Interjúk

Sinister Interjú

(scroll down for English Version)

Hell. 2008-at írunk, és 19 év után még mindig jelen vagytok a death metal élvonalában. Mennyire volt sikeres számotokra ez a majdnem 2 évtizednyi időszak?

Igazán jó volt! Az idő nagy részében voltak jó és rossz pillanataink is, de ez hozzátartozik ahhoz, aki egy zenekarban játszik.

Nem régen szerződtetek le a Massacre Recodshoz. Mi is volt a probléma az előző kiadótokkal, a Nuclear Blast-tel? Mennyivel előnyösebb számotokra a mostani kiadótok?

Ugyanaz a helyzet, mint a Nuclear Blastnál. Minden pénz és promóció a nagy kiadókhoz áramlik, és ez számunkra kedvező. Csak amikor semmi sem maradt számunkra, akkor már nem szerettem annyira. Tényleg semennyire sem promótálták az Afterburner CD-t, és ha nem adunk el eleget belőle, akkor el lehet menni. Jelenleg boldogok vagyunk a Massacre-nál, és természetesen reméljük, hogy ez így is marad.

Hogyan készültetek fel az új albumra? Mit várhatnak a rajongók a hamarosan megjelenő The Silent Howling lemeztől?

Ugyanúgy készültünk, mint mindig. Alex megcsinálja az összes zenét otthon. Amikor befejez egy számot, mindenkinek odaadja, és mindenki gyakorolja otthon, mielőtt a próbaterembe mennénk. A rajongók egy új, különböző Sinister hangzásra számíthatnak.

Az előző lemezetekhez képest szerintem jobban megdörren az új lemez, ami egy brutális soundot eredményez. Milyen különbséget érzel a két lemez között hangzásilag?

Most a zenénkben sokkal több dallam van, és ez az, amit szerettünk volna, ha hozzátartozik a Sinister hangzásához, de természetesen nem ez az egyetlen változás a zenénkben. Azt tudom, mondani, hogy mindenki döntse el maga, de hogy még mindig kemények vagyunk, az 100%-ig tuti.

Én úgy vettem észre, hogy a zenétekben egyre több dallam előbújik. Valamelyest egy kicsit lágyabbak is lettetek, pedig régebben az egyik legbrutálisabb bandák közé tartoztatok. Most már nem annyira a brutalitás fontos számotokra? Minek köszönhető ez az emészthetőbb zene?

Hmmm. Először keményebbnek tartasz minket, most meg lágyabbnak??? A Sinisternél sosem az volt a legfontosabb, hogy a legbrutálisabbak legyünk. Először mindig szeretnénk jó számokat írni; fogósakat, ami megmarad az ember fejében. És nem szeretem azt a szót, hogy lágyabb, mert még mindig egy brutal death metal banda vagyunk, csak most egy különböző hangzással.

Az album borítója szerintem igazán jól sikerült. Ki készítette, és mi a fontos számotokra a külső kinézetben?

A következő borító ötlete mindig tőlem származik, és most ez volt a fejemben. Egy borítónak meg kell ragadnia az emberek tekintetét, tehát fontos számunkra, hogy jól nézzen ki. Ezt a gyilkos munkát Mike készítette a Visualdarknesstől.

20 évvel ezelőtt gondoltad volna, hogy lesz még Sinister 2008-ban is? Apropó, jövőre mivel is fogtok jubilálni… ?

Az tényleg teljesen gyilkos, hogy még mindig itt vagyunk, és addig folytatni is fogjuk, amíg szórakoztat minket, koncertezhetünk és új lemezeket adhatunk ki. Szeretném, ha csinálnánk valamit. De mit? Eddig tényleg nem tudom…

Elég hosszúnak mondhatóak a számok, főleg ebben a stílusban. Régebben a 2-3 percesek voltak a jellemzők. Azt hiszem, igazából ez a dallamosodásnak köszönhető. Beszélnél erről egy kicsit, hogy hogyan is alakult ez ki, hogy megduplázódott a dalok hossza?

A dalok most hosszabbak, hiszen új Sinister hangzást csináltunk. Ebben a hangzásban sokkal több hely van különböző elemeknek, amelyeket még nem alkalmaztunk ezelőtt. Olyanokra gondolok itt, mint billentyű, beszélős részek, sample-ek és akusztikus gitár.

A death metal jeles képviselőivel koncerteztetek már többször is. Kivel fogtok most koncertezni, és mennyire nagy turné várható?

Ezidáig semmi sem biztos. Sok ajánlatot kaptunk, de csakis azt fogjuk kiválasztani, ami leginkább a Sinister érdekében áll. Manapság már nem vagyunk olyan helyzetben, hogy hetekre elmehetünk otthonról, hiszen van a napi munka és néhányunknak családja és gyermekei is vannak, akikről gondoskodni kell.

Ugye sokáig lesz még Sinister zenekar 🙂 ? Üzenj valamit a rajongóknak!

Reméljük, élvezni fogják a The Silent Howling CD-t és bízunk benne, hogy valamelyik koncertünkön találkozni fogunk velük.

———————-

ENGLISH VERSION:

Hell. It’s 2008 and after 19 years you’re still in deathmetals’s frontline. How successful was that 20 years?

Really good! Most of the time you have always good moments and bad moments but that belongs with playing in a band.

Not long time ago you’ve signed with Massacre Records. What was the problem with Nuclear Blast? Which are the advantages of your new publisher?

See it like this by Nuclear Blast,all there money and promotion go,s to the big sellers amd that is cool for us..only when there is nothing left for us anymore than i really don,t like it anymore.They did really zero promotion for the..AFTERBURNER..c.d and when you than don,t sell enough anymore you can go.At the moment we are happy with Massacre and ofocurse we hope that is stays like this.?

How did you prepared on your new album? What could the fans get from The Silent Howling?

We prepared us the same like always..Alex is making all the music at home,when he finisshed a track gives this to us and everybody have to pratice at home before we enter the practice room.The fans can expect a different new Sinister sound.

I think the songs on your new cd are heavier than before and this results in a more brutal sound. What do you think, what are the differences between the new and the previous release?

We have much more melody in our music now,a nd that is also what we whant this belongs now to the Sinister sound,but this is ofcourse not the only differences in our music…i will say check out but that we are still heavy is for 100% sure.

I noticed that that there are more melodies in your music. You’ve become a bit more soft in turn you were one of the most brutal bands. Isn’t brutality is the main thing anymore? What is the reason for this more digestible music?

Mmmmm first you call us more heavy and now softer???By sinister was never the most important thing to be the most brutal,we always go first to make good tracks..catchy ones that stays in your head.And i don,t like the word softer because we are still a brutal death metal band only with a different sound now.

I like the cover of the cd. Who created it and what is important for you in visuals?

I come always with a idea for the next cover,and this time i had this in my mind.The cover have to be a eye cather so that it have to look good is important for us.The killer work on this cover is made by MIKE from VISUALDARKNESS.

Did you expected that Sinister will still be in 2008? By the way how will you celebrate the 20th birthday of the band next year?

It,s absoluut killer that we are still here and we will go on as long we have fun can do shows and record new albums.I like to do something,but what??? I really don’t know till now.

Your songs are pretty long nowadays. In former times they were 2 or 3 minutes long. I think it is because of the melodies. Please talk a bit about the way that songs become longer!

The songs are now longer, because we created a new Siniter sound. In this new sound there is much more space for different stuff that we never did before; like recording keybards, speaking parts, sampels and acoustic guitar.

You have played with deathmetal’s illustrious bands several times. Who will you play this time? How big tour will be awaiting for you?

For now nothing is sure. We get a lot of offers, but we will only pick out what is in the best interes of Sinister. Nowadays we are not the position anymore that we can go weeks and weeks from home, because we our day jobk, and some of us family and children to take care of.

I hope that Sinister will live for a long time. Tell something to your fandom!

We hope they will enjoy The silent howling CD and that we hope meet our fans overthere on one of our life shows.

WEB: http://www.sinister-hailthebeast.com/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek