Interjúk

The Browning Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Noah “Shark” Robertson válaszolt.

Sziasztok. Nemrég ismerkedtem meg a zenétekkel és erősen megfogott, nem hallottam még ennyire durva „mix” zenét, de ne szaladjunk előre, beszélj a zenekar alakulásáról és az eddig megjelent kiadványokról!

Az énekesünk, Johny McBee indította útjára a zenekart, még project-ként, középiskolás évei alatt. A laptopján írt dalokat és ráénekelt a sávokra. Évekkel később a The Browning teljes felállású zenekar lett. A hangzás nagyon sokat fejlődött. Az első lemezünket, melyet mi magunk vettünk fel, az Earache Records adta ki, két különálló kislemez képében, ezek a ’Standing On The Edge’ és a ’Time Will Tell’. Ezután vettük fel az első stúdiólemezünk ’Burn This World’ címmel, ez jelenleg is kapható.

A zenétekbe rengeteg techno hatást használtok, de mégsem veszik el a keménysége, mert ugyebár néhol nagyon durva death és core elemeket hallhatunk! Hogyan jött az ötlet egy ilyen zene megalkotásához?

A The Browning eredetileg egy death metal-rap csapat volt.
Amikor megalapítottuk a bandát, rájöttünk, hogy a techno és a hardstyle a megfelelő ösvény, fogósabb volt és jobban passzolt a zenénkhez. Mindannyian nagy rajongói vagyunk az olyan industrial metal bandáknak, mint a Fear Factory, a Static-X vagy a Mushroomhead, így elég természetes volt a váltás.

Ki a fő szerzője az elektronikai részeknek és a durva metalnak? Hogyan gyúrjátok össze ezt a két „ellentétes” műfajt tökéletesre?

Johny elképesztően profi az elektronikus zenék terén. Ő a zenekar agya, ha keverni kell az elektronikát és a metal zenét. Beül egy szobába egy számítógéppel és öt perc alatt elkészül egy számmal. Őrületes!

2010-ben szerződtetek az Earache kiadóhoz. Hogyan találkoztatok egymással? Mit mondtak, miért tetszik a zenétek?

Nem sokkal az első lemezünk befejezése után elkezdtem szétküldözgetni az anyagot kiadóknak a többi tag tudta nélkül. Elég szorgalmas voltam, mert éreztem, hogy elkaptuk a fonalat. Szerveztünk magunknak egy turnét és a turné közepén felhívott az Earache-es Al, hogy nagyon tetszik nekik amit csinálunk, érdekelné őket a közös munka. Ez természetesen nagyon feldobott minket.

Október elején jelent meg az új lemez „Burn This World” címmel! Meg kell mondanom, soha nem szerettem az elektronikus zenéket, de a tiétek megtetszett, kifejezetten szerethető, amit hallunk az új albumon! Mit mondanál az új dalokról?

Az új dalok sötétebbek, súlyosabbak és sokkal komplexebbek. A hangzásunk sokat fejlődött abban a rövid időben, mióta zenekarként működünk. A ’Burn This World’ nagyon sok témát dolgoz fel, az űrlényektől kezdve a zombikon, vámpírokon át a Föld teljes pusztulásáig. Mindenki megtalálja a saját kedvencét rajta.

Akár nevezhetnénk a zenétek stílusát elektronikával töltött metál bombának is. Te kinek ajánlanád? Szerinted az igazi metál arcoknak mennyire tetszhet? Találkoztál már olyannal is, hogy nem metalos arcnak nagyon megtetszet a zenétek?

Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy a teljes metal-szcéna támogatását élvezzük. A keményvonalas arcok elsőre nem figyeltek fel ránk, de lassan nekik is megtetszik amit csinálunk. Scene-ek, hardcore-rajongók, hipszterek, metalosok mind hallgatják a zenénket. Sokan szeretik, nem csak metalosok, de ez volt a célunk a kezdetektől – olyan zenét csinálni, ami mindenkinek bejön.

Mivel elég sok minden keveredik a zenében kíváncsi lennék, kinek mi a kedvence és honnan merítetek ötleteket?

Elsősorban a követező bandák inspirálnak minket: Amon Amarth, As I Lay Dying, Hatebreed, Pantera, Fear Factory, Mushroomhead, The Ghost Inside, Static-X, Rammstein és számos más.

Jócskán volt már élő fellépésetek is, milyenek az eddigi tapasztalatok, mennyire gyűlik a tömeg a The Browning hallatán?

A közönségünk mindig megőrül! Iszonyú tombolás és bulizás szokott menni, amikor játszunk és nagyszerű érzés tudni azt, hogy mindezt mi hozzuk ki az emberekből. A fiatalok folyamatosan ordítják a szövegeket, táncolnak, mosholnak.

Az Earache munkáját mennyire neveznéd profinak? Milyen plusz lehetőségetek adódik a régebbi Earache nélküli korszakhoz képest?

Az Earache egy nagyszerű kiadó és legendásak a metal színtéren. Túl vannak rengeteg dolgon, láttak mindent és hatalmas megtiszteltetés az ő istállójukhoz tartozni. Ennél jobb helyzetben nem igazán lehetnénk, aminek nagyon örülünk is és bizakodva tekintünk a jövőre!

Köszönöm a válaszokat! Sok sikert kívánok.

————————————

ENGLISH VERSION:

Answered by Noah “Shark” Robertson.

Hi there! I got to know your music not long ago and I like it very much. I haven’t heard such nice “mix” music. Please tell us about the establishing of the band and the released materials so far.

Our singer Jonny Mcbee started the project when he was still in high school. It began with him making songs on his laptop and recording vocals over the tracks. Years later, The Browning is now a full band. The sound has really evolved a lot. Our first album we recorded ourselves, which was re-released by Earache Records as two seperate EP’s; ‘Standing On The Edge’ and ‘Time Will Tell’. We then recorded our first studio album called ‘Burn This World’ which is available now.

 You use quite a large amount of techno influence still it remains heavy, since there are a lot of death and core elements as well! Why did you choose this kind of mixture?

Originally, The Browning was a mixture of Death Metal and Rap!

When we formed the band, we decided that techno and hardstyle was the way to go. It was catchier and fit with the music really well. We are all big fans of industrial metal bands like Fear Factory, Static X, and Mushroomhead so it came naturally for us.

Who are the masterminds behind the hard metal and electronic parts? How do you perfectly mix these two completely “opposite” genres?

Jonny is incredible at programming electronic music. He is definitely the mastermind, when it comes to mixing electronica and metal together. You put him in a room, alone with a computer and he can pump out a song in like 5 minutes! It’s crazy!

You signed with Earache in 2010. How did you met them? What did they say, why did they like your music?

Shortly after we finished our first album, I began sending our music to Record Labels without telling the band. I was very eager for anyone to hear it, because I knew we were onto something. We booked a tour ourselves and in the middle of the tour I got a call from Al from Earache Records. He said they really loved our sound and wanted to work something out. We were freaking out!

Your newest album “Burn This World” came out in early October!. I have to admit I’ve never liked electronic music, but I like yours. I really like what I hear on the new album! What could you tell us about the new songs?

The new songs are darker, heavier, and way more complex. Our sound has really grown in the short time we have been a band. Burn This World covers a lot of topics and themes from aliens, to zombies, to vampires, to total destruction of the earth! There’s something for everybody in there.

We could define your music as electronic filled metal bomb. Who would you suggest it to? Do you think true metal fans could like it? Have you met a metal fan who liked it?

We are so lucky to have the support we have from all side of the metal realm. Metal purists may have ignored it at first, but they are slowly coming around. Scene kids, hardcore kids, hipsters, metal heads, they all like us! We appeal to anybody, not just metal fans, and that has been our intention since the beginning. To make music that anybody can enjoy!

Since there are a lot of genres mixed in your music I wish to know, what bands inspire the members?

Off the top of my head, we are inpired by: Amon Amarth, As I Lay Dying, Hatebreed, Pantera, Fear Factory, Mushroomhead, The Ghost Inside, Static-X, Rammstein, and countless others.

You’ve had numerous live shows so far, what is your experience so far? Do the audience like The Browning?

Our crowd response in insane! People really do freak out and throw down when we play live and it’s an amazing feeling knowing that we can do that to people. Kids are constantly screaming lyrics and dancing and moshing!

Do you consider Earache a professional label? What pluses do the offer compared to the Earache-less era?

Earache is a great label and they are legendary in the metal scene. They have been through it all and seen it all and it is an honor to be included on their roster. We couldn’t be happier with our current situation, and we look forward to the future!

Thanks for the answers! All the best to you!

WEB: http://www.myspace.com/thebrowningproject

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek