Interjúk

The Black Dahlia Murder Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Ryan Knight gitáros válaszolt.

Üdvözöllek! Először is gratulálni szeretnék a Deflorate-hez elég brutális lett, majd az első kérdésem az lenne, hogy voltak-e nehézségek az új album felvételeikor, vagy minden simán ment?

Minden meglehetősen gördülékenyen ment, a gitárokat és a basszust a basszerosunk otthonának kényelmében vettük fel, a többit pedig Floridában. Minden rész jó előre ki volt találva már az első felvételek előtt, úgyhogy minden jól ment.

Meséljetek pár szót az albumról. Melyik a kedvenc szerzeményetek és miért?

Nem vagyok benne biztos, hogy van kedvenc dalom, szerintem mind jó. Van néhány újfajta megoldás a album időzítésében illetve a dallamokban. Emellett a szólók is különböznek kicsit az eddig hallottaktól.

Első pillantásra az albumborító nagyon szembe tűnő és érdekes, szokatlanul színes, de nagyszerű. Minek a hatására gondoltátok ki ezt a képet, és ki készítette el?

Tony Kobhl csinálta a borítót. Nagyjából annyi az egész, hogy ez a Jabba-szerű fickó a feledésbe taszítja azt a szerencsétlen lelket. Elég zsír és elég metal. Néhány ’90-es évekbeli death metal borítóra emlékeztet, ami elég állat dolog.

Ryan kb. egy éve van veletek, hogyan illeszkedett be hozzátok? Jól kijöttök vele, ő is benne van az őrült bulikban? Még az érdekelne, hogy mennyire sikerült átvennie a zeneiségeteket? Bár a Deflorate meghallgatása után ez talán egyértelmű.

Hello, Ryan vagyok. Én személy szerint azt gondolom, hogy meglehetősen könnyen belesimultam a bandába az elmúlt egy év alatt. Rengeteget turnéztunk, közben felvettünk egy albumot, mióta a bandában vagyok és azt gondolom illetve remélem, hogy mostanra valaki már szólt volna, ha gáz lennénk vagy valamit sz*rul csinálnék. Néha elég durván szét szoktam készülni…

Éppen azon a napon kezdődik az amerikai turnétok, amikor ezt az interjút írom. A sok turnézás közben jut időtök azért a magánéletetekre? Sok különbség van az amerikai és az európai koncertek között? 

Amikor egy bandában játszol, amelyik annyit turnézik, mint a Dahlia, olyan emberekre van szükséged az életedben akik nagyon megértőek és toleránsak és elfogadják, hogy ez az életed és ez az amit imádsz csinálni. A zenekarból legtöbbünknek van barátnője vagy felesége, a pokolba is, nekem még gyerekem is van, úgyhogy nehéz nem otthon lenni. Amikor otthon vagyunk, próbálunk annyit lenni a szeretteinkkel és a családunkkal, amennyit csak lehet, mert ők a legfontosabbak. Személy szerint nem gondolom, hogy olyan nagy különbség lenne az amerikai és az európai koncertek közt, kivéve, hogy az európai emberek kicsit jobban megőrülnek a metalért úgy általában. Az európai nyári fesztiválok remek példák erre.

A Majesty DVD megnézése után rengeteget röhögtem rajtatok a sok őrültség miatt, de nagyon tetszik ez a hozzáállás, főleg a zenétekkel párosítva. Jól kijöttök a zenekarokkal, akikkel együtt turnéztok? Van-e esetleg kedvencetek?

Általában nagyon jól kijövünk a bandákkal, akikkel turnézunk. Amikor mi vagyunk a főbanda, igyekszünk otthonos légkört teremteni a többi banda számára, és nem ilyen önző, beképzelt főbanda lenni… mert az szar. Csak egy éve vagyok a bandában, szóval nem igazán tudok kedvenc turnépartner bandát mondani. De mondjuk a Skeletonwitch-csel király volt turnézni.

Hány évesek voltatok, amikor elhatároztátok, hogy metal zenészek lesztek? Illetve kik voltak a példaképek, kedvenc zenekarok?

Hát nem tudom, hogy akkor döntöttem-e el, hogy „metal” zenész leszek, de 11 vagy 12 éves korom óta tudtam, hogy nem akarok semmi mást csak gitározni. Fiatalabb koromban nagy rajongója voltam az Alice in Chainsnek, a Soundgardennek, a Megadethnek, és más hasonló zenekaroknak. Jerry Cantrell sokáig a kedvenc gitárosom volt, aztán megszerettem olyan arcokat is, mint Marty Friedman, Richie Kotzen, Yngwie, akik máig nagy hatással vannak rám. Ők a „bálványaim”, ha úgy tetszik.

Köszönöm az interjút és sok sikert kívánok a turnéhoz. Várom a találkozást január 18-án Budapesten.

Köszi!!!

—————————-

ENGLISH VERSION:

Greetings! First of all I’d like to congratulate for Deflorate it’s pretty brutal. Were there any difficulties during the recording or everything went smoothly?

Everything went pretty smoothy, we were able to track the guitars and bass in the comfort of our bass players home, and the rest was done in florida. Everything was pretty much preproduced even before the initial recording, so everything went well.

Please tell us something about the new album. Which is your favourite track and why?

Im not sure I have a favorite track, I think there all good. Theres some new elements on the album as far as time sigs, and the use of melody go. Also the solos are a bit different than the previous albums.

At first glance, the front cover is really interesting, exceptionally colorful, but great. Were there anything that influenced you to have this picture as cover and who made it?

Tony kobhl did the art for the album. Its pretty much this jaba the hut dude decimating this poor soul into oblivion. Its pretty sweet, and pretty metal. Its also reminiscient of some early 90s death metal artwork which is pretty kick ass as well.

Ryan joined the band last year, did he fit well? Do you get along with him well, is he a crazy partyface too?

Hi im Ryan. Personally I think being in the band has gone pretty smoothly over the course of this past year. Weve done a lot of touring, and recorded an album in the time ive been in the band, and I would hope someone would’ve told me if I was sucking too hard by now. Ive been known to get pretty crunk at various occasions…

Your US tour is starting on the day I write this. Beside the lot of touring you do, can you spend enough time with family, friends, have private life? Are there many differencies between gigs in the US and in Europe?

When your in a band and you tour as much as BDM does, you require people in your life who are very understanding and tolerant to accept that this is your life and this is what you love to do. Most of us in the band have girlfriends or wives, hell I have a child myself, so it can be hard to be gone. When were home we do try to spend as much time as we can with our significant others and families though, as its important to spend as much of the off time we have with them. Personally I don’t think gigs in the usa and Europe are that much different… except for that I think maybe the euros are a little more crazy about metal as a whole. The European summer festivals are a good example of this.

While I watched your Dvd I laughed a lot because the tons of crazy things you did, but I really like this mentality combined with your music. Do you get along with bands you tour with well? Do you have a favourite band to tour with?

We get along great with bands we tour with for the most part id say. On our headlining runs we try to make everyone feel at home, and not be the selfish, cocky, headlining sort of band… that shit is wack. Ive only been in the band of the year so I cant really call out what band would be a favorite to tour with. Although I will say touring with skeletonwitch has been a blast thus far.

How old were you when you decided that you’re going to be a metal musician? Who were your idols, favourite bands?

Well I dunno if it was when I decided I was gonna be a „metal” musician, but ive definitely known all I ever wanted to do was play guitar since I was 11 or 12. When I was younger I wasreally into alice in chains, soundgarden, megadeth, stuf like that. Jerry Cantrell was my fav guitarist for awhile, then I got into guys like marty friedman, Richie kotzen, yngwie, who were and are still big influences and my „idols” if you will.

Thanks for the interview and good luck for the tour. I can’t wait till we meet on 18th January in Budapest!

Thank you!!!

WEB: http://www.myspace.com/blackdahliamurder

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Unborn Suffer, Lost Society, Six Reasons To Kill, The Vision Ablaze, Ashes To Ashes, Helloween, Votum, The Black Dahlia Murder

KMZ

KME videók: The Black Dahlia Murder, Enforcer, Bloodred Hourglass, Motor Sister, Children Of Bodom, Threshold, The 3rd Attempt, Huntress, Ektomorf

KMZ

A The Black Dahlia Murder a Revolvermag.com oldalon mutatja be új számát!

KMZ

A The Black Dahlia Murder bemutatja új számát és az ‘Abysmal’ előrendelési lehetőségeit!

KMZ

A The Black Dahlia Murder bejelenti ‘Abysmal’ című albumát és felfedi borítóját

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announce ‘Fool ‘Em All’ DVD; new trailer streaming now!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announces European summer tour!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announces Revocation as support for European tour!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder release ‘Into the Everblack’ performance demo video!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder post „Everblack” full album preview and song descriptions on DecibelMag.com

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder stream ‘Goat of Departure’ on LoudWire.com!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder stream „Raped in Hatred by Vines of Thorn”

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announce ‘Everblack’!

KMZ

Cannibal Corpse, DevilDriver, The Black Dahlia Murder, Hour of Penance – Koncertbeszámoló

SteveShield

Hot News: The Black Dahlia Murder to release vinyl version of classic album ‘Nocturnal’ on January, 18th/21st!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder premiere „Moonlight Equilibrium” video on BloodyDisgusting.com!

KMZ

Hot News – The Black Dahlia Murder announce massive UK and France tour in January 2012!

KMZ

THE BLACK DAHLIA MURDER – Ritual

Black_wizard

Hot News – Cannibal Corpse, The Black Dahlia Murder and Suicide Silence to tour Latin America in December

KMZ

THE BLACK DAHLIA MURDER – Deflorate

Anders

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek