Interjúk

See You Next Tuesday Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Chris Fox válaszolt.

Rengeteg zenekar üti fel a fejét a modern elborulás nevében, s a See You Next Tuesday a Ferret egyik üdvöskéje, kiknek októberben napvilágot lát legújabb lemezük “Intervals” címen. A lemezzel és a tervekkel kapcsolatban kérdeztem a zenekart.

Hello ! Köszi a lehetőséget az interjúra. Mennyi idő alatt sikerült felvenni az új lemezt?

Semmi probléma, úgyis elég szar az életem, szóval úgysem tudnék jobb dolgot csinálni e helyett. Haha! Az album felvétele nagyjából két hetet vett igénybe. Eléggé be voltam rúgva ezeken a napokon, szóval elég rossz a memóriám.

Ezt a lemezt közösen raktátok össze, vagy mindig van egy-két arc, aki írja a számokat a bandán belül?

Ezzel a lemezzel egy kicsit másképp zajlottak a dolgok. Az előző lemezen nem vettem ki annyira a részemet a dalírásból, mert a “Parasite” felvétele előtt kb. két héttel szálltam be a zenekarba. Drew írta meg a témák legnagyobb részét, aztán megmutatta a többieknek, hogy tanulják meg. Ezzel az anyaggal másképp volt. Még mindig Drew rakta bele a legtöbbet, de most többnyire csapatmunka zajlott. Mindannyiunk letett valamit az asztalra. Próbákon mindent együtt írtunk, illetve próbákon kívül is sok időt töltöttünk együtt a nótákkal. Ezek mellett még a stúdióban is kísérleteztünk.

Mi a véleményetek a mostanában futó deathcore, újhullámos keményzenei vonalról?

Րszintén megvallva ez az egész borzalmas. Mai napig a zenekarok 98% – át nem bírom meghallgatni. 5 évvel ezelőtt ez a színtér egy nagyszerű dolognak volt nyilvántartva, de most egyszerűen egy szar. Eléggé sok kellemetlen élményt okoznak nekem, s folyamatosan elégedetlen vagyok ezekkel a zenékkel. Sok zenekar májusban alakult, s júliusra már le van szerződve valamilyen kiadóhoz a Myspace lejátszások miatt (ami eléggé értelmi fogyatékos dolog), s aztán elkezdenek egy véget nem érő turnét, s ez a színtér már nagyon telítve van bulikkal… s a bandák legtöbbje borzasztó. Nem akarok ennek a zenének a része lenni. Nem fogok nevekkel dobálózni, mert hamar a szar legmélyére kerülnék, de egy csomó bandától elhányom magamat, mikor meghallom őket. Ezek a bandák folyamatosan nagyobbodnak, mert a kiadójuk megcélozza a 14 éves korosztályt, akik tudják már, mi a jó, s a 14 évesek letöltik az ő cd-jüket, de emellett a szülei számlájára merchelnek orrba-szájba. A zenekarok pedig a rengeteg koncertezéssel próbálják kárpótolni a letöltéssel járó kiesést.

Mennyiben látjátok másnak az új korongot az előző kiadványhoz képest?

Hát a zene mindképpen másabb, mint az előző korongnál. Gondolom, még gyorsabb és őrültebb, de másban is különböző. Sötétebb lett, jobban átgondolt. Nem tudom, hogyan írjam körbe, a srácok majd lecsekkolják, s eldöntik.

Szerintetek mennyire ismerik a neveteket az Államokban, illetve Európában?

Րszintén nem tudom. Nem gondolom magunkat nagy bandának, de mikor beszélek a srácokkal, akkor azt gondolják rólunk, mi nagyok vagyunk. Folyamatosan turnézunk az Államokban, s remélem emiatt sokan hallani fognak rólunk. Európában hatalmas pozitív reakciót kaptunk. Fergeteges érzés, hogy emberek tudják ki vagy, mit akarsz, pedig nem jártál még ezelőtt ott egyszer sem. Az arcok mesélték, hogy hallgatják a másik bandát is, amiben benne vagyok. Eszméletlen, nem tértem magamhoz! Alig várom, hogy visszamenjünk (ami nemsokára meg is történik)!

Milyen gyakran szoktatok próbálni?

A zenekar kétszer próbál a héten, de nem tudok mindig ott lenni, mert 3 órával arrébb lakom tőlük, s még kocsim sincs, haha.

Mi a véleményetek a kiadótok munkájáról?

A Ferret ki.aszott jó!!! Legjobb arcok. Mindig mögöttünk vannak és nyomatnak minket. Komolyan nem tudnék elképzelni jobb kiadót… s nem fizettek nekem azért, hogy ezt mondjam.

Hogyan tudnátok leírni a zenéteket?

Nem szeretem a címkéket. Az utóbbi évek alatt szerintem levetkőztük ezt a séma megnevezést. Szimplám azt gondolom, hogy kemény, gyors zenét játszunk. Tudnék mondani esetleg egy jelzőt, mit is csinálunk, de nem érdemes.

Mik a fő hatásaitok zeneileg?

Sok zenét szeretek. Nem mindig hallgatok igazán kemény zenéket, mióta ennyi borzalmas zenével találkozhat az ember. Sok zenekart tudok mondani, ami hatott rám az elmúlt évek alatt: Poison The Well, Converge, The Misfits, From A Second Story Window, Black Flag, The Red Chord, Deadwater Drowning, Glassjaw, Scarlet, Every Time I Die, The Dillinger Escape Plan… lately I have been listening to bands like Trap Them, Cursed, Spitfire, The Tony Danza Tapdance Extravaganza, For The Fallen Dreams, The Ocean and The Banner.

A zenekar koncertjeiből, albumkiadásából meg tudtok élni, vagy kell még melózni mellette?

Nem igazán. Én vagyok az egyetlen a zenekarból, aki nem a szüleivel él. Mikor visszajövök a turnéról, egyből megyek dolgozni.

Ki mit csinál még a hétköznapjaiban?

A turnén vagy otthon? A turnén keményen partizok, ahogyan csak lehet, és jól akarom érezni magam. Otthon pedig teljes állásban tetoválok 6 alkalommal egy héten.

Nekem az új lemez nem csak szimplán deathcore-os vonalat mutat, hanem egy nagyon elborult irányt is egyben… Vélemény?

Ahogyan korábban említettem, nem szeretem ezeket a címkéket, de igen, igazad van. A zene sokat változott, sötétebb lett. Tényleg nem tudom, mit fognak hozzá szólni az arcok. Remélem szeretni fogják, de ha nem… hát… mi szeretjük.

Mik a tervek a jövőre koncertek tekintetében?

Sok dolog van tervbe véve. Addig nem tudom az összeset elmondani, amíg le nem fixálódnak a dolgok, de lesz turné az Államokban, Puerto Rico-ban és Európában!!! Amúgy pár napja jöttünk meg a mexikói turnéról.

Szövegeitek mikről szólnak? Illetve a borító mit akar kifejezni?

Sok mindenről írok szövegeket. A szar színtérről, kapcsolatbéli dolgokról, a halálról, az idő végéről… de a legfőbb gondolata az albumnak az IDŐ. Ahogyan dolgok változnak az idők alatt, s dolgok mennyire maradnak meg olyannak, amilyennek voltak. Az album borítója egy ember botlását az időben akarja bemutatni. A fiatallá válástól a megöregedésig. A borítóval ki akartuk fejezni az öreg emberek idejét.

Köszönöm a beszélgetést, minden jót!

Köszi szépen. Megyek vissza sört inni és kiverni a fa..omat !!!

——————–

ENGLISH VERSION:

Answered by Fox (vocals).

Nowadays, high amount of bands are coming out from nowhere in the name of “modern sickness”, and Ferret’s newcomer-comet See You Next Tuesday is surely one of them. Their new full-length “Intervals” will be released in October, so I asked them about the record and the future plans.

Hello, I would like to thank you the opportunity of the interview! How long did it take to record the new material?

Not a problem, my life is lame and I have nothing better to do. Haha. The album took roughly two weeks to record. I think… I was drunk for a few days of it. My memory sucks.

How were this album’s songwriting method? Are there any certain member of the group who is responsible for writing the music, or you just wrote it jointly?

With this album it was a bit different. I wasn’t really around for the songwriting of the first album since I joined the band a week before recording “Parasite”, but from what a gathered Drew did most of the writing then brought it to the table for the others to learn. But with this record it was different. Granted Drew still came up with a lot of it. But it was more of a group effort. We all brought things to the table. We all were writing together at practice and spending time outside of practice together searching for inspiration. Definatly a team effort on “Intervals”. Plus we had a lot more time to experiment in the studio.

What is your opinion of the new deathcore and the new-wave trends?

Honestly I think it is absolutly horrible. I can’t stand listening to 98% of the bands out there today. Like 5 years ago this scene used to be an awesome thing. Now it is just shit. It bums me out a lot and I bitch about it constantly. Too many bands are starting in May and then getting signed in July because of Myspace plays (which is retarded) and touring nonstop which fucks everyone else over because the scene is way too saturated with shows. And most of these bands are HORRIBLE! Makes me not even want to be a part of this kind of music. I won’t drop any names because I would get in deep shit but some of these bands make me want to puke when I hear them and they are getting huge because labels decied who to push based on 14 year old’s opinons on what is good and then that same 14 year old just download’s there cd but spends their whole parent’s paycheck on their merch at Hot Topic. And of course that same band makes up for the download by lying on their soundscan each night. I could go on forever. I hate what things have become.

What is the main difference between this record and the previous one?

Um… Well the music is completely different. I mean it is still fast and crazy but its a different approach. It is a lot darker. A lot more mature. I don’t know how to describe it. Kids are just going to have to check it out.

What do you think: are you a well-known band in Europe or in the US?

I honestly have no idea. I don’t think we are that big, but then I talk to kids that think we are huge. So I have no idea what to think. We have touring constantly in the US so I’d hope we are pretty well-known by now. We had an amazing response in Europe though! Its crazy to think that so many people know who you are without have even been there before. Kids even told me they listened to the other band I am in. I was amazed! I can’t wait to go back! (Which will be very soon!)

How often do you rehearse?

The band rehearses about twice a week I think. Im normally not there because I live about 3 hours away from all the others and I dont have a car. Haha.

What is your opinion of your label?

Ferret is fucking amazing. Nicest dudes ever. Always backing us and pushing us. I honestly couldn’t ask for a better label. And they didn’t pay me to say any of that.

How would you describe your music?

I really hate labels. People have been going overboard with them the past couple years. I just like to think of us as fast heavy music. I could give a shit less what you call us though.

What kind of music have influenced you?

A lot of music influences me. I don’t even really listen to heavy music anymore since it is mostly just horrible bands now a days. I can name a few heavier bands though that have influenced me over the years: Poison The Well, Converge, The Misfits, From A Second Story Window, Black Flag, The Red Chord, Deadwater Drowning, Glassjaw, Scarlet, Every Time I Die, The Dillinger Escape Plan… lately I have been listening to bands like Trap Them, Cursed, Spitfire, The Tony Danza Tapdance Extravaganza, For The Fallen Dreams, The Ocean and The Banner.

Can you afford to live from the earnings of the gigs and albums?

No not at all… well at least I can’t because I’m the only one in the band that doesn’t live with my parents. When I get home from tours I go straight back to work.

How do you live your weekdays?

On tour or at home? On tour I just party as hard as I can and try to have fun! At home I tattoo full time 6 days a week.

For me, this new record is not simply deathcore because I think, it has a twisted tone. What do you think?

Like I mentioned earlier, I dont really like labels but you are right. It sounds a lot different. It is a lot darker. And I honestly don’t know what kids will think. I hope they like it, but if they don’t oh well… we like it.

What do you plan about gigs in the future?

We are getting some things around right now. I can’t really mention any of it until it is set in stone but it includes tours in the US, Puerto Rico and EUROPE!!! We leave for a tour in Mexico in a few days also.

What are these lyrics about? And what does the cover express?

I wrote the lyrics based on a number of things. The shitty scene, relationship stuff, death, the end of time… But the main theme of the album is time. How things change over time and how things will keep changing. The album artwork shows a lapse in time of a man. From being young to growing old. We wanted the cover to be a picture of an old man to signify Old Man Time.

Thanks for the conversation, I wish you the best!

Thank you very much! I’ll go back to drinking beer and jerking off now.

WEB: www.myspace.com/seeyounexttuesday

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek