Interjúk

Snatch Club Interjú

(scroll down for English Version)

Sziasztok!
Nem rég jelent meg az első teljes albumotok, s személy szerint nekem az egyik kedvenc lemezem lett a “True Kids Superbrawl”, ám a magyar közönség még nem nagyon ismer benneteket, mutasd be kérlek a bandát, s az elmúlt pár évet, mióta együtt működtök!

Üdv! Mi vagyunk a Snatch Club a németországi Harz-hegyekből és tudnotok kell, hogy 5 lenyűgöző, fiatal és jóképű srác vagyunk. 2006-ban Elephant név alatt alakultunk, kezdtünk számokat írni, próbálni és koncertezni a környező kis klubokban. A kezdő felállásból Tobi (Vokál), Tim (Dob) és jómagam (Gitár) maradtunk. Lassanként a zenekar teljes lett Butte-val (Gitár) és Rockyval (Bass). Néhány számmal felszerelve tavasszal rögzítettük az első “Alpha Groove” EP-t a jó öreg csináld magad stílusban, és koncerteztünk a Waking The Cadaver-rel, a To kill-el és a Fleshess of Furious Syles-al. A Bastardized-Recordings-al felvettük az első teljes albumunkat, a True Kids Superbrawl-t Berlinben, ami 2008 végén meg is jelent.

A cd megjelenése, és hangzása is elég korrekt lett. Elégedettek vagytok ezekkel? Van valami az album kapcsán amit nem sikerült megvalósítani?

Igen, nagyon büszkék vagyunk rá, és szerintünk ez az album remekül megmutatja, mi is az a SnatchClub. A dalok kemények, velősek és odabaszósak, mint maga a zenekar! Mindegyikőnk remekül érezte magát a stúdiózás alatt, és kijelentem, a srácokkal való mókázás és zenélés a vérünkben van. Kedves, hogy tetszett a borító; elégedettek vagyunk vele. Ám sajnos nem vagyunk oly elégedettek Jeff Wagner munkájával, mint ahogy vártuk. Ő egy elbaszott seggfej. Nem akarok sokat beszélni róla, nem érdemli meg. Csakhogy leírjam a nevetséges hozzáállását a munkához: egy swastikát festet a borító hátuljára. Szerencsére valaki a Bastardized-től el tudta tüntetni… Inkább beszéljünk a jövőbeni tervekről, ne azokról, amiket nem tudtunk elérni még. Rengeteg tervünk van a jövőre nézve.

Milyen elvárásaitok voltak az új lemeztől, és milyenek voltak a visszajelzések?

Röviden megvallva megértettük, hogy az albumunk sokoldalú. Pontosan így szeretjük. Sok különböző kritikát olvastunk, amik különböző irányba mentek el, részletekre tértek ki. Egyesek szeretik amit csinálunk, mások nem szeretik ezt a fajta zenét, vagy csak nem értik. Sok kritikában nem értették, hogy mit akarunk elérni. Nem akarjuk újra felfedezni a spanyol viaszt, új stílust teremteni, vagy balfaszokban mély nyomokat hagyni a kreativitásunkkal, vagy a technikás játékunkkal. Ez csupán brutális és egyedi zene pár sráctól akik szeretik amit csinálnak.

Zenétek elég nehezen kategorizálható, de mindenképp egy elég durva vonalat fogtatok meg. Mi ösztönzött, hogy ezt választottátok, illetve kik azok az előadók akik hatottak rátok?

Évek óta inspirálnak olyan zenekarok, mint a Dying Fetus vagy a Cannibal Corpse… rengeteg bandát fel tudnék sorolni, akik hatást gyakoroltak ránk. Mostanság Beatdown CD-k sorakoznak a polcainkon, ettől függetlenül nem kategorizáljuk a zenénket. Egyszerűen arcba vágó!

A zenétek mögött mindenképp koncepciót látok. Mennyire szűkek a korlátok? Ki a felelős zeneszerző a csapatban, vagy mennyire jellemző a munkamegosztás dal írás terén?

Haha, mókás kérdés. Igazad van. Vannak hasonlóságok bizonyos számainkban. Ez azért van, mert nekem és Butte-nak közel azonos a stílusa. Évek óta együtt játszunk különböző bandákban, és együtt fejlesztettük ki a Snatch-Stylet(:D). Nos haver, nem kell túl sokat beszélnem a Snatch Club-os srácokról, élmény, és nagyon mókás velük dolgozni. Tobi, Rocky, Butte és Timbo igazi tehetségek és ez még csak a kezdet. Tisztában vagyunk vele, hogy a True Kids az első albumunk, és millió hely van még más új ötleteknek, keményebb zenének, őrültebb dallamoknak. Mindig fejlődünk.

Hogyan kerültetek kapcsolatba a kiadótokkal? Ez mindenképp egy fontos mérföldkő a zenekar életében. Mégis hogyan értékelnétek ezt? Mennyire vagytok elégedettek a Bastardized-al?

Hosszú ideje nem volt koncertünk, míg nem egy közös fellépés a Six Reasons To Kill-el feladta a labdát, mert a gitárosuk, Marco, aki a Bastardized-főnök is egyben, kapcsolatba lépett velünk, és kérte, hogy küldjünk a kiadónak hanganyagot. Pár héttel később a szerződés az asztalunkon hevert. Megnyerni őket egy hatalmas lépés volt számunkra. Az ő kapcsolataik, és a hihetetlen promóciós munkájuk mindig előrelépés. Nagyon kedves emberek dolgozzák ki a lelkük, hogy támogassák a bandáikat, Flo és Flo a promócióval foglalkoznak, Christ és Stefan a zenekarfejlesztésekkel, Marco felel a termékekért, a többiek pedig az eladásért és terjesztésért. Elégedett? Röviden és velősen: IGEN! Remek munkát végeznek.

Mi a véleményetek a helyi zenei élettel? Van elég lehetőségetek koncertek tekintetében? Esetleg vannak tervek külfölfi fellépésekre is?

Tulajdonképpen nem nagyon érdekel a zenei élet felépítése. Kérlek ne érts félre, nem akarok tiszteletlen lenni. Mi csak 5 srác vagyunk, akik zenélnek. Ha van egy hardcore arc, akinek tetszik a zenénk, az remek. Ha van egy metálos vagy egy punk az is ugyanolyan nagyszerű. Szerintem koncertezni alapvetően az egyik legfontosabb tényező a zenekar sikerében. Ennek a lényege a hallgató szórakoztatása(és főleg a rajongóké). Elégedettek vagyunk ha egy látogató másnap reggel széles mosollyal ül a reggelije előtt a fülzúgás ellenére… 😉 Szeretnénk játszani Németországon kívül is, de ezt nehéz megszervezni a kevés szabadidőnk miatt. Butte a diplomájára készül, Tim teljesen elfoglalt a hadseregben teljesített szolgálata miatt, Tobi teljes munkaidőben dolgozik gasztronómiai specialistaként, és Rocky és én ápolóként dolgozunk fogyatékkal élő emberekkel. Emellett 100%-osan a dolgainkra koncentrálunk. Mindenki teljesen részt vesz benne. Remekül érezzük magunkat. Ha valaha lehetőségünk lesz turnézni, biztosan megtesszük. Vannak ötleteink, de még semmi sem biztos.

Mik a terveitek a jövőre nézve? Egy esetleges következő kiadványon mi az, amire nagyobb hangsúlyt fektetnétek ill. amin mindenképp változtatnátok az első albumhoz képest?

Ami az új kiadványt illeti, elárulom, hogy izgatott lehetsz, mert elmélyülten kísérletezünk. Nem akarok erről sokat beszélni a munkának ezen fázisában, de az első sorok már készen vannak. Amint tehetjük újra stúdióba vonulunk, de elsődleges célunk most minél több embert elcsábítani SnatchClub koncertekre, és meggyőzni őket a színvonalas előadással És igen, számíthattok meglepetésekre, és talán egy Európa turnéra, csak kísérjetek figyelemmel!

Elég érdekes lett az intro és a My Private Toolbox-ban lévő kis minimal elektro betét. Hogy jött az ötlet ilyesmit is felhasználni?:)

Amíg a True Kids Superbrawl-t rögzítettük a Berlini Daily-hero Studios-ban, volt egy kevés szabadidőnk is, amit azzal töltöttünk, hogy a halhatatlan Streetfighterrel játszottunk egy Super Nintendón. Sokat szórakoztunk hallgatva ezeket a régi elektronikus zenéket, és emlegettük a régi időket, mikor majdnem hogy ezekben a játékokban éltünk. A hang a Mortal Kombatból való, amivel annyit játszottunk régen, haha. Ez tökéletesen beleillik ezekbe a részekbe, ez az amiért rögtön egyetértettünk a felhasználásukban.

Köszönöm az interjút, és a legjobbakat kívánom! Az utolsó szó jogán mit üzensz a magyar hallgatóságnak?:)

Egy élmény volt válaszolni neked. Remélem feltudjuk kelteni a magyar srácok figyelmét is, amit a Snatch Club csinál. Bővebb információkért nyugodtan látogassatok el a Myspace oldalunkra, és ne feljtsétek el meghallgatni a Three Chords Powerplayt! Ha valahogy el tudunk jutni a közeljövőben Magyarországra, mindenképp remek élmény lenne találkozni veletek valamelyik bulin.

————————————-

ENGLISH VERSION:

Hi. Your first full lenght album “True Kids Superbrawl” has been released not long ago, and it became one of my favourite albums. The hungarian scene don’t have too much information about you, so please introduce the band, and what have happened in the last few years.

Hey, we are Snatch Club from the dangerous Harz-mountains in Germany and you have to know that we are five amazing young and handsome guys. Founded as “Elephantman” in autumn 2006, we started writing some songs while jamming and playing some shows in surrounded little clubs. The remaining active founding-members are Tobi (Vocals), Tim (Drums) and me (guitar). Little by little SnatchClub was completed by Butte (guitar) and Rocky (Bass). Armed with some tracks we recorded our first EP “Alpha Groove” during spring in good old DIY-Style and played shows with Waking The Cadaver, To Kill, Fleshless or Furious Styles. Via Bastardized-Recordings we recorded our Full-Length “True Kids Superbrawl” in Berlin that was released in late 2008.

The look of the CD, and the sound is well done. Are you satisfied with the results? Was there anything about the album that you couldn’t achieve?

Yeah, we are really proud and we think that our album represents the SnatchClub very well. The songs are heavy, ass-kicking and laconic – like the band itself! All of us had a really good time in the studio and this is noticeable – having fun with the dudes and making music that runs in our blood. Oh, it’s nice that you like the artwork; we are pleased about that. Unfortunately we were not as satisfied as expected with Jeff Wagner’s design. He’s a fuckin’ asshole!! I don’t want to blather about it too much – he isn’t worth it. To describe his ridiculous attitude to work: he hid a painted swastika on the back- cover. Thankfully somebody working at Bastardized could remove it… Let’s talk about the goals for the future, not about targets we didn’t reach yet. There’s tons of plans coming up.

What did you expect to reach with the new record? How did the people react?

Briefly answered we recognized that our album is polarising. That’s exactly how we like it. We read a lot of different reviews going into diversified directions. People seem to love our stuff, others hate this kind of music or just don’t understand what we are doing. A lot of critics don’t understand our intention. We don’t want to reinvent the wheel, create a new scene or impress some fags with creativity or technical skills. This is just brutal and dedicated music played by a bunch of kids who love what they are doing.

Your music is hard to be categorised, the only thing is for sure that you play a pretty brutal music. Please tell us about your main musical influences, that had the most effect on your musical career.

For many years we got inspired by bands like Dying Fetus, Cannibal Corpse… Damn, I could list plenty of bands that hit us. Nowadays Beatdown CDs accumulate in our shelfs but nevertheless we don’t categorize our music. It’s simply face-splattering!

I see some kind of a concept behind your music. Who is the main musicwriter in the band? Or do you work out the song together?

Haha, nice question. You are right. There are similarities between the particular tracks. Tha’ts due to the fact that Butte and me have rather the same style. For many years we are playing music together in several bands and actually developed the Snatch-style together. Well Dude, i don’t need to talk about so much about the Snatch-guys – it’s a pleasure and it makes so much fun to work with them. Tobi, Rocky, Butte and Timbo are such talents in what they do. And it’s just the beginning. True Kids is our first album, we realized that. There’s tons of more room for new ideas, heavier music, crazier tunes. We are always getting better.

How did you get in contact with your current record label? It must be a milestone in the bands career, what is your opinion about it? Are you satisfied with Bastardized?

After a long break of playing gigs (because of typewriters cramp) a common gig with the german band Six Reasons To Kill set the ball rolling, because their guitarist Marco, also the label-boss of Bastardized, contacted us and almost forced us into sending him and his label some sound-material. Some weeks later the contract was on our table. Having them with us is a huge step for us. Their connections and the amazing promotion offer always a step forward. There’s some really nice people working their asses off to support their bands, Flo and Flo for promotion, Chris and Stefan with band development, Marco doing merch and everyone at sales and distribution. Satisfied? Short and brief : YES! They are doing a good job.

What do you think about the musical scene nowadays? What about live shows? Are there any plans to play live shows outside your home country?

Actually, we aren’t interested in the structure of the scene. Please don’t misunderstand me, i don’t want to be disrespectful. You know, we are just five kids playing music. If there’s a “Hardcore-kid” that likes our music?! It’s great. If there’s a “Metal- id” that likes our music?! It’s great. If there’s a “Punk-kid” that likes our music?! It’s great. I think that playing live-shows is generally one of the most important things for the success of a band. It’s all about delightment of the listeners (and especially the fans). We are more than pleased with a visitor sitting at breakfast the next morning with a bright smile in spite of tinnitus… 😉 We would love to play outside Germany – but it’s all a question of organisation cause of little free time. Butte is preparing his diploma, Tim is fullfilling his duty at the millitary, Tobi is working full-time as a gastronomical specialist and Rocky and me are working as carers for handicapped people. Besides that we are spending 100% on the road. Everyone is totally into that. We are having a good time. Whenever we can get on a tour we will definately do that. There’s some ideas, but nothing save yet.

What are your pans for the future? What are the things that you will surely do different on your next record?

As for the new record i can tell you that you can be excited because we are busy experimenting. I don’t want to talk about that too much in the current state of work, but first lines are written. We will try to enter the studio as soon as possible again, but now our primary goal is to attract as many people as possible to SC-shows and to convince them of our live-qualities. And yeah, you can expect some surprises and maybe a fine tour through Europe. Pay attention, folks!

There are some minimal electro themes featured in My Private Toolbox. The intro is very interesting too. How did the ideas came to create these tracks?

While recording “True Kids Superbrawl” at Daily-Hero Studios in Berlin we had some free time too and spent it with playing the ultimate game Streetfighter on this lovely Super Nintendo. We had so much fun listening to this vintage electronic sounds and remembered the departed days when we almost lived these gambles. The sample is taken from Mortal Kombat, the game we battled each other many years before, haha. It fits to these parts perfectly, that’s why we instantly agreed to use it.

Thanks for the interview. Greetings and best wishes from Hungary! What is your message to the Hungarian fans? Please end this interview with it!

It was a pleasure talking to you! Hopefully we could interest the hungarian folks in what Snatch Club is doing! For more information and the latest news, feel free to check out our MySpace page and remember to listen to Three Chord Powerplay! If we can ever make it to Hungary in the near future, it would definately be great to see you at one of our shows. Witness what it’s all about!

WEB:
http://www.myspace.com/snatchclubmusic

Kapcsolódó cikkek

SNATCH CLUB – True Kids Superbrawl

Phos

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek