Sylosis Interjú

(scroll down for English Version)

Üdvözöllek benneteket a “Kronos Mortuson”. Sok embernek még eléggé ismeretlenül hangzik a “Sylosis” név. Kérlek, mutassátok be röviden a zenekart. Kik alkotják a jelenlegi tagságot és minek a hatására alakult meg a zenekar?

Egy epikus thrash metal banda vagyunk az angliai Readingből. 2000-ben alakultunk, de akkor még nagyon fiatalok voltunk, egy ideig nem is koncerteztünk. Számos tagcserén mentünk át, hogy végre elérhessük a jelenlegi önmagunkat. Csak egy csapat iskolai haverként kezdtük és az évek során egyre komolyabban vettük.

Ha jól tudom két “EP”-tek is megjelent az idők folyamán. Mit kell ezekről az anyagokról tudnunk? Miben látod a legfőbb különbséget a két anyag között és akkoriban milyen visszhangot kaptak ezek a korongok?

Mindkét EP-nk demóként lett felvéve. Nem akartuk, hogy bármelyikük is EP-ként jelenjen meg, de amikor feltöltöttük a számokat a myspace oldalunkra, egy független egyesült királysági kiadótól kaptunk egy kis figyelmet.
Hasonló stílusban íródtak az EP-k, de az új albumtól különböznek. Sokkal európaibb a hangzásuk, míg az új albumok sokkal inkább old schoolosabbak.

Mire ez az interjú megjelenik már valószínű kapható lesz az első nagylemezetek a “Conclusion Of An Age” amit a “Nuclear Blast” jelentet meg, ami azért nem kis fegyvertény. Hogyan kerültetek kapcsolatba a kiadóval? Mik az eddigi tapasztalatok? Milyen érzés ennyi híres metal bandával egy kiadóhoz tartozni?

Akkor léptek velünk kapcsolatba, amikor a myspace oldalunkon bóklásztak. Eddig nagyon rendesek velünk. Nagyszerű érzés annál a kiadónál lenni, ahol ennyien vannak a legfontosabb hatásaink és a kedvenc bandáink közül.

Nekem is volt szerencsém hallani a korongot és nagyon bejön ez a fajta agresszív és mégis magával ragadó muzsika. Mi inspirál egy-egy “Sylosis” dalt és miről szólnak a szövegek? Kik és milyen zenekarok voltak rátok hatással?

Főleg az old school bandák hatottak ránk, mint a Forbidden és a Death, de tényleg epikus és ambient zenekarok is. Az album szövegei a Föld környezeti és szociális állapotával foglalkoznak.

A hangzás nagyon erőteljes lett. Kinek/kiknek a segítségét vettétek igénybe a stúdiózás folyamán, s milyen élménnyel gazdagodtatok?

Az albumon Scott Atkinsszel dolgoztunk. Nagyon segítőkész volt és rengeteg energiát fektetett bele a lemezbe és sok javaslatot is tett. Jó érzés volt. Kreatívnak lenni mindig jó és volt egy csomó improvizáció akkoriban gitáron, főként a szólókban.

Elég hosszúra sikerült a “Conclusion Of An Age”. Más hasonszőrű zenekar kettő lemezt megtöltene ennyi játékidővel. Ennyi ötletetek halmozódott fel az idők folyamán? Maradt talonba nóta vagy mindegyiket felhasználtátok?

Azt akartuk, hogy az album egy hosszú utazás legyen. Úgy gondoljuk, hogy a rajta lévő anyag valóban erős és nincs benne töltelék, így úgy véltük, hogy egy relative hosszú albummal is előrukkolhatunk. Mindig írunk zenét és egy csomó számunk volt, ami közül válogathattunk, mielőtt bevonultunk a stúdióba. Egy volt néhány olyan szám, ami nem került rá a lemezre.

A lemez frontképe is nagyon tetszik. Kinek a munkája?

A borító alaptémája tőlünk származik. Colin Marks készítette el, aki dolgozott már a Strapping Young Ladnek és másoknak is.

Ha jól tudom, valamikor novemberben startol a “Black Dahlia Murder”-el való közös turné. Mit vártok ezektől a fellépésektől? Mennyi élő fellépése volt eddig a zenekarnak és mik az eddigi tapasztalatok?

Egy rakás turnénk és koncertünk volt már a múltban, tehát minden lehetséges reakcióra fel vagyunk készülve. Tényleg alig várjuk már a turnét. A BDM nem csak egyszerűen szigorúan véve elbűvöli az embereket a death metallal, tehát szerintünk a közönség príma lesz. A Psycropticot is nagyon szeretjük, tehát nagyszerű lesz látni, hogy ők is játszanak.

Anglia elég sok kiváló bandát tudhat magáénak. Ti hogyan látjátok a mostani színteret és ebbe hol helyezkedik el a “Sylosis”?

A színtér javul. Csak a mi readingi színterünk már magában is eléggé összetett.

Most, hogy lassan minden kezd a helyére állni mik a távolabbi tervek a zenekar életében?

Elkezdjük a számírást a második albumunkhoz. Szeretjük azt az érzést, hogy már van egy csomó kész anyagunk, tehát sosem kell rohannunk, hogy megírjunk egy albumot a turnék között.

Köszönöm az interjút és további sok sikert a zenekarnak.

Köszönjük szépen.

—————————-

ENGLISH VERSION:

I salute you on Kronos Mortus. For a lot of people the name “Sylosis” may sound unfamiliar. Please, introduce the band. Who forms the present line-up and what was the reason that lead you to create this band?

We’re an epic thrash metal band from Reading, England. We formed in 2000 but were very young at that time, didn’t start touring till later. We went through various line-up changes to reach where we are now. We just started as a group of friends at school and got more serious over the years.

If my information is correct you have released 2 EP-s. What things should be known about them? What are the main differences between them and what replies they got from the audience?

Both EP’s were recorded as demos. We didn’t intend for either of them to be released as EPs but when we uploaded tracks on our myspace we got some attention from an independent UK label. They’re similar in style but different to the new album. They’re more European sounding whereas the new albums a lot more old school.

When this interview is being published your first full-length album “Conclusion of an Age” will be released by “Nuclear Blast” which is a great feat of arms. How did you managed to get in touch with them? What are your experiences about “Nuclear Blast”? How it feels to be at the same place with a lot of famous metal bands?

They got in touch with us after stumbling across our myspace page. They’ve been really great to us so far. It’s awesome to be on the same label as so many of our biggest influences and favourite bands

I had the opportunity to listen to the album and I really like that kind of aggressive but still fascinating music. What inspires a “Sylosis” song and what are the lyrics about? What bands have effected you?

We’re inspired mainly by old school stuff like Forbidden and Death but also really epic and ambient bands, too. The lyrics on the album deal with the state of the earth, environmentally and socially.

The sound is really powerful. Whose assistance did you get while you were in the studio and how did you like the work in the studio?

We worked with Scott Atkins on the album; he was really helpful and had a lot of input and suggestions. It was fun. Being creative is always cool and there was a lot of improvising going on at times on guitar solos for instance.

“Conclusion of an Age” is a pretty long release. Other bands’ album lengths are half of yours. How did you get that much idea? Have you got any more songs or you put all of them on this album?

We wanted the album to be a long journey. We think all the material on there is really strong and there’s no filler so we felt we could get away with a fairly long album. We always write music and had a lot of songs to choose from before entering the studio. There were actually a couple of tracks that didn’t make the final track listing

I love the front cover too. Who created it?

We all came up with the concept for the cover. It was designed by Colin Marks who’s done work for Strapping Young Lad etc.

If I’m right you will go on a tour with “Black Dahlia Murder” in November. What do you expect from these gigs? How many live performances have you done so far and what experiences have you got?

We’ve done a lot of touring and playing live in the past so we’re prepared for every possible reaction. We’re really looking forward to the tour, BDM doesn’t just attract people strictly into death metal so we think the crowds should be cool. We’re also really into Psycroptic so it will be awesome to get to see them play

There are lot of great bands in England. What are your opinions of the scene and where “Sylosis” takes place in it?

The scenes are getting better. Our local Reading scene alone is really diverse.

Now, when everything is running well what are your future plans with the band?

We’re starting to write material for the second album. We always like making sure we have a lot of material prepared so we never have to rush writing an album between tours.

Thanks for the interview and I hope you’ll be successful in the future too.

Thank you!

Josh

WEB: http://www.myspace.com/sylosis

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Hibria, Elyne, Sylosis, Bloodhunter, Raze

NorthWar

Sylosis – Európai turné!

NorthWar

Sylosis – Premiervideó a ‘To Build A Tomb’-hoz!

NorthWar

Sylosis – Teljes albumstream

NorthWar

Sylosis – Első track-by-track trailer megjelent

NorthWar

Sylosis – „Leech” videópremier

NorthWar

Sylosis – „Mercy” új dal és albumborító

NorthWar

Sylosis „Dormant Heart”

NorthWar

Hot News: Sylosis – New Tour Dates Announced

NorthWar

Hot News: Sylosis – European Tour with Killswitch Engage!

NorthWar

Hot News: Sylosis – European Tour Announced!

NorthWar

Hot News: Sylosis – Debut “Fear The World” Music Video!

NorthWar

Hot News: Sylosis – “Monolith” Now Available For Streaming!

NorthWar

Hot News: Sylosis – Second In-Studio Video Posted!

NorthWar

Hot News: Sylosis – Release New Song, Songpier And More!

NorthWar

Hot News: Sylosis – First Studio Trailer Posted!

NorthWar

Hot News: Sylosis – Reveals “Monolith” Track List!

NorthWar

Hot News: Sylosis – Unveil Cover Art For Monolith!

NorthWar

Hot News: Sylosis – Reveal Details on New Album!

NorthWar

Hot News: Texture & Sylosis On Tour Together!

NorthWar

SYLOSIS – Edge Of The Earth

Menegroth

The Black Dahlia Murder, Cephalic Carnage, Psycroptic, Sylosis – Koncertbeszámoló

terror

SYLOSIS – Conclusion Of An Age

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár