Suicidal Angels Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Nick válaszolt.

Helló Nick, üdvözöllek olvasóink nevében! Először is, kérlek, mutasd be a zenekart pár szóban azoknak, akik esetleg nem ismernének titeket!

Üdv, a Suicidal Angels old-school thrash metalt játszik, ahogy azt a Bay Area bandái tanították a német színtér death metal hatású bandáival egyetemben. Eddig négy albumot adtunk ki, az első még a kaliforniai OSM Records-nál, a következő a Nuclear Blastnél, az utolsó kettő pedig a NoiseArt Records-nál jelent meg.

A NoiseArt újra megjelentette az első albumotokat, az Eternal Damnationt. Miért volt erre szükség? Hogy emlékszel vissza azokra az időkre, amikor írtátok a dalokat és a felvételek készültek?

Rengetegen kérdeztek minket a bemutatkozó lemez kapcsán, hol lehet egyáltalán megvenni, mert szó szerint sehol sem lehetett megtalálni. Esetleg az eBay-en, ahol gyűjtőknek adták el. Szerintem szégyen lett volna ezt így hagyni, csalódást okozva a rajongóknak, ezen felül szeretnénk, ha az emberek tudnák honnan jöttünk, ismernék az első lépéseinket a zeneiparban. Amikor felvettük az albumot az még egy elég „nyers” időszak volt, még nem voltunk egy kiforrott csapat. Nem tudtuk hogyan kellene csinálni ezt az egészet, például rengeteg jó riffet és ötletet pazaroltunk el rossz dalszerkezetek miatt. Senki sem tudta megmutatni nekünk  mi a jó, hogy vezessen minket valahogy, szóval csak azt csináltuk, amit jónak éreztünk és számunkra jól hangzott.

Az újrakiadáson a két kislemezetek is megtalálható lesz, milyen más meglepetést tartogattok a rajongóknak ezen a kiadványon? 

Azt hiszem ez minden, egy gazdag gyűjtemény a kezdeti időkből. Ezeket a kislemezeket nagyon nehezen lehet megszerezni, mindössze pár darabot adtunk ki belőlük, ami aztán az underground-ban terjedt.

Legutóbbi albumotok, a Bloodbath 2012-ben jelent meg. Milyennek találták a rajongók és a média? Szerinted előre léptetek vele? 

Igen, mindenképpen előrelépés volt számunkra. Zeneileg is, a produkció minőségét tekintve is, nagyjából minden szempontból. Amikor elkészültünk vele, akkor mondtuk már, hogy ez az eddigi legjobb albumunk és a sajtó vélemények valamint a rajongók visszajelzései is igazat adtak nekünk. Ausztriában és Németországban még a listákra is felkerült! 

Játszanotok kellett volna a tavalyi Hegyalja fesztiválon, de a koncert elmaradt. Hogyhogy? Amennyire én tudom megérkeztetek a helyszínre. 

Igaz, megérkeztünk, de ahogy telt az idő, úgy lett Angel egyre rosszabbul. A koncert előtt pár órával csak összekuporodott az ágyában, semmiképpen sem tudott volna fellépni. Már nem emlékszem mi volt a baja pontosan, de azt hiszem valamiféle ételmérgezése lehetett. De visszatérünk Magyarországra, reméljük hamarosan és mindenképpen kárpótoljuk a közönségünket! 

Már négyszer játszottatok hazánkban. Melyik koncert volt a legemlékezetesebb és hogy tetszett az ország?

A magyar Metalfest! Mindenképpen egy nagyon jó élmény volt, gyönyörű helyszín és a közönség is csodálatos volt! Ami Magyarországot illeti, azt kell mondjam az egyik legszebb hely, ahol jártam és tele van barátságos, jó fej emberekkel. 

Rengeteg kiváló zenekarral turnéztatok már, feltételezem többen közülük gyerekkori példaképek is voltak. Melyik bandával volt a legjobb együtt lügni és melyiktől tanultatok a legtöbbet? 

Az Exodust mondanám. Tavaly nyáron csináltunk velük egy turnét és azt hiszem egy kicsit egymásra találtunk. Rengeteg mókában volt részünk velük, hiszen mindannyian totál idióták, mindegyikük, és mi mindenre vevők voltunk. Legyen az turnéélmény, történetek a metalról, tippek és tanácsok a zenéről vagy a lemezkészítésről. Mi több, én még a Piranhát is együtt játszhattam velük a Bang Your Head fesztivál nagyszínpadán!

Mille Petrozza nyilatkozta, hogy az egyik legjobb új banda vagytok az egész thrash metal színtérén. Milyen érzés ez? Mit gondolsz, hogyan tudtok még fejlődni? Manapság mik a lehetőségek egy thrash metal csapat számára? 

Nagyon megtisztelő, Mille egy ikon, egy élő legenda, akit mindenki tisztel. Hogy ezt mondja rólunk az egy nagyon nagy dolog. Mégis, mindig küzdünk és fejlesztjük magunkat, úgy egyéni mint zenekari szinten azáltal, hogy állandóan gyakorlunk és készen állunk kihasználni az adódó lehetőségeket. Bárki kitörhet, ha őszinte, elkötelezett és hisz magában, nem számít, hogy thrash metalt vagy valami mást játszik. 

A gazdasági válság keményen érintette Görögországot. Befolyásolta ez a karriereteket a zeneiparban? Megváltoztatta a görög metal színteret? 

A válság mindenkit elért, nem csak Görögországot. Személyesen érintett minket, de nem olyan vészesen. Egyáltalán nem lassított le minket! A célunk ugyanaz maradt és ugyanúgy pörgünk, mint addig. Természetesen minden nehezebb manapság, de mi mindent beleadunk a zenekarba a hét minden napján! A színtér sem változott. A bandák játszanak tovább, mindenki csinálja a maga kis dolgát. Talán egy kicsit kevesebbet próbálnak, mert most már nehezebb kifizetni a próbatermeket, stúdiókat, de a színtér még mindig virágzik.

Panos nemrég elhagyta a banda kötelékét, de már meg is van a helyettese. Miért döntött  a kilépés mellett és ki az új gitárosotok? Honnan ismeritek, jól ismert gitáros ő Görögországban? 

Panos azért lépett ki, mert megváltoztak a prioritásai és nem tudott lépést tartani a banda többi tagjával. Ez roppant szerencsétlen, én személy szerint hiszem, hogy benne minden meg lett volna, de ilyen az élet, a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve. Az új gitáros Chris, aki pár underground bandában játszott. Mi is innen ismerjük őt és amikor felajánlottuk neki a csatlakozási lehetőséget, akkor azonnal megragadta. Nem igazán ismert figura, az undergroundból emelkedett ki, de Panos is ilyen volt, amikor csatlakozott, szóval az ismertség nem számít nálunk. 

Elég sokat turnéztok, hogyan készültök fel egy ilyen körútra? 

Körülbelül egy hónappal a turné kezdete előtt elkezdjük gyakorolni a setlistet és minden kötelezettségünket, ügyes-bajos dolgunkat elrendezzük, hogy ezek miatt ne fájjon a fejünk, amikor úton vagyunk. 

Milyen gyakran próbáltok? Próbán írjátok a dalokat vagy csak magatokban? 

Hetente ötször próbálunk, néha többször is, ha szükséges, de öt a minimum. Próbák közben születnek a dalok is, mi így tudunk működni. Hozok egy riffet, kicsit játszadozunk vele, kipróbálunk pár dolgot, aztán hozzápakolunk néhány más riffet vagy ötletet és ha minden jól megy, akkor a nap végén van egy új dalunk! 

Mit üzensz a magyar rajongóknak? 

Nagyon sajnáljuk a Hegyalja fesztivált, de az ilyen dolgok előfordulnak a turnékon. De visszatérünk és ti őrült magyarok álljatok készen rá!

———————————-

ENGLISH VERSION:

Answered by Nick.

Hi Nick, I greet you on behalf of the readers of Kronos Mortus Metal E-zine (Hungary)! First of all, please describe the band in a few words for those who don’t know you!

Hello from my side as well. Suicidal Angel play old-school thrash metal, the way it was taught by the American Bay Area scene, as well as the German scene with influences from old-school death metal bands. We have released 4 albums so far, 1st one with OSM Records in California, next one via Nuclear Blast and the other two by NoiseArt Records.

NoiseArt is going to re-release your first album, Eternal Damnation. Why is it necessary? How do you remember the times when you wrote the songs and recorded the album?

A lot of people have been asking for our debut album and it’s literally nowhere to be found. Perhaps on Ebay, being sold as a collector’s item. I think it’s a shame to let our fans down like that, furthermore we want people to know where we come from, our first steps in music. It was a raw time, when we recorded the songs and album. We didn’t know how to do things right, we’d waste a ton of good riffs and ideas due to poor song structure. We really had noone to show us right from wrong, guide us somehow, so we just went with what felt and sounded right to us.

The reissue will feature your two EPs too, what other surprises do you have for the fans on this release?

I think that’s pretty much it, a rich compilation of our roots. Again, because those EP’s are really really hard to find, we released very few copies that were mostly traded in the underground.

Your latest album Bloodbath was released in 2012. How were the reactions from the media and the fans? Do you think you took a step forward with it? 

Yes, it’s definitely a step forward for us. Music-wise, production-wise, pretty much in every aspect. When we finished it we declared that it’s our best album yet, and the public’s reactions as well as the feedback from our fans, proved us right.  It even hit the chart in Austria and Germany!

You were supposed to play at the Hegyalja Festival this summer but the concert was cancelled. How come? As far as I know you arrived to the venue.

That is right, we did arrive there, but through the day Angel was feeling worse and worse. A couple of hours before our show he had crawled up in his bunk and there was no way he could perform. Can’t remember what was the matter with him, I think food poisoning of some sort. But we will return to Hungary, hopefully very soon, and we will definitely make it up for it!

You’ve played in Hungary 4 times so far. Which concert was the most memorable, how did you like the country?

I’d say the Metalfest in Hungary. Definitely a great experience, beautiful location and the crowd was absolutely amazing! As far as Hungary is concerned, as a country, I’d say it’s one of the most beautiful places I’ve seen filled with able and friendly people.

You’ve toured with many great bands, I assume some of them were among your childhood idols. Which band was the best to hang out with and from which did you learn the most, be it production, preparation for the show or anything else?

I’d say Exodus. We did a tour together this past summer and I feel that we bonded a little somehow. We had tons of fun with these guys as they are absolute maniacs, every last one of them, and we really absorbed a lot. Be it experiences from the road, stories about metal, tips and advice about music or production. Heck, I even got to play Piranha with them at he Bang Your Head festival.

Mille Petrozza said that you’re among the best newcomers in the thrash metal scene. How does it feel? What do you think, which way can you improve? What are the possibilities for a new thrash band nowadays? 

We are really honoured. Mille is an idol, a living legend that has everyone’s respect. For him to talk like that for is a great thing. However, we always try and improve ourselves, either as individuals or the whole group by practicing constantly and being on our toes for chances to take advantage of. Everyone can make it out there if they are true, dedicated and believe in themselves, doesn’t matter if they play thrash or not.

The economic crisis hit Greece very hard, did it affect your career in the music business? Has the greek metal scene changed by it?

The crisis has hit everyone, not just Greece. It has affected us personally, but not that bad. We haven’t slowed down not even a bit! Our course has not been altered and our activity remains the same. Of course it’s harder to get by these days, but we give our 100% to the band any day of the week! The metal scene hasn’t really changed either. The bands keep on playing, everyone is doing their thing. Maybe they practice less ’cause it’s harder to pay for rehearsing studios, but the scene is thriving still.

Panos left the band not so long ago, but you’ve already found his replacement. Why did Panos leave the band and who is the new guitar player? How do you know him? Is he a better known guitarist in Greece?

Panos left because his priorities shifted and couldn’t keep up with the rest of the band. It’s unfortunate of course, personally I believe that he could have had it all, but such is life, we wish him the best in his future endeavours. The new guy is Chris and he was playing in a couple of underground bands. We know him from his work with these projects and offered him a chance to join us which he immediatelly grabbed. He’s not really known, as I said, he just rose from the underground, but so was Panos when he joined the band, so it doesn’t make a difference to us.

You tour quite a lot, how do you prepare before the tours? How often do you have rehearsals? Do you write songs in these sessions, on the tour or just on your own?

A month or so before a tour we practice our setlist and finish things and obligations so that we don’t have to worry about much while on the road. We rehearse 5 times a week, sometimes more than that if we have to. But 5 times is our standard. We do write songs while we rehearse, this is how we work. I’d bring a riff to the studio, we’ll fiddle around with it, try on a few things, play with it, then join a couple of other ideas or riffs and if it all goes well, we might end the day with a new song!

Do you have any special message for your hungarian fans?

Really sorry for the Hegyalja fest, but things like that happen. We’ll be back though and you crazy Hungarians better be ready for it!

Thank you for the interview and good luck in the future!

WEBwww.suicidalangels.com

Kapcsolódó cikkek

SUICIDAL ANGELS – Years of Aggression

Azagtoth

KME videók: Ketzer, Despite, After All, Tanzwut, J.B.O., Pozvakowski, The Vision Bleak, Dark Suns, Letzte Instanz, Zephyra, Suicidal Angels, The Order

NorthWar

KME videók: Suicidal Angels, Ggu:ll, Shadowdream, Diamond Lane, Backdawn, Whispered, Carnifex, Death Angel, Paradox, Thunderstone

NorthWar

KME videók: Weaksaw, Subterranean Disposition, Dark Witch, Countless Skies, Suicidal Angels, Despised Icon, Terra Tenebrosa, Druidas, Perihelion

NorthWar

A Suicidal Angels új albumán dolgozik

NorthWar

Hot News: Suicidal Angels – Reveal title and details of their upcoming album!

NorthWar

SUICIDAL ANGELS – Eternal Domination (Re-Release)

Darkjedi

Hot News: Suicidal Angels – “Eternal Domination” re-release out now!

NorthWar

Hot News: Suicidal Angels – Welcome new band member! South America tour in January!

NorthWar

SUICIDAL ANGELS – Sanctify The Darkness

Davkov

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár