Interjúk

Tűzmadár Interjú

Sziasztok, mennyire vagytok most lendületben az új lemez megjelenése óta?

Sziasztok! Szervezzük a koncerteket nagyban, és gyűjtögetjük az eddig szerencsére nagyon jó visszajelzéseket a Fények albumról.:) Lendület az mindig volt!

Összejött minden, amit szerettetek volna megvalósítani a lemezen, vagy van egy-két olyan dolog, amit nem így képzeltetek el?

Szerencsére pont ilyen lemezt szerettünk volna, úgyhogy a végeredménnyel maximálisan elégedettek vagyunk, de persze a következő még jobb lesz.:))

Miért pont “Fények” lett a lemez címe?

Mert ez egy jó albumcím!:-D Viccet félretéve: a dolgok megvilágítása különböző fényekkel mindig más és más látszatot tükröz a bizonyos dologról. Valahogy ezt szerettük volna érzékeltetni.

Mennyi idő alatt állt össze a kész anyag? Hogy készültetek a stúdiózásra, mik az előzmények?

A Jégkorszak 2 éve jelent meg, és ezután másfél évvel kezdtük a felvételeket. A számokat teljes egészében együtt írtuk, így azt lehet mondani hogy ez az album igazi Tűzmadár stílus! A stúdiózás fél évet vett igénybe mindennel együtt.

Bővült a tagságotok is egy új billentyűssel. Mit tudhatunk róla? Mennyire tartjátok fontosnak a billentyű szerepét?

Ր Horváth Zsolt, akit a Deák Bill blues band-ból ismerhet már a nagyérdemű. Ezen kívül régóta nagyon jó barátunk. A billentyű, mint ahogy hallható nincs egyelőre előtérben és nem is nagyon szerettük volna odahelyezni. Bár néha megvillantja szólista tudását is, alapvetően “csak” színesíti a zenét.

Pádár Nóra is vendégszerepel az albumon. Már régóta ismertétek egymást és emiatt kértétek fel a szereplésre?

🙂 Vicces hogy erre mindenki rákérdez, pedig csak vokálozni kértük fel a Nórit, és ebből nem is lett több. Régóta ismerjük egymást, nagyon jó barátunk, és nagyon valószínű hogy a koncertjeinken is feltűnik majd mint vendégzenész, csak valami komolyabb szerepben mint ahogy az albumon hallható.

Tényleg lelkes és kitartó csapat vagytok, mi az, ami mindig segít abban, hogy ne adjátok fel a zenélést?

A közönség pozitív visszajelzései. Egy zenész itt, Magyarországon nem nagyon tudja másért csinálni, hacsak nem adatott meg neki valami jó pozíció egy menő zenekarban…

Az albumon szerepel két angol nyelvű bónusz dal is. Szeretnétek külföldön is próbálkozni, vagy milyen céllal kerültek fel?

Itthon nem sok célja van a dolognak, de külföldön Flameborn névvel próbálkozunk, és egyelőre onnan is bíztatóak a visszajelzések szerencsére.

Mennyire szerettek koncertezni? Hogyan készültök fel egy koncertre?

Nagyon! Sok próbával…;)

Mit szeretnétek elérni, hogyan képzelitek el a Tűzmadár jövőjét?

Cél az univerzum meghódítása…:)

Mit szeretnétek még elmondani?

“Többet nem tudok erről mondani, kérem kapcsolja ki…:-D”

De azért annyit a közönségnek:
Hallgassatok bele a Fények c lemezünkbe a www.tuzmadar.hu oldalon, és szeretettel várunk mindenkit az október 19-i Kultiplexes lemezbemutatónkra!

A belépés INGYENES!!!!!!!!!!!!!!

Nektek köszönjük a lehetőset, üdv!
Tűzmadár

Készítette: NorthWar

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek