Interjúk

Threshold Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Richard West válaszolt.

Sziasztok, ismét erősek vagytok, ennek ékes bizonyítéka egy újabb lemez. Mikor éreztétek úgy, hogy itt az ideje új dalokat írni?

Köszönjük! Miután az előző énekesünk, Mac kiszállt, az élő koncertekre kezdtünk összpontosítani az eredeti énekessel, Damian Wilsonnal, valamint összeraktunk egy box set-et a single-jeinkből, sok-sok ritka számmal. Ezután végre nekiállhattunk az új albumnak. Fura érzés volt tudni, hogy az albumon más fog énekelni, így beletelt egy kis időbe, mire létrejött a hangzás. De végre elkészült és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel.

A tavalyi szomorú eseményen mennyire sikerült túl tennetek magatok?

Szomorú, ha valaki ilyen fiatalon hal meg. Mac 2007-ben hagyta el a bandát, és ez volt az utolsó, hogy láttam őt, de még így is hatalmas megrázkódtatás volt hallani, hogy tavaly elhunyt. Mikor visszanézem a videóinkat és látom őt, nagy szomorúsággal tölt el, hogy többé nem láthatom.

Damian Wilson-t nehéz volt rávenni, hogy ismét beálljon a mikrofon mögé:)? Csakis őt akartátok az éneklésre felkérni?

Csak is Damian-t kértük fel, senki mást. Tudtuk, hogy érdekelni fogja, úgyhogy könnyű dolgunk volt! Őszintén szólva nem is volt idő mást megkérdezni, mivel Mac a turné kezdete előtt egy héttel lépett ki, így gyorsan kellett döntenünk!

Az új album felvételei a Thin Ice stúdióban zajlottak. Kicsit részleteznéd, hogy hogyan is folytak a munkálatok?

Először egy nagyon részletes demót vettünk fel, hogy halljuk merre haladjunk tovább. Ezután jöttek a végleges felvételek, a dobok, basszus, gitárok és a billentyű, míg minden összeállt. Nem egyszerre játszottunk a felvételeken, nem is volt rá szükség, mert mind ismertük a számokat, így a tökéletesség kedvéért külön vettük fel a hangszereket.

Ki volt a fő dalszerző? Mennyire volt fontos, hogy mindenki egyformán beleszólhasson és megvalósítsa az ötletét?

A fő dalszerző és gitáros Karl Groom és én vagyunk, és ez így is van már hosszú ideje. Mindenki belerakja a személyiségét az előadásba, de a számokat már nagyrészt megírjuk a felvételek előtt. Néha más tag is hozzájárul a dalszerzési folyamathoz, így a saját ötleteiket is hozzáadhatja.

Eddigi leghosszabb albumotokat készítettétek el. Az összes ötlet felkerült az albumra, vagy maradt le egyéb okok miatt?

Szerintem nekem és Karl-nak is voltak ötletei, melyeket nem használtunk fel. Ezek általában csak ötletek, de volt egy teljes szám is, a „Darkest Hour”, melyet én írtam, majd le is hagytam a korongról, mert nem tetszett a hangzása.

Beszélnél a lemez borítója és a dalok mondanivalója közötti kapcsolatról?

Általában hagyjuk, hogy a művész teremtse meg a kapcsolatot, mi elmondjuk, miről szól az album, ő pedig elkészíti a képet a saját látása szerint. Nem szeretném elmagyarázni, hagyom, hogy a rajongók találják meg a saját következtetéseiket!

Elég régóta jelen vagytok a metal életben. Mikor érezted a népszerűségeteket legnagyobbnak? Szerinted az új album megjelenése és a koncertek időszakában ezt túl tudjátok szárnyalni:)?

Az előző albumunk, a „Dead Reckoning” volt az eddigi legnépszerűbb albumunk, szóval érdekes lesz látni, mit tud a „March of Progress” elérni. A prog. metál egyre növekvő népszerűségnek örvend, úgyhogy bizakodó vagyok. A legnépszerűbb turnénk a 2004-es „Subsurface” volt, ez volt az utolsó alkalom, hogy ugyanazzal az énekessel turnéztunk, mint akivel az albumot felvettük. Reméljük, ennek véget vet az új album!

Mik a legjobban várt idei események számotokra?

Főleg a turnék, szeretünk kiállni és élőben előadni a számokat. A „March of Progress” egyébként kijön bakelit LP-n is, úgyhogy nagyon várom már, hogy megkaparintsam. Már láttam a borítót, ami nagyszerű lett.

Eddig mindig sikerült a célokat megvalósítani? Nehéznek neveznéd a rock szakmát?

Érdekes kérdés. A „Colophon” c. számban feltettem a kérdést „megtettél már mindent, amit szerettél volna?”, de nem tudom a választ. Nagyon büszkék vagyunk arra, amit elértünk a Tresholddal, és ha ennek vége lenne holnap, örömmel tekintenék vissza az egészre. Persze mindig él a remény, vannak álmaink és még többet akarunk elérni! A rockbiznisz nehéz dió, de egyben öröm is, el tudnék képzelni sokkal nehezebb munkát is.

Hasonló stílusban mozgó zenekaroknak próbáltok segíteni, felkarolni? Esetleg ilyen célú felkérésetek már volt?

A bandák általában minket kérnek, hogy előzenekarként fellépjenek és szeretnénk minél többnek lehetőséget adni. Persze mi is csak egy meghatározott számú koncertet adunk, így mindenkinek nem tudunk lehetőséget biztosítani.

Milyen embernek vallod magad? Sokszor beszélgetsz rajongókkal, esetleg bulizol is velük?

Mindig kimegyünk és beszélgetünk a rajongókkal a koncertek után. Ez mindig is így volt és jól is esik. Már nem bulizunk olyan durván, mint régebben, jobban kedvelek egy csendes pohár vörösbort a turnébuszon koncert után…!

Mikor is láthatjuk a Threshold zenekart Magyarországon?

2013 elején indul a turné, és reméljük ismét eljutunk Magyarországra. Volt már néhány koncertünk Budapesten, szóval várom már, hogy visszatérjünk.

Ismersz magyar bandákat? Vannak élményeid hazánkkal kapcsolatban?

Őszintén szólva, többet töltök zeneírással, mint zenehallgatással, így nem nagyon tudok magyar bandákat. Budapesten voltam néhányszor és gyönyörű város. Imádom a lángost, aminek meg is szereztem a receptjét, úgyhogy néhányszor csinálunk is Angliában!

Köszönöm az interjút és nagy szeretettel várunk!

Köszönjük!

——————————————-

ENGLISH VERSION:

Answered by Richard West.

Hi, you’re powerful again; the new album is the good proof of this. When did you feel that it’s time to write new songs?

Thank you! After our last singer Mac left we concentrated on performing live with our original singer Damian Wilson, and also putting together our singles box set with lots of new rare tracks. After that it was finally time to prepare a new album. It was a strange feeling to know the album would have a different singer, so it took some time to work out how we would sound. But now we’ve finally finished and we’re very happy with the result.

How much could you get over the sad event of the last year?

It’s so sad when somebody dies so young. Mac left the band in 2007 so that was the last time I saw him, but it was still a massive shock to hear that he died last year. Now when I watch videos of him it makes me very sad to know I won’t see him again.

Was it hard to draw Damian Wilson on to stand behind the microphone again? 🙂 Did you want to ask only him to be the vocalist?

We only asked Damian and nobody else. We knew he was interested so it was very easy! To be honest there was no time to ask anybody else, Mac left a week before the tour started so the decision was very fast!

The works on the new album went in ThinIce studio. Please say some details about this process!

First we recorded very detailed demo versions of the songs, so we already knew what we were working towards. After that we started the final recordings with drums, then bass, then guitars, then keyboards and vocals until everything is complete. We don’t play all at the same time, there is no need because we all know the songs, so by recording each instrument separately we make sure of perfect quality all the way through.

Who was the main composer? How important was that everyone can add his own ideas?

The main composers and guitarist Karl Groom and me, it’s been like that for a long time now. Everybody brings their own personality to the performance, but the songs are mostly composed before we start recording. Other band members also contribute to the composing so there is also the possibility for them to add their own ideas that way.

It’s your longest album up to now. Were all of the ideas taken to the album or did you leave some because of different reasons? Did you want to make such a long material or was it only a spontaneous thing?

I think me and Karl both had ideas that we left along the way. Mostly they were ideas that were never completed, but there was also a whole song called „Darkest Hour” which I wrote and then withdrew from the album because it wasn’t quite the right sound.

Can you talk about the connection between the cover artwork and the message of the songs?

Actually we let our artist make that connection, we told him what the album was about and he made his own interpretation. I won’t try to explain it because we prefer our fans to draw their own conclusions!

You have been in the metal life for a long time. When were you the most popular in your view? Do you think, can you get ahead of it in the period of the new release and the concerts? 🙂

Our last album „Dead Reckoning” was our most popular album so far, so it’ll be interesting to see how well „March of Progress” does. Prog metal is growing so we’re hopeful. Our most popular tour was for „Subsurface” in 2004, that was the last time we toured with the same singer as on the album. Hopefully we’ll surpass that with the upcoming tour!

What events are you looking forward to the most?

Well definitely the tour, I’ve always loved going out and performing the songs on stage. Also „March of Progress” will be released on vinyl LP so I’m looking forward to getting a copy of that, I’ve seen the artwork and it looks awesome.

Could you accomplish all your aims up to now? Should you call rock industry hard?

That’s an interesting question. In the song „Colophon” I asked the question „did you do all the things that you wanted to do?” but I don’t know the answer. I’m very proud of what we’ve accomplished with Threshold and if it all ended tomorrow I would look back with joy at what we’ve done. But of course there are always more hopes, more dreams, more you want to do! Sure the rock industry is hard but it’s also a joy, I can think of a lot harder jobs.

Are you trying to help, support bands with similar genre? Have you had similar kinds of requests?

Bands mostly ask to support us on tour, so we try to accommodate as many as possible. But obviously we only play a certain number of shows so we can’t help everybody.

What kind of person are you? Do you talk with the fans many times or even party with them?

We always come out and talk to the fans after the shows, it’s something we’ve always done and we really enjoy to do that. We don’t party as hard as we used to though, nowadays we usually prefer a quiet glass of red wine on the tour bus after the show..!

When will you see Threshold in Hungary?

We’re planning to tour early in 2013 so I hope we’ll come to Hungary again. We’ve done some shows in Budapest so I’m looking forward to returning.

Do you know Hungarian bands? Do you have experiences about Hungary?

To be honest I spend more time writing music than I do listening to music, so I don’t really know any Hungarian bands. I’ve been to Budapest a few times, it’s a beautiful city. I’m also a huge fan of langos, I have the recipe now so we made some in England!

Thank you for the interview and you’ll be very welcome in Hungary!

Thank you!

WEBhttp://www.thresh.net/

Kapcsolódó cikkek

Threshold az V. Rock On Fest-en!

KMZ

THRESHOLD – Legends Of The Shires

Dehumanizer

KME videók: Threshold, Cats in Space, Terror Empire, Mycelia, Ektomorf, Solution .45

KMZ

KME videók: The Black Dahlia Murder, Enforcer, Bloodred Hourglass, Motor Sister, Children Of Bodom, Threshold, The 3rd Attempt, Huntress, Ektomorf

KMZ

A Threshold novemberben kiadja „European Journey” című élő albumát

KMZ

A Threshold előadja teljes »For The Journey« albumát

KMZ

Threshold – Új dal „Turned to Dust”

KMZ

Threshold – Második „For The Journey” album trailer bemutató

KMZ

Threshold – Első „For The Journey” album trailer bemutató

KMZ

Threshold – Albumborító, számlista és további részletek felfedve a „For The Journey”-ról

KMZ

Hot News: Threshold – studio update posted!

KMZ

Hot News: Threshold – return to the studio!

KMZ

Hot News: Threshold – European Tour Kicks Off On Friday!

KMZ

Hot News: Threshold – Official “Staring At The Sun” Video Clip Premieres on progrockmag.com!

KMZ

Hot News: Threshold – European tour in March! Support bands announced!

KMZ

Hot News: Threshold – On tour through Europe in March 2013!

KMZ

Hot News: Threshold – Definitive Editions Of „Hypothetical”, “Critical Mass” & „Subsurface” Out Now!

KMZ

Hot News: Threshold – Announce Winner Of Fan Video Contest!

KMZ

THRESHOLD – Psychedelicatessen (Definitive Edition)

Dehumanizer

Hot News: Threshold – Definitive Editions Of „Extinct Instinct” & „Clone” Out Now!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek