanted to get the dynamic in the album. Also to get the contrast to the hard music. I also knew a lot of the music would be used in the movie, so this track suited fine in the movie and on the album. I also like atmospheric and soundtrack like songs.

The style did not change – it’s the good old dark black/thrash we’re counting on. How else would you characterize the new songs?

Its varied music on the album. Music that can reminds you of a lot from the last 40 decades wrapped in a new raw productions.

It’s your fourth full length now, and I think it’s going to be just as successful in the underground scene as your previous works were. What are the ups and downs of the album compared to the other ones?

Of course the first album will always be special and send waves through the underground. But I think the new album has improved in every way. I think people also will hear that.

By the time this interview is finished, the album’s going to be issued by Indie Recordings. I bet the fans will want to hear it immediately at live shows. How often do you have the opportunity to give concerts? What’s your schedule for this year?

We dont play live to often. Now the album is soon out and we will discuss what we will do to promote it on the live front.

Norway is a wonderful place, and I’d like you to name us a couple of places that should not be missed! What are you suggesting?

Sogn og Fjordane, Geiranger, Lofoten, Steigen Nordland.

What would you say about yourself? What other stuff do you have the time for besides playing music?

When you play in Sarke, Khold and Tulus its not so much time left. But I use some time on MMA and Mountain bike.

Do you have a message for the Hungarian underground?

Keep true to metal and check out Bogefod.

Thank you for your answers. I wish you the best among the undead! 

WEB: https://www.facebook.com/sarkeofficial

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek