Interjúk

Sonic Syndicate Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Karin Axelsson válaszolt!

A Sonic Syndicate hamarosan újra meglátogatja hazánkat az Azfeszt keretében. Basszerosuk, Karin mesélt nekem a soron következő albumukról, a Love and Other Disasterről, mely majd szeptemberben jelenik meg, hogy gyertek Azfesztre és hallgassátok meg a bandát!

Üdv! Hogy vagy, hogy telnek napjaid?

Hát most a németországi Nuclear Blast stúdióban vagyok, interjúkat adok és fényképezkedem éppen.

Láttam a fotód a Revolver magazinban, nagyon szép. Hozzászoktál a fotózásokhoz? Felismernek az utcán?

Köszi. Igen, de kezdem megszokni. Itt fényképeztek, egy Kincat nevezetű magazin számára. Más volt, mint a szokványos promofotozás, mert most csak én voltam, nem az egész banda. Ez inkább ilyen szexibb jellegű dolog volt:)

Mikor láthatjuk a képeket?

Szeptemberben, az új albummal egyidőben.

Ha már az új anyagnál tartunk, tudnál róla mesélni? Kapcsolódik az Only Inhumanhoz?

Azt akartuk hogy különbözzön az Only Inhumantól, mert nem akarjuk mindig ugyanazt a zenét játszani. Most mindent együtt írtunk, mind a hatan. Nem volt sok időnk a zeneszerzésre, majdnem az összes számot januárban írtuk meg. Azt hiszem több szempontból extrémebb, mint az előző, és több metalos rész van benne. Az Only Inhumanhoz az első kapcsolat a borító lesz, amely egy emberré fejlődő szárnyas robotot ábrázol. Természetesen megtartottuk a hangzást, billentyűkkel meg mindennel, azt hiszem, igazán Sonic Syindiacte-esen fog szólni. A szövegek arról szólnak, amit Richard mindig is ki akart fejezni, ez neki nagyon személyes ügy. De eltérnek majd az előző albumtól, mert már nem csak róla, az ő saját problémáiról lesz szó, hanem a világról, és a világ problémáiról, például az éghajlatváltozásról is. Meg tudod változtatni a dolgokat, ha akarod, de talán túl lusták vagyunk és emiatt jön majd el a világvége.

Lesznek feldolgozások?

Most nem. Terveztük, de nem volt rá időnk.

Mit fejez ki a cím?

Richard ötlete volt az album címe is. Azt hiszem sok mindenről szól a cím. A szerelem néha tényleg egy katasztrófa, de ugyanakkor katasztrófa lehet minden, ami rosszul sül el az életben.

Hogy érzed, hogyan változtál az elmúlt pár évben, mind személyi mind professzionális szempontból?

Most már beszállok a zeneszerzésbe, új ötleteket és új dolgokat viszek bele a zenénkbe és megpróbálok még többet együttműködni a többiekkel. Azt hiszem jobb basszusgitáros lett belőlem, mind a stúdióban, mind élőben. Mostanság szinte minden nap játszom, és minél többet játszik az ember, annál jobb lesz.

Mindig is zenész akartál lenni?

Րszintén, nem. Amikor gyerek voltam, író akartam lenni, hogy könyveket írhassak, és egy ideig még újságíró is voltam, de aztán elkezdtem zenélni, mert apám gitáros anyám pedig basszusgitáros. Úgyhogy mindig is akartam azért zenével foglalkozni.

Hogyan kerültél kapcsolatba a metallal?

Azt hiszem a szüleimen keresztül, akik olyan zenéket hallgattak, mint a Deep Purple, aztán 98 vagy 99 környékén kaptam rá Mansonra.

Honnan jött az ötlet hogy basszuson játsszál?

Előtte már gitároztam, meg anyukám is basszusgitáros. Aztán amikor egyszer megkértek, hogy legyek basszusgitáros egy bandában, rábólintottam és elkezdtem basszust tanulni, Nagyon élveztem, ők pedig nem rúgtak ki, szóval.. Aztán 2004-ben beszálltam a Sonic Syndicatebe, évekkel a verseny előtt.

Miféle zenéket hallgatsz?

Egy csomó féle-fajta zenét szeretek, most épp Nightwisht és Dimmu Borgirt hallgatok.

Személyesen is ismered a Nightwisht, ugye? Milyen élményeket szereztél a közös turnén?

Isteni volt. Րk a legkedvesebb arcok akikkel valaha találkoztam, minden nap jól éreztük magunkat. A turné alatt mindenki gondoskodott a többiekről, és azt mondták hogy nem nyitóbanda vagyunk, hanem együtt csináljuk, egyenlők vagyunk, és egyszerűen jól fogjuk érezni magunkat. És igazuk lett, óriási élmény volt. Néha ők jöttek a mi turnébuszunkba, néha mi mentünk az övékbe.

A fiúkkal szoktál bulizni?

Jaja, vagy odamegyek a közönséghez és a rajongókkal lógok. Szerintem az jobb móka mint a backstage. Általában a merchpulthoz megyek a buli után és ott találkozom az emberekkel.

Mi változott a zenekar felállásában?

Miután beléptem, dobost cseréltünk, másik dobosunk volt akkoriban, meg volt billentyűsünk is, most már nincs, meg van még egy új énekesünk is, Roland Johansson, ő a legújabb tagja a bandának. Énekelt már az Edenfire albumunkon is, de akkor nem volt tag, csak besegített. És több sima éneket szerettünk volna, megkérdeztük hogy szeretne-e velünk zenélni és igent mondott.

Különleges helyed van a bandában? Másképp bánnak veled a fiúk?

Hát, amikor tagja lettem a zenekarnak, úgy bántak velem ahogy egy lánnyal szokás, nagyon kedvesek voltak meg minden, de mostanra Robert szerint olyan lettem neki mintha a testvére lennék.

Mit szeretsz jobban, a koncertezést vagy a stúdiózást?

Imádok koncertezni, turnézni. Egyszerűen muszáj utaznom, játszanom, és találkoznom mindenféle emberekkel a földkerekségen.

Mit csinálsz a szabadidődben?

Általában a családom és a barátaimat látogatom meg, filmet nézek otthon, vagy barbecuezom nyáron.

A családod hogy áll hozzá az új életedhez?

A szüleim a legnagyobb rajongóim:) Nagyon kedvesek, mindig megnéznek ha tudnak, és segítenek és támaszt nyújtanak. A múlt évi budapesti koncertünkre is eljöttek. Azt mondták látni szeretnének, úgyhogy eljönnek az egyik európai bulinkra.

Milyen emlékeid vannak Magyaroroszágról?

Nagyon jó napom volt ott, mivel egy hónapja először találkoztam a szüleimmel. Meg itt játszottunk először életünkben hajón. Nagyon jó hely volt, olyan házias. A buli jól sikerült, és kitűnően éreztük magunkat utána.

És most újra jöttök.

Naná, már nagyon várom!

A barátaid is eljöttek?

Nem, a turnébuszon csak a munkatársaink utaznak. De természetesen jönnek a bulijainkra, és én szeretem mindenkivel tartani a kapcsolatot.

Milyen terveitek vannak a jövőre? Tervezel mást a zenélésen kívül?

Hát, nincs túl sok szabadidőm, szóval remélem tudok majd egy kis időt tölteni a barátommal, a családommal, és talán el tudok majd menni nyaralni. De pillanatnyilag nem tervezek semmit a zenélésen kívül. Ezt akarom csinálni, ez az álmom. Ameddig jól érzem magam így, zenélni fogok.

Mik a banda tervei a jövőre?

Készítünk egy videót a Jack Of Diamondsnak meg a My Escape című számunknak is. Aztán az új albumot fogjuk promotálni meg interjúzunk, szeptemberben pedig turnézunk az In Flamessel. Patrick Eiias nagyon sokat segített nekünk. Ր csinálta a Dimmu Borgir és In Falmes videókat is.

Mit láthatunk majd a videókon?

A Jack Of Diamonds ilyen gyors autós-motoros dolog lesz, meg sztrippókereznek majd benne csajok. Ilyen laza hangvételű, fasza kis dolog lesz, én nagyon elégedett vagyok vele.

Már ismeritek az In Flmest is. Azért turnéztok együtt, mert kicsit hasonló a zenétek?

Már találkoztunk párszor, játszottunk együtt pár fesztiválon és nagyon kedves emberek. De nem hinném hogy emiatt megyünk együtt. Asszem jó bulikat csapunk majd együtt, nagyjából ugyanaz a kör alkotja a rajongóinkat, de talán kicsit tudunk ezen szélesíteni és megismertetni egymás zenéit a rajongóinkkal.

Nagyon jó turnénak hangzik, remélem hamarosan látni fogunk titeket az Azfeszten! Köszi az interjút, és minden jót!

Köszi, szia!

————————-

ENGLISH VERSION:

The Sonic Syndicate is soon to visit us again at Azfest, besides, bassist Karin told me some things about their upcoming album, Love and Other Disasters (due in September), to inspire you to go to Azfest, and, of course, to check out the new album too!

Hi, how are you, what are you doing these days?

Hi, well know I’m in Nuclear Blast studio in Gremany, and I’m giving interviews and photoshoot at the moment.

I’ve seen your photo in Revolver magazine, its very nice. Are you used to be shot? Do people recognize you on the streets?

Thank you. Yes, but I’m getting used to it. This shooting was here, it wa done for a magazine called Kincat. It was s bit diferent from the normal kind o promo shooting, since it was only me, and not the whole band. It’s more that sexy kind of stuff.

When can we see them?

In September I think, when the new album.

As for the new material, could you tell me something about it? Is the new album related to Only Inhuman?

We wanted it to be more different from Only Inhuman, cause we don’t want to play the same music all the time. And also we wrote everything together this time, all six of us. We didn’t have much time to write, almost all of the songs were written in January. I think it’s more extreme in many ways, we also have more metal parts in it. You can see the relation with Only Inhuman first on the cover, it was oroginally a robot fly with wings, that now evolves into a person. We kept the sonic sound of cpurse, the keyboards and all, so I think it is really hat Sonic Syndicate sounds. The lyrics reflect what Richard has always wanted to express, it’s always personal to him. But they are also different, because they’re not just about his life any more, but about the worls itself, and actual problems, like climate change for example. You can change things if you want, but maybe wew ere just too lazy and the world is going to end anyway.

Will there be any cover songs?

Not this time. We were planning to do it, but we didn’t have time for it.

What does the title refers to?

Richard came up with the title, as well, and I think Love and Other disasters represent many things, like love is sometimes rally a disaster, but at the same time disaster can be anything in your life that goes wrong.

How do you feel you’ve canged during the past few years, profressionally and personally?

I’m also taking part in the writing, I’m coming up with ideas, and new stuff, and I try to ccoperate ven more. I think I1ve become a better bass player both live and in studio. Now we’ve been playing almost every day, and the more you play the better you get.

Have you always wanted to be a musician?

Actually no. When I was a child, I wanted to be a writer, to write books and such, and I was even a journalist for a while, but then I started just playing music, since my daddy is a guitar player and my mummy is a bass player too. So I’ve always wanted to with music at least.

When did you get involved in metal music?

I think it was through my mum and dad, as they were listening all teh emtal stuff, like Deep Purple, and later on i started to listen to Marilyn Manson in ’98 or ’99 at least.

How came the idea to play bass guitar?

I was playing guitar before, my mother is also bass player. And when one of the guys asked me if I could play bass for them, I said yes, so I tried. And it’s a lot of fun, and they kept me in the band, so…. Then i joined the band in 2004, years before the competition.

What other bands are you intersted in, what do you listen to?

I listen to a lot of different music, at the moment the bands I1m listening to are Nightwish and Dimmu Borgir.

You also know Nightwish personally, aren’t you? What kind of tour expereinces did you have with them?

It was amazing, they’re the nicest peiple I’ve ever met, we had a lot of fun every day. During the tour everyone took are of each.other, and they also said that we’re not really the kind of opening act, but we’re doing this together, so we’re equals , we’re just gonna have fun. And we did, so it was an amazing experience. Sometimes they came to our tour bus or we went to theirs.

Otherwise, you party with the boys?

Yeah, or I walk to the audience and hang out with the fans. I think it’s more fun to be with the audience than hanging out just backstage. I usually go to the merchandise booth after the show and meet people.

What changes took place in the lineup?

After I joined the band we changed the drummer, we used to have another drummer, and we used to have a keyboard player too, we don’t any more, and we also added another singer, Roland Johannson, he’s the latest who came in the band. We already sang on the forst album we did, Edenfire, but he wasn’t a mamber at that time, he was just doing guest vocals. And we thought we wanted more plain vocals and he was able to do that, and so we needed him in the band. So I called him and asked him if he could join the band.

Do you have a special place in te band? Do the boys treat you differently?

I think maybe at forst when I joined the band, they were treating me really as you may treat a girl, you know, being really nice, but now Robert tells me I’m like their brother.

What do you prefer, playing live, or studio work?

Live playing. I love being on tour. I have to be on the road and play the bass and meet people all over the world.

What do you do in your free time?

I usually visit my family and friends, watch movies at home or make barbecue in summer.

What’s your family’s attitude to your new lifestyle?

I think my mum and dead are my Biggest fans, actually. They’re really nice, they came to my shows and support me any way they can. They showed up in our concert last year in Budapest They said they wanted to see me, so they’ll come to one of our shows in Europe.

What memories do you have from Hungary?

Of course it was one of the really good days sine i got to meet my mum and dad after a month again. Besides we were playing on a boat, A38, for the first time. It was really nice, kind of a small place. I think the show waqs great, and we had a really good time after.

And now you’re coming again…

Sure, I can’t wait for it!

Do your friends come as well?

No, we don’t bring anyone to the tourbus, who doesn’t work with us. But of course they also come to our shows, and I’m keen on keeping in touch with everyone.

What plans do you have for the future? Are you planning to do anything apart from being a musician?

Well, I don’t have much free time at all, but I hope that I can spend some time with my boyfriend and family and maybe go on a vacation. But at theoment I don’t plan anything else apart from music, That’s what I wnat to deal with, ths is my dream. As long as it’s fun I’m going to do this.

What about the band’s plans?

We’re shooting a video for Jack of Diamonds, and we were doing a video for My Escape as well. Then we’ll have the release parties and press sessions, and we’re going on tour with in Flames in September. Patrick elias helped us, he did the Dimmu Borgir and In Flames videos as well.

What we’ll see on the video?

In Jack of Diamonds you’ll see fast cars and motorbikes. , and girls playing strip poker. I think it’s kind of fun, really cool, I’m very satisfied with it.

I know you already know In Flames, do you go on tour together because your styles are a bit similar?

Yes, we met a few times, we played some festivals together they’re really nice people. But I don1 think its because of that, I think we could do a good party together, we have more or less the same fans, but we can maybe make our audience wider, and they can also have some people start to listen to their music.

I guess it’ll bea great tour, and we’re looking forward to sseing you in Azfest! Thanks for the interview, all the best!

Thank you, bye!

WEB:
http://www.sonicsyndicate.com/
http://www.myspace.com/sonicsyndicate

Kapcsolódó cikkek

Sonic Syndicate: a svéd modern metalosok áprilisban Budapesten!

KMZ

A Sonic Syndicate bemutatja a ‘Diabolical Work Of Art’ hivatalos videoklipjét és új basszusgitárosát!

KMZ

Sonic Syndicate Interjú

KMZ

Sonic Syndicate – Új album a toplistákon, az énekes kedvenc daláról beszél!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – »Sonic Syndicate« out now! Full album stream online!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – talk personal favourite tracks of new album in new video trailer, release making of ‘Before You Finally Break’!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – release official ‘Before You Finally Break’ music video feat. Soilwork’s Björn ‘Speed’ Strid!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – post third in-studio trailer!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – announce European tour!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – release brand new song!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – post second in-studio video trailer!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – post first in studio video trailer!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – enter the studio!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate, The 69 Eyes & Indica – joining the Imagine charity campaign

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – Post Second Recording Update!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – Back In Action!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – Update!

KMZ

SONIC SYNDICATE – Rebellion EP

Davkov

Caliban, Soilwork, Dark Tranquillity, Sonic Syndicate – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek