Interjúk

Sons of Seasons Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Palotai Olivér válaszolt.

Fémes üdvözletem. A Sons Of Seasons név könnyen lehet, hogy hamar sikeres lesz, hiszen a zenekar névsora és szakmai tudása ígéretes jövőt jósol. Bemutatnád a felállást és hogy hogyan jött össze ez a banda?

Nos, mi egy Metál banda vagyunk a javából! Általában a “Dark Symphonic Metál” skatulyába raknak minket, bár annyira nem szeretem a kategorizálást. 2007 elején alapítottam a Sons of Seasons-t, miután a Blaze Bayley feloszlott. A rengeteg turné óta most először adódott, hogy pár hónapot pihenjek, úgyhogy ez egy ilyen “Most vagy Soha” alkalom. Daniel Schild, a dobosunk, is a Blaze bandában volt, úgyhogy az első tagot már üdvözölhettem is. A legjobb dolog ebben, hogy ő a kedvenc dobosom.

Gondolom a stílus kézenfekvő volt, mert mindannyian hasonló körökben mozogtok. A dalok megalkotásánál ki milyen ötletet dobott hozzá? Az elképzelésetekhez képest mennyire lett másabb a lemez:)?

A fő ok, amiért a Sons of Seasons-t megalapítottam, az volt, hogy legyen egy “zenei játszóterem”, hogy olyan zenéket írhassunk, melyek mentesek más szerzők befolyásaitól. Tudod, mindig olyan bandákhoz csapódtam, amik már régóta léteztek – Kamelot, Doro, CircleIICircle, Uli Jon Roth vagy Blaze -, és a dalírás természetesen az ő hangzásuknak megfelelően kellett, hogy történjen. Úgyhogy, válaszolva a kérdésedre, én írom a dalokat, majd lepasszolom a többieknek a bandában, hogy megcsinálják a saját részüket benne.

Április végén jelenik meg a debütlemez Gods Of Vermin címmel a Napalm Recordsnál. Miért döntöttetek a Napalm mellett?

Csak néhány olyan kiadónak ajánlottam az albumot, akiket ismerek. A végén a Napalm Records tűnt a legjobb választásnak. Rendes emberek, és valóban támogatják a szerzőket.

A stílusotokat nem lehet egyértelműen behatárolni, mert az atmoszféra miatt darkosnak is nevezhetnénk, de ép úgy hallhatunk heavy és power metalos témákat és szimfonikus részeket is. Beszélnél erről a szépséges démoni hangzásról és hogy mit is kell tudnunk a Gods Of Vermin dalairól?

Talán egy kicsit szomorú, de a jó szerzemények mindig “negatív” alapokból születnek. Egy kicsit sötétebben nézve a dolgokat, segít jobb számokat írni, bármilyen furán hangzik is.

Az ének heavy metalos, vagy epikusabb, néhol meg igazán kemény. Henningnek mennyi időbe telt a lemez feléneklése, és melyik részt neveznéd ének szempontjából a legnehezebbnek?

Ez egy debütáló album, a pénzmagunk pedig elég kicsi volt, ahhoz képest, hogy a többi banda mennyiből dolgozik. Olyan tapasztalt és jó zenészek nélkül, mint Jürgen, Daniel és Henning sosem lett volna lehetséges felvenni ezt az albumot. Henning-nek összesen 1 hete volt, hogy felvegye a vokált és a kórus legnagyobb részét. Néha odaültem a keverőpult mögé és csak ámultam, milyen erős hangja van.

Hallhatunk női vokált is. Beszélnél a vendég énekesnőről Simone-ról?

Simone és én Németországban élünk pár éve és ő az első, aki a számokat még a korai stádiumukban hallhatja. Néha énekli és hümmögi őket, aztán írtam neki egy számot, a “Wintersmith”-t. Hallható ő még a “Fallen Family” és a “Fall of Byzanz”-ban is. Mivel elég sokoldalú hangja van, nehéz lett volna csak egy számot írni neki ezen az albumon.

Miért a Gods Of Vermin címet választottátok az albumnak? Mi játszik központi szerepet a dalokban?

A cím arra a hajlandóságra utal, hogy uraljunk más embereket. Mint a sötét hercegnő a borítón, az emberek azok ellen fordulnak, akik a mindennapi életben, sok helyzetben nem tudják magukat megvédeni, még ha ők maguk jelentéktelenek is. Ők a Semmi Istenei, a Férgek Istenei, hogy úgy mondjam.

Nem sokára több koncertetek is lesz Németországban. Nyilván már nagyon várjátok, hogy bemutathassátok a lemez dalait minél több embernek! Más országokban mikor láthatunk benneteket? Milyen nyári fesztiválokon csípheti el a rajongó a Sons Of Seasons zenekart?

Az első fellépésünk Hollandiában és Belgiumban volt, és ezek az országok legalább annyira fontosak a banda számára, mint Németország. Németországban kezdünk, majd a szomszédos országokban, de garantálhatom, hogy sok más helyre is eljutunk majd. Mivel Magyarország a második otthonom, alig várom, hogy ide is eljöjjünk.

Milyen egy másik zenekarban, nem az anyabandában újabb sikereket elérni? Mennyire lehet megfelelni egyszerre több zenekarban is?

Szükséges, mivel nem élhetek úgy, hogy csak egy project-ben vagy bandában vagyok benne. Hangszerelőként, producerként és dalszerzőként dolgozok stúdiókban. Persze bajban vagyok, mikor mind a két bandám egy időpontban akar játszani, de ez megoldható vendégzenészekkel.

Szerinted melyik a legjobban sikerült dalotok és melyik dalra várható videoklip?

Őszintén, nincs kedvencem. Most kezdtünk ezzel a bandával dolgozni, tele vagyok ötletekkel és inspirációval a következő albumokhoz, de a “Gods of Vermin” már most egy személyes mérföldkő számomra, mivel ez az első album, ahol én rendeztem, írtam és csináltam mindent. Remélem, nem hangzik túl egoistán, de ezzel egy sokévi álmom vált valóra. És persze, remélem, egyszer videoklip is készül majd, de az nagyon drága. Úgyhogy azt hiszem, azzal még várnunk kell.

Üdvözlöm a csapatot, minden jót!

—————————

ENGLISH VERSION:

Hi! “Sons of Seasons” can be famous soon, because of your knowledge bodes a successfull future. Could you please introduce us the band, and tell me something about the band’s history?

Well, we’re a Metal band, that is for sure! We’re mainly introduced as “Dark Symphonic Metal”, even if I don’t like categorizing music. I founded Sons Of Seasons beginning of 2007, after the whole line- up left the band of Blaze Bayley. It was the first time in years that I had some months off, after touring almost a decade with other bands, so it was “Now or Never”. Daniel Schild, our drummer, was in Blaze’s band, too, and so I also had the first member on board. And the best about it is the fact that he’s my favourite drummer.

I think, the members of the band like almost the same type of music. Who of the band had the most of the ideas for your music? Did this album changed compared to your ideas?

The main reason for founding Sons Of Seasons was for me to have a “musical playground” to write songs without being influenced by the visions of other artists. You know, I always became member of bands in the past which existed already since a long time – Kamelot, Doro, CircleIICircle, Uli Jon Roth or Blaze -, and the songwriting of course has to happen within their framework of sound. So, to answer your question, I write the songs, but pass them on to the other guys in the band, which arrange their parts then.

You release your next album, called “Gods of Vermin” in the end of April by Napalm Records. Why did you choose Napalm Records?

I offered the album to only a handful of labels which I knew. In the end the communication with Napalm Records was the best. They are cool people, and really support their artists.

We can’t explain exactly your style, because you have a dark atmosphere, but you also have heavy-, and power metal themes. Could you please speak about this demonic sounding? What should we know about “Gods of Vermin”?

It is maybe a bit sad, but good art mainly grows on “negative” foundations. I also have a bit a tendency to see things in darker colours, and that helps to write better songs, as weird as it sounds.

Vocals are also have a heavy and epic style, and sometimes It’s really hard. How much time had Henning to sing these songs, and which was the heaviest?

It is a debut album, and actually our budget was very low, compared to what I know from other bands I play with. Without musicians as experienced and good like Jürgen, Daniel and Henning it would have been impossible to record an album like this. Henning had only a week altogether to record all the vocal lines and the biggest part of the choirs. Sometimes I was sitting behind the mixing board and I was just amazed how strong his voice must be.

We can hear female vocal too. Please tell me some words about Simone.

Simone and me live together in Germany since some years and she is the first person who hears the songs at a very early stage. Sometimes she’s singing or humming along, and so I came up with the song “Wintersmith”, written for her. You can hear her also on “Fallen Family” and “Fall of Byzanz”. Since she is very versatile with her voice it was hard to not write more for her for this album.

Why did you choose “Gods of Vermin” as a title for your new album?

The title stand for the tendency within us to dominate other people. Like the dark queen on the cover people move against those who can’t defend themselves, in many situations in all- day life, even if they are insignificant themselves. They are Gods Of Nothing, Gods Of Vermin, so- to- speak.

You’re going to have several shows in Germany. I’m sure that you can’t wait this tour. Do you plan to go another countries, too? Are you going to have shows in some summer festivals?

Our first shows were actually in the Netherlands and Belgium, and those countries proved to be at least as important for the band as Germany. We will start with Germany and the neighbouring countries, but I guarantee we will come to many other places, too. And since Hungary is my second home country, I can’t wait to go there, too.

What’s your opinion about the success, which you reach with another group? Is it difficult to play in a few bands?

It is necessary because I can’t live by just participating in one project or band. I am touring and working in studios as orchestrator, producer and song writer. Of course I am in trouble when two of my bands want to play at the same time but that can be solved most of the time by finding sub musicians.

What do you think, which is your best song? Are you going to have a videoclip?

Honestly, I don’t have a favourite. We just started with this band, I am full of ideas and inspirations for upcoming albums, but “Gods Of Vermin” is already my personal milestone, because it is the first album where I organized, wrote and produced everything myself. I hope that doesn’t sound egoistic, but it is a dream of me come true after many years. And, sure, I hope there will be a video clip one day, but that is really expensive. So I guess that has to wait.

Greetings to the band and thank you for the answers!!!

WEB:
http://www.sonsofseasons.com/

Kapcsolódó cikkek

SONS OF SEASONS – Gods Of Vermin

theblackest

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár