Sinister Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Aad válaszolt.

Aad, a Sinister 22 éve tartozik a death metal színtérhez és az egyik legjobb csapattá nőtte ki magát, gondoltad volna-e akkoriban, hogy idén már a tizedik lemezeteket –beleszámítva a Prophecies Denied koncertanyagot- jelentetitek meg?

Hahaha, nem haver, természetesen nem… de nagyszerű, persze. Mikor elkezdesz játszani, nem sok mindenre számítasz, még zenélni sem tudtunk hahaha, de 22 évvel később rájössz mi történhet, ha folytatod az utat… büszkék vagyunk a sok kiadott lemezre, a rengeteg rajongóra és a világkörüli utazásokra.

Tavaly elkényeztettétek rajongóitokat, hiszen a koncertalbumon kívül megjelent a demóitokat tartalmazó The Blood Past válogatás is, ez utóbbi kinek az ötlete volt? Komoly sikereket aratott a Sinister fanatikusok körében?

Az ötlet a Goregiastic kiadótól jött, nekünk pedig megfelelt… semmit nem kellett tennünk érte, csak beleegyeznünk, a borítóba viszont csak nekem volt beleszólásom. Persze reméljük, a régi rajongóknak is tetszeni fog, illetve az újak meghallgatják a régi anyagainkat. Az élő felvétel a Metal Mind-tól van és szerintünk gyilkos lett.

Van-e esetleg a korai évekből valami kiadatlan felvételetek, feldolgozás stb., ami még nem látott napvilágot vagy pedig a válogatással a death metal rajongók begyűjtötték a banda összes felvételét?

Azt hiszem mindent kiadtunk a régi anyagaink közül hahaha.

Mikor álltatok neki az új anyag megírásának? Hogyan születnek a Sinister szerzeményei?

Azt hiszem egy hónapja kezdtük el, vagy még korábban?? Alex mindig többel jön a próbaterembe, mint egy sima ötlet, aztán összerakunk valamit, van, hogy már egy teljes számmal érkezik. Általában így dolgozunk.

Hol kerültek rögzítésre az új számok? Mennyi idő állt rendelkezésetekre a felvételeket illetően?

Ezúttal is a Soundlodge Studio-ban (Németország) dolgoztunk, Jorgen Ukennel. Ez a fickó tudja, hogy szóljon az extrém metál és nagyszerűen dolgozik. Nagyjából három hetünk volt felvenni a Legacy of Ashes-t, ami nekünk bőven elég is.

Véleményem szerint a Savage And Grace-ig nagyon brutális, de változatos lemezeket készítettetek, azonban az Afterburner-en és a legutóbbi The Silent Howling-on dallamos témák is felbukkantak, az új album tekinthető egyfajta vissza a gyökerekhez típusú alkotásnak? Mennyiben tér el vagy hasonlít az új mű a The Silent Howling-hoz viszonyítva?

Igen, ezzel az anyaggal még inkább visszatérünk a régi Sinisterhez. Igazad van az Afterburner és a The Silent Howling felvételekkel kapcsolatban, hogy dallamosabbak, de nincs is ezzel semmi baj. Az Afterburner és a The Silen Howling is brutális albumok, csak egy kicsit más, de attól még hallani, hogy Sinister. Már régóta akartunk egy olyan albumot csinálni, mint a The Silent Howling, miért ne? Ha mindig ugyanazt csinálod, az emberek észreveszik, nem tetszik nekik, de az sem, ha eltérsz attól, amit csinálsz, hahaha. Nem érdekel, olyan albumokat csinálunk, amik tetszenek, és reménykedünk, hogy másoknak is tetszik majd. A Legacy of Ashes pedig teljesen más, mint a The Silent Howling, tele van erőszakkal.

Azt nyilatkoztátok, hogy a Legacy Of Ashes lett a leggyorsabb, legbrutálisabb Sinister album, ezt az állítást fenntartod?

Igggen, 100%-osan ezt gondolom. Persze, van benne egy kis dallamos rész, de nem sok. Az anyag brutális, gyors és Agresszív. Miközben hallgatod, rájössz, mire gondolok.

A The Silent Howling tartalmazta a csapat által valaha írt leghosszabb, legösszetettebb dalt, mégpedig a címadót, hogyan fogadták a rajongók azt a korongot?

Nagyon jó. Természetesen a kezdetek óta velünk lévő rajongók szomorkodnak, miért nem olyan brutális, miért van olyan sok dallamos rész benne. Oké, akkor figyeljétek a Legacy of Ashes-t.

Beszélnél bővebben az új dalokról?

Az új dalok kibaszott gyilkosak. Old School Sinister, kiváló minőségben. A számok erőszakosak és ezúttal ezt is akartuk, viszont minden számban hallható, hogy Sinister, olyan részek, melyek benne maradnak a fejedben.

Mathias Riediger billentyűkkel járult hozzá az előző albumhoz, amely sosem volt rátok korábban jellemző, a kiadó javasolta őt vagy ti állítottátok csatasorba a hangszert? Gondolom az új lemezen nem játszik…

Haha, ez az ötlet természetesen nem a kiadótól jött, hanem tőlünk. Minden, amit csinál tökéletesen illik a The Silent Howling számaiba. A Sinisternek senki sem mondja meg, mit, hogyan csináljon. Nem, ezen az albumon nem játszik, csak a The Silent Howlingon.

A lemez digipack verziója feldolgozásokat is tartalmaz, mely dalok átiratairól van szó? Van-e olyan saját dal esetleg, amelyet rögzítettetek, de nem került fel az új korongra?

Sajnálom, de a négy bónusz szám, nem feldolgozás, hanem az Afterburnernek készült számok az elő-gyártáshoz. A régi dobosunknak volt egy kis stúdiója, saját magunk vettük fel, de egész jó a hangzás.

Te személy szerint elégedett vagy a végeredménnyel? Azt a hangzást, összképet kaptátok, amit elképzeltetek?

Igen, Jorg azt a hangzást hozta össze, amit akartunk. Belemászik az arcodba.

Minthogy jelenleg nincs permanens basszusgitárosotok, ki játszotta fel a basszustémákat? Megtaláltátok már azóta az új bőgöst?

Talán tudjátok, hogy Alex négy évig a basszerosunk volt, így természetesen megcsinálta és nagyszerű munkát végzett, gyors volt, mert már ismerte a számokat. Nem sokkal a stúdióba lépésünk előtt találtunk új basszerost, így mikor ezt az interjút olvassátok, mi szétgyakoroljuk magunkat az élő előadáshoz.

A brutális, de hatásos, látványos borító kifejezi az új anyag súlyosságát, brutalitását?

Mit gondolsz, haver? Igen, a borító tökéletesen illik az új dalokhoz. Brutális és beteg. Ez már rég megvolt a fejemben és Mike a Visual Darknesstől elképesztő munkát végzett.

A zenekar fennállása alatt rengeteg tagcserétek volt, a mostani tagság tartósnak mondható? A régi tagokkal tartod a kapcsolatot? Mivel foglalkoznak manapság?

A Sinisterben nem tudjuk, mi az, hogy stabil, haha, de bassza meg, minden alkalommal, mikor új tagunk van, Alex és én gyilkos death metal albumokat csinálunk. Jó kapcsolatban vagyok Paullal, aki az Afterburneren dobolt, mivel ő dobol a másik bandámban, a Supreme Painben, haha. Jóban vagyok Ronnal is, a Cross the Styx-ről is, A Weapons to hunt-ban zenélünk együtt. Vannak viszont tagok, neveket nem mondok, akik felőlem megrohadhatnak a pokolban és remélem örökké fognak égni. Bart még mindig zenél, viszont már nem igazán tartjuk a kapcsolatot.

Több projectben is érdekelt vagy, ezekre mennyi időt tudsz szakítani? Mennyire befolyásolják a Sinister működését ezek a projektek? Az Infinited Hate és a Supreme Pain szerintem nagyon jó csapatok.

A Sinister mindig is az első volt nekem, és mindig az is marad, ezt a többi bandámban is tudják, viszont a Supreme Pain nagyon tetszik, játszunk élőben és januárban jön ki az új album, a Divine Incarnation és hidd el, nagyszerű lesz.

Öreg motorosok vagytok már a szakmában, olyan bandákkal indultatok el egy időben, mint az Asphyx, a Delirium, az Eternal Solstice, a Sempiternal Deathreign, a Pentacle vagy a Phlebotomized stb., hogyan emlékszel azokra az időkre? Egyetértesz azzal, hogy a holland bandák mindig minőséget képviseltek a death illetve death/doom színtéren?

Azt hiszem igen. Mindig voltak jó bandáink, nem mindegyikük felel meg az én ízlésemnek, de jók abban, amit csinálnak. Sok holland bandának már régen is megvolt a saját hangzásuk, ami tetszik, vannak olyan országok, ahol ugyanúgy szólnak a bandák.

Aad, köszi szépen a válaszokat, minden jót és sok szerencsét kívánok!

Aad & Sinister

——————————–

ENGLISH VERSION:

Answered by Aad.

Aad, Sinister has been part of the death metal scene for 22 years now and it has become one of the best bands. Could you have imagined back then that in 2010 you’ll be releasing your tenth album (counting in Prophecies Denied)?

Hahaha no man ofcourse not… but it,s absoluut great of course. When you start playing you don’t expect anything we didn’t even know how to play our instruments hahahaha, but 22 years later you can see what happen when you go on and go on … we are pround that we made already so much records have alot of fans and travel around the world.

Last year you were actually spoiling your fans with a live album and an album containing your demos: The Blood Past. Whose idea was this latter one? Did it become succesful among the die-hard fans?

This idea came from Goregiastic rec and for us it was cool… we didn,t had to do anything for it only say that we agree with this idea, only thing was that i was the one how where able to say how the cover had to look like. Of course we hope that old fans are happy with is to have everything on one disk and maybe newer fans to get to know our old stuff. The live record came from metal mind and this one turnt out killer we think.

Are there any unreleased recordings or covers left, or have you given out all of them with The Blood Past?

I think we have nothing left anymore from old stuff hahahaha.

When have you started writing the new material? How are Sinister songs born?

I think we started months ago… maybe even longer??? Alex is the one how comes to the practise room with more than a basic idea and then we work eveything out together or sometimes he has a complete song ready… this is how we work most of the time with Sinister.

Where did you record the new songs? How much time did you have for the recording process?

This time we where again in the Soundloge studio (Germany) to work with Jorg Uken… this guy knows how extreem metal have to sound and that is great working. We had around 3 weeks to record Legacy of Ashes and that is for us more than enough to create a killer sound.

In my opinion, up to Savage and Grace, you’ve been making very brutal yet diverse albums, but on Afterburner and The Silent Howling there are some melodic parts as well. Can the new album be regarded as a ’back to the roots’ effort? How similar or different is the new disc to The Silent Howling?

Yes with this record we go more back to the old Sinister stuff. And your right with more melodic parts on the Afterburner & The silent howling records, but there is nothing wrong with it i think. Afterburner is for me still a brutal album the same for The silent howling only in a different way, also on this records you can still hear that it is sinister. We had already for a longer time in mind to make a record like The silent howling and way not? When you do everytime the same people start to complain it’s everytime the same when you do someting different it,s also not good hahahaha. We don’t care about that we make records that we like and than we hope that also other people will like it. And legacy of ashes is very different than The silent howling, this record stands for violence.

You said that Legacy of Ashes is the fastest and most brutal Sinister album. Are you still on that opinion?

Yessssss for 100% sure… of course there is some melodic parts in it but not that much… this records is brutal, fast and Aggressive when you lisen to it you know what i mean.

The Silent Howling had the longest and most versatile song the band has ever written (the eponymous one). How was the reaction of the fanbase to that album?

Really good… of course you have the old die hard Sinister fans that sad why it’s not that brutal to much melodic stuff in it… oke so than they have to check out the Legacy of ashes record and i think they will be happy.

Would you speak a little more about the new songs?

The new tracks are fucking killer… old school sinister way only with a great production of course. The songs are violence and that is what we had in mind to do this time, but every track have the catchy sinister stuff in it… parts that stays in your head after lisen a song.

Mathias Riediger contributed to the previous album with synths, which was never a characteristic thing about your music. Was it your label’s suggestion or did you yourself choose to have him playing? I guess he’s not playing on the new album…

Hahaha of course this idea came not from the record company… it was our own idea… everything he did on the record fits absoluut great by the songs from The silent howling. Nobody will say to sinister you have to do it like this or that. And no he is not playing on this record that was only for The silent howling.

The digipak version of the album contains some covers as well. Which songs are they? Do you have any songs of your own that were recorder but didn’t make it to the new album?

I am sorry but the four bonus tracks are no covers, but that are songs from the pre-production we did for the Afterburner record. Our old drummer had a small studio so we did this our self… but the sound is really cool.

Are you personally content with the outcome? Did you get the sound and image you expected?

Yes Jorg gave us the sound we had in mind… had to be in your face sound and i know legacy of ashes have this.

Since you don’t have a permanent bassist, who has played the bass on the album? Have you found a permanent one since?

As you maybe know Alex was for years our bass player so he did this of course and he did a great job and he was also very fast finished with it because he knows the songs so very well.Right before we enterd the studio we had already found a new bass player, so when you read this interview we are working our ass off to practise the live set so we can start soon as possible with playing live again.

Does the brutal, yet spectacular and effective cover art of the new album express its heaviness and brutality?

What do you think man? yesssss the cover fits perfect with the new songs… it stands for brutality and sickness. I had this idea from the cover already in mind and Mike from Visual darkness did a amazing job.

You had a lot of members replaced since the beginnings. Is the actual lineup stable? Do you have contact with past members? What are they doing nowadays?

The word stable we don’t know what it means by Sinister hahaha but fuck it also when we have eveytime new members Alex & me we make killer death metal records.With Paul the drummer of the Afterburner record i have really good contact because he is the new drummer from my other band Supreme pain hahaha. Also with Ron from the Cross the styx records i have good contact, we still make music together in Weapons to hunt.But there are some old
members (no names) they can rot in hell from me and hope they burn forever. Bart how was for years in the band is still making music but we are not really in contact anymore.

You are involved in a few other projects too. How much time do you have for these? How do these projects influence the life of Sinister? I think Infinited Hate and Supreme Pain are really good bands.

Sinister is and will be forever number one for me and the members from the other bands are oke with this… but i am also really into Supreme pain i do also live shows with them and recording records… in january we will record our new cd called Divine Incarnation and believe on this one.. it will be great.

You are veterans in the genre, you started at the same time with Asphyx, Delirium, Eternal Solstice, Sempiternal Deathreign, Pentacle or Phlebotomized… How do you recall those times? Do you agree that bands from the Netherlands have always supplied quality music inside the death and/or doom scene?

Yes i think so… we had and have still alot of good bands… not al bands are my taste but they are good in what they do. And also years ago alot of bands from Holland had there own sound and that is what i like, you have countrys that all there bands sounds the same.

Thanks for the answers, Aad, all the best and good luck!

Aad & Sinister

WEB: http://www.sinister-hailthebeast.com/

Kapcsolódó cikkek

SINISTER – Deformation Of The Holy Realm

Equimanthorn

A Sinister bejelenti 25. évfordulós kiadványát + új dal online

NorthWar

A Metal Mind kiadó újra kiadja a Samael, Voivod, Sinister albumait

NorthWar

Hot News: Sinister reveal album track list, explain album concept

NorthWar

Hot News: Sinister announce new album, reveal artwork

NorthWar

Hot News: Sinister – Digital Compilation

NorthWar

Hot News: Sinister – Tracklist + Pre-listening

NorthWar

Hot News: Sinister – Album Artwork

NorthWar

SINISTER – Legacy Of Ashes

Dr. Feelgood

Sinister Interjú

NorthWar

SINISTER – The Silent Howling

Davkov

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár