Interjúk

Sonic Syndicate Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Robin Sjunnesson válaszolt.

Sokan örülnek, hogy egy kisebb pihenő után most újra itt vagytok és nyomatjátok a zenét! Mi történt veletek az elmúlt időszakban? Mennyire jó most a hangulat a zenekarban?

Az történt, hogy 6-7 évnyi folyamatos úton vagy stúdióban levés után úgy döntöttünk, tartunk egy kis szünetet. Persze, a bandával kapcsolatban mindig is az volt az álmunk, a célunk, hogy mindig el legyünk foglalva, de minden nagyon gyorsan történt. Az első albumunkat 2005-ben adtuk ki és azóta nem igazán voltunk otthon. Így, hogy szünetet tartottunk, jobban tudtunk fókuszálni a következő albumra és arra, hogy mit akarunk vele elérni. Ahelyett, hogy turné közben az öltözőkben írtuk volna a dalokat, békésen, nyugodtan le tudtunk ülni és fókuszálni. Örülök, hogy kicsit többet gondolkoztunk rajta, mert szerintem különbözik a korábbi anyagainktól, sokkal jobb lett azoknál. Nagyon jó most a hangulat a csapatban, így négyen vagyunk azok, akik a legszorosabb kapcsolatot ápoltuk az évek során, így nagyon jól kijövünk egymással.

Az évek alatt készítettetek nagyon jó dalokat, és jó bulikat adtatok. Te mennyire tartod sikeresnek az elmúlt éveket? Folyamatosan ívelt felfelé a zenekar pályafutása vagy éreztél visszaesést valamikor?

Legutóbbi albumunknak, a We Rule the Nightnak nagy sikere volt, aranylemez lett és neki köszönhetően bejárhattuk a világot, beleértve olyan helyeket is, ahol még nem jártunk korábban. Először jártunk Japánban például, ami eszméletlen jó volt, egy álmunk vált valóra. Remélem az új, Sonic Syndicate című albummal még magasabb szinteket érünk majd el. Eddig elég jó a fogadtatás, magas pontszámokat kapott. Úgyhogy remélhetőleg most is lesz alkalmunk valami újdonságot felfedezni.

Ami most elég fontos, hogy új albumotok jelent meg. Meghallgattam, összehasonlítottam a korábbi anyagokkal és úgy vélem jó lemezt készítettetek. Valamelyest keményebb is lett, mint a korábbi. Te mondanál az új anyagról?

Köszönjük! Egyetértek azzal, hogy egy kicsit durvább, mint a korábbi albumaink. Mindig szeretnénk valami újjal próbálkozni, gyakorlatilag csak ezt tartottuk szem előtt. Nem szeretjük magunkat ismételni, én személy szerint el sem bírom viselni az olyan bandákat, akik folyton ugyanazt a kibaszott lemezt adják ki újra és újra, ez előbb-utóbb unalmas lesz. Baromi könnyű lett volna bevonulnunk a stúdióba és felvennünk egy ugyanolyan albumot, mint az előzőek, de akkor nem lennénk hűek magunkhoz és az életben jelenleg elfoglalt helyünkhöz. Folyamatosan fejlődünk, mint zenészek és azt szeretnénk, ha a zenénk ezzel párhuzamosan fejlődne. Például ezúttal én voltam az egyetlen gitáros, ami rengeteg szabadságot jelentett, úgy játszhattam, ahogy mindig is akartam. Úgyhogy úgy gondolom, a gitárok kicsit trükkösebbek ezen a korongon.

Milyen volt Roberto Laghi produceri munkája? Meg tudott győzni 1-2 dologban, amitől jobb lett a zene 🙂 ? Miket javasolt?

Már dolgoztunk korábban is Robertoval, de eddig csak a keverést csinálta. Sosem volt még olyan, hogy a folyamat elejétől velünk lett volna a stúdióban, így a mostani alkalommal nagyon szerettük volna producerként is kipróbálni. Szerintem nagyon fontos, hogy a bandának és a producernek megegyezzenek a létrehozandó lemezről alkotott elképzelései, nálunk pedig ez az első pillanattól megvolt. Valami nagyszabásút akartunk csinálni, de ugyanakkor sötétet is, ő pedig pontosan tudta, mit akarunk. Nagyon büszkék vagyunk az új albumra és ő sincs ezzel másképp.

Egyszerű lemezcímet választottatok, a zenekar nevét. Ezzel is a gyökerekhez való visszakanyarodást akartátok jelképezni? Más ötlet is felmerült?

Pár évig nem annyira voltunk szem előtt, így az album címével is azt szerettük volna kifejezni: “Visszatértünk!” Noha már 2005 óta jelen vagyunk a piacon, ez az év mégis egyfajta új kezdet számunkra. A cím azt mondja, “Ezek vagyunk mi, a Sonic Syndicate”, és soha korábban nem volt ennél illőbb alkalom, hogy magunkról nevezzük el egy albumunkat. Ezzel kapcsolatban vicces megjegyezni, hogy miután már eldöntöttük, hogy ez lesz a cím, de még közzé nem tettük, megkérdeztük rajongóinkat Facebookon, hogy mit javasolnak új címnek és elképesztő meglepetésben volt részünk, mert rengetegen mondták, hogy Sonic Syndicate legyen az új cím. Ez is csak azt mutatja, hogy nagyon egy hullámhosszon vagyunk a rajongóinkkal.

Az egyik havert is meghívtátok az album felvételéhez, méghozzá Björn „Speed“ Strid-et. Hogyan turbóztátok fel a ‘Before You Finally Break’ című dalt? Milyen volt vele együtt alkotni?

A Before You Finally Break volt az első dal, amit megírtunk az új albumhoz, bizonyos értelemben ez jelölte ki nekünk is az irányt. Régóta fontolgattuk már egy vendégénekes meghívását, ebben a dalban pedig nagyon sok vokál van, így adta magát. Björn szintén elég kézenfekvő választás volt, mivel nem csupán a banda jó barátja, de Svédország egyik legjobb énekese is, ráadásul korábban már turnéztunk is a Soilworkkel. Björn és mi egyaránt nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel.

Szerinted megint meg fognak örülni a srácok ezekért a dalokért? Hogyan érzed, mit jósolsz, milyenek az eddigi visszajelzések?

A nyári fesztiválkör utolsó pár buliján már játszottuk a Black Hole Halo-t és a Before You Finally Break-et is, a rajongóknak pedig nagyon bejönnek. Lenyűgöző látni, hogy mennyire gyorsan megtanulják a szövegeket és a különböző részeket. A Black Hole Halo-t nagyon király élőben játszani, mert a refrénben ezrek üvöltik velünk, hogy halo!

Most kezdődik egy nagyszerű turnétok, ami a „Diabolical Tour Of Art” címet kapta. Ezen kívül különböző fesztiválokon is részt vesztek. A setlist gondolom nagyrészt az új albumra épül. Ezen kívül mivel kedveskedtek a rajongóknak?

A fesztiválokon főleg régebbi dalokat játszunk, kivéve a Black Hole Halo-t és a Before You Finally Break-et. Persze minden nagy, élőben taroló dalt eljátszunk, mint a Burn This City és a Revolution, Baby!, de olyanokat is előveszünk, amiket az emberek nem várnának, például a Hellgate: Worcester. Az igazi turnénk októberben kezdődik, alig várom, hogy több új dalt játszhassunk.

Mit fogsz még a nap hátralévő részében csinálni? Esetleg egy jó focimeccset nézni? Kinek szurkolsz a VB-n?

Uruguaynak szurkoltam, mert a párom családja onnan származik, de elbaszták, mert vámpírok voltak. Az elmúlt pár hétben vagy játszottunk, vagy stúdióztunk, úgyhogy most három hét szabadidő következik, aztán pedig megyünk a következő fesztiválra. Várom már, mert jóbarátainkkal, a Kindreddel és kiadótársainkkal, a Slayerrel is játszunk, fasza lesz!

Köszönöm a válaszokat. Szeretünk titeket és szívesen látunk Magyarországon! 🙂

Jártunk már párszor Magyarországon és nagyon szerettük, alig várjuk, hogy visszatérhessünk és remélem, mindannyiótokkal találkozunk majd!

——————————————-

ENGLISH VERSION:

Answered by Robin Sjunnesson.

Many are pleased that after a brief pause, you are back again and making music! What happened to you during this past time? What is the atmosphere like in the band now?

The thing was that we decided to take a break after almost 6-7 years of constantly being on the road or in the studio. Sure, our dream and our goal with this band was to always keep ourselves busy, but it all happened really fast. We released our first album in 2005 and we haven’t really been home since then. Since we had a break, we could focus more on the next album and what we want to achieve with it. Instead of writing it on the road in the dressing rooms, we all could just sit relaxed in peace and focus on it. I’m happy that we gave it an extra thought, because it turned our way better and different from all our previous releases. The atmosphere is really good now. It’s us four people who’ve been the closest through the years and we get along really well.

Over the years you made some very fine tunes and had some awesome parties. How successful do you think the previous years were? Is the curve of the band’s career going continuously upwards or did you sometimes feel a decline?

Last album „We Rule the Night” was a big success, selling gold and we got to tour the world and bring our music to places we haven’t been before. We went to Japan for the first time, for an example, which was amazing and a big dream for us coming true. I hope that we can reach new levels with our new album „Sonic Syndicate”, and so far it’s been very well received with high score reviews. So hopefully, we’ll get the chance to do something new with this one as well.

What is really important now is the release of your newest album. I’ve listened to it, compared it to previous materials and I’d say you’ve made a pretty damn good album. It is a bit rougher than the earlier stuff. What do you say about your latest?

Thank you! I agree that it’s a bit rougher than previous releases. We always wanna try something new, so I guess that was all we had in mind. We don’t like repeating ourselves, personally I can’t stand bands who put out the same fucking record over and over again. It gets boring, you know. It would have been super easy for us to just go into the studio and record an album that sounds exactly like any of our previous releases, but it wouldn’t be truthful to what we are or where we are in life at the moment. We evolve as musicians and we want out music to evolve in the same way. For example, I’m the one and only guitar player so I had a lot of freedom, I could play the way that I always wanted it. So I guess that the guitars are a little bit trickier on this album.

How would you describe Roberto Laghi’s workmanship as a producer? Did he convince you about a few things that made the music better? : ) What were his suggestions?

Roberto has been working with us before, but only when it comes to mixing the albums. He’s never been in the studio with us from the start, so we really wanted to try to use him as a producer for this one. I think it’s really important that the band and the producer have the same vision of the album that you are about to create, and he had the same vision instantly. We wanted to make it big, but also dark and he knew directly what we were after. We are very proud over our new album, and he’s happy the way it turned out aswell.

You choose a simple title, the name of the band. Is this to symbolize the band’s return to its roots? Were there other ideas?

We’ve been away for a couple of years and this is our way of saying „We’re back!”. Even though we’ve been on the market since 2005. this year is somewhat of a new beginning for us. The title says „This is us, This is Sonic Syndicate” and there’s never been a better opurtunity for us to call an album self-titled. A funny note is also that when we decided that we wanted to call it Sonic Syndicate, we asked our fans on facebook if they had any ideas of what we should call it, and it’s amazing how many people said that it should be called „Sonic Syndicate”. That just shows that our fans are on the same page as us.

You invited one of your friends for the recording of the album, none other than Björn “Speed” Strid. How did you juice up ‘Before You Finally Break’? What was it like, working with him?

„Before you finally break” was the first song to be written on this new album, so in a way – that song showed us what direction to take. We were talking about having a guest vocalist for one of the new songs, and „Before you finally break” has a lot of vocals in it. Björn was pretty obvious to ask to be a guest on the album. Not only is he a good friend to band, he’s always one of Swedens best singers and we’ve been touring with Soilwork in the past. Both us and Björn really love how the song turned out.

What do you think; will the crowd again go nuts for these songs? How do you see it, what do you predict, what are the reviews like so far?

We’ve been playing „Black Hole Halo” and „Before you finally break” during the last couple of shows we’ve done now this festival summer, and the fans really love them. It’s amazing to see how fast they learn all the lyrics and parts. „Black Hole Halo” has been really cool playing live, since there are thousands of people screaming „Halo” in the chorus with us.

Your grand tour will begin now, named “Diabolical Tour of Art”. Besides this, you’ll participate in different festivals also. I guess the setlist will be mostly based on the new songs. Other than this, what nice things do you have for the fans?

During the festivals, we’re mostly playng old stuff except for „Black Hole Halo” and „Before You finally Break”. Of course we’re playing all the big live songs as „Burn This City” and „Revolution, baby!”, but also songs that people don’t expect us to play like „Hellgate: Worcester”. Our real tour starts in October, and I can’t wait to play more new stuff live.

What will you do with the rest of the day? Maybe watch a good football match? Who do you cheer for in the World Cup?

I was cheering for Urugay, just because my  family-in-law is from there, but they fucked it all up by being vampires. We’ve been out playing or in the studio rehearsing for the shows, so right now I will have 3 weeks of vacation, until we head over to the next festival. I’m looking forward to the next one, since we will be playing with our good friends Skindred and also our label-mates Slayer. It’s gonna be kickass

Thank you for the answers. We love you here in Hungary and you are welcome here! : )

We’ve been to Hungary a couple of times, and we really love it. We can’t wait to get back there and we hope to see you all then!

 WEB: http://www.sonicsyndicate.net/

Kapcsolódó cikkek

Sonic Syndicate: a svéd modern metalosok áprilisban Budapesten!

KMZ

A Sonic Syndicate bemutatja a ‘Diabolical Work Of Art’ hivatalos videoklipjét és új basszusgitárosát!

KMZ

Sonic Syndicate – Új album a toplistákon, az énekes kedvenc daláról beszél!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – »Sonic Syndicate« out now! Full album stream online!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – talk personal favourite tracks of new album in new video trailer, release making of ‘Before You Finally Break’!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – release official ‘Before You Finally Break’ music video feat. Soilwork’s Björn ‘Speed’ Strid!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – post third in-studio trailer!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – announce European tour!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – release brand new song!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – post second in-studio video trailer!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – post first in studio video trailer!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – enter the studio!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate, The 69 Eyes & Indica – joining the Imagine charity campaign

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – Post Second Recording Update!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – Back In Action!

KMZ

Hot News: Sonic Syndicate – Update!

KMZ

SONIC SYNDICATE – Rebellion EP

Davkov

Sonic Syndicate Interjú

theowina

Caliban, Soilwork, Dark Tranquillity, Sonic Syndicate – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek