Unearth Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Trevor Phipps válaszolt.

Hello srácok! Köszöntelek titeket a magyar metálrajongók nevében!

Hello!

Nem rég lett vége a Mayhem Fesztiválnak, ami egy egész hónapos, metál koncertsorozat volt az Egyesült Államokban. Az Unearth is a fellépők között volt. Hogy éreztétek magatokat?

Mindig jól érezzük magunkat a fesztiválokon. Nem számít, hogy épp Észak-Amerikában, Európában, Ausztráliában vagy Japánban játszunk, a fesztiválokon mindig isteni a hangulat. Ez alól ez a nyár sem volt kivétel.

Júliusban jelent meg a legújabb nagylemezetek, Darkness in the Light címmel. Hogyan születtek a dalok? Van valami különleges módszeretek dalkészítésre? Ki volt a legtermékenyebb ezúttal?

Mindig a gitártémákkal kezdjük, és ez után rakjuk össze a dalokat elemenként. Jelen esetben az album dobtémáinak nagy részét dobgép segítségével találtuk ki és ezeket az ötleteket küldtük el Justin Foley-nak a Killswitch Engage-ből, és ő addig csűrte-csavarta őket, amíg úgy érezte, hogy összeillenek. Mint mindig, amint egy dal elkészült zeneileg, jöttem én és kitaláltam a szöveg és ének témákat. Dalszerzés tekintetében Buz és Ken mindketten igazán kitettek magukért mostanában, mindketten sok témát hoztak. Nem volt ilyen együttműködés talán a 2004-es The Opcoming Storm című lemezünk óta. Úgy érzem, hogy a legjobb számaink akkor születnek, ha mindkettőjük egyenlően veszi ki a részét a munkából.

Hol és mikor készültek a felvételek? Mennyi időt vettek igénybe a stúdiómunkák?

A lemez anyaga 2010 nyara és decembere között született, a turnék szüneteiben. A basszus és dob részek a Westfield-i Zing stúdióban kerültek rögzítésre, a gitárokat és a vokálokat pedig Ken Grafton-i stúdiójában vettük fel. A stúdió munkálatok január és március között zajlottak, szóval összesen két hónapot vettek igénybe.

A stúdióban a KSE két tagjával is együtt dolgoztatok. Hogy jöttek ők a képbe? Jóban vagytok a zenekarral?

Adam öt albumunkból négyen közreműködött, mint producer, szóval elmondhatjuk, hogy gyakran dolgozunk vele. Erős barátság van köztünk, és tisztában vagyunk egymás erősségeivel, így igazán zökkenőmentesen tudunk együtt dolgozni a stúdióban. Ami Justin-t illeti, ez volt az első alkalom, hogy velünk játszott, de már régóta jó a kapcsolatunk vele, még a Blood Has Been Shed-es és Red Tide-os idők óta, így nem volt nehéz alkalmazkodnia hozzánk. Ő egy lenyűgöző és tehetséges dobos, szóval minden remekül ment vele.

Elégedettek vagytok a lemezzel? Különbözik valamiben az eddigi anyagoktól? Milyenek a visszajelzések?

Mindannyian nagyon szeretjük az új lemezt és már többször játszottuk a dalokat élőben is. A visszajelzések nagyon pozitívak, főleg a rajongóinké, akik közül sokan az eddigi legjobb munkánknak tartják. Különbség talán annyiban van csak, hogy a hangzásunk fejlődött. Egyre jobb dalszerzők vagyunk és nagyobb az egyetértés abban, hogy mit is szeretnénk hallani a végén. Semmi nem mutathatná be ennél jobban, hogy hol is tart az Unearth 2011-ben. Nagyon ütős, kiforrott dalokról van szó, amik pont ott és annyira dallamosak, amennyire azt megkövetelik és persze egytől-egyig fogós metál nóták.

Terveztek videoklipet valamelyik dalhoz?

Igen, tervben van egy videó és már az ötletek is kezdenek alakulni hozzá, ám részleteket majd csak kicsit később fogunk közölni.

Justin Foley dobolta fel az egész albumot. Vannak jelöltek az Unearth dobosának posztjára? Ki fog dobolni a lemezbemutató turnén?

Justin-nal kezdtük a turnét, ahogy ő játszott velünk a Mayhem és Hell On Earth turnékon is. A 2011-es turnét egy új sráccal, Nick Pierce-szel fogjuk befejezni. Youtube-on találtunk róla néhány videót, ahol régebbi Unearth dalokat játszott, szinte jobban, mint bárki más ezelőtt, így felhívtuk és úgy tűnik, hogy megállja a helyét élőben. Reméljük, hogy ő az, akit keresünk, de szeretnénk biztosra menni mindkettőnk érdekében.

Sok új dalt fogtok játszani élőben a turnén? Esetleg az egész lemezt? 🙂

Öt már eddig is műsoron volt, de ki fogunk még próbálni pár másikat a következő észak-amerikai körutunk alkalmával. Amik a legjobb koncertdaloknak tűnnek, azokkal fogunk visszatérni Európába tavasszal.

Az album mellé lehetett rendelni Unearth logós sörpipát is. Mi ennek az oka? 🙂

2004 óta a sörpipa jelen volt szinte minden koncertünkön, így valamilyen szinten hozzátartozik a zenekar image-éhez. Ugyan komoly dalokat írunk, mindig is azt szerettük volna hogy mi magunk és a közönség is úgy érezze, hogy ha elmegy egy Unearth koncertre, akkor egy nagy heavy metal party-ban lesz része és a sörpipa segít ennek az elérésében. Bizonyára ehhez sok más dolog is kell, de úgy tűnik, hogy a rajongóknak tetszik a sörszipkás rész, így úgy éreztük, hogy klassz lenne megadni nekik a lehetőséget, hogy megszerezzék a saját, Unearth-ös sörpipájukat az előrendelt lemezzel együtt.

Utoljára 2009 őszén láthatott titeket a magyar közönség. Számíthatunk esetleg egy magyar állomásra is a közeljövőben?

Már szervezés alatt vannak a tavaszi bulik és nyári fesztiválfellépések és Magyarország az első helyek között ahova mindenképp szeretnénk ellátogatni, szóval reméljük, hogy sor kerül rá!

Van esetleg bármi, amit még megosztanátok az olvasókkal?

Köszönjük a támogatást, amit az évek alatt kaptunk. Hallgassátok az új lemezt és hamarosan találkozunk a koncerteken!

Köszönöm az interjút! Csak így tovább!

Én is köszönöm!

—————————————-

ENGLISH VERSION:

Answers by Trevor Phipps.

Hello guys! Greetings in the name of Hungarian metal fans!

Hello.

Some days ago has finished Mayhem Festival, a one month-lenght metal concert tour in the United States. Unearth also performed at these gigs. How did you enjoy the shows?

We have always had a good time playing festivals.  It doesn’t matter if it is in North America, Europe, Australia or Japan, a festival always seems to have a party atmosphere.  This summer was no exception.

In July was released your brand new full-lenght album called Darkness In The Light. How were the songs made? Do you have any special process to make new songs? Who was the main songwriter this time?

We always start with the guitar riffs and piece together the song after that.  This time around we wrote most of the album with a drum machine and passed off our ideas to Justin Foley of Killswitch Engage to tweak the parts as he saw fit.  As always, once the songs were completed I stepped in and threw down my lyrical ideas and vocal placements.  As for the main riff writers, it was a pretty balanced effort between Buz and Ken this time around….probably the most balanced it has been since our 2004 album “The Oncoming Storm”.  I feel we write better songs when both of those guys are working together equally.

Where and when did you do the recordings? How much time did the studioworks take?

We wrote the album in between tours from the summer of 2010 through December 2010.  We recorded the drums and bass in Westfield, MA at Zing studios and the guitars and vocals at Kens studio in Grafton, MA.  We started recording in early January and finished in early March, so it too us about two months from beginning to end.

In the studio you worked together with two KSE members. How did you get this chance to work with them? Do you agree together with the band?

Well, Adam has been our producer and engineer for four out of our five albums so we are used to working with him.   We have a solid friendship and understanding of each others strengths, so it all goes pretty smooth in the studio with him.  As for working with Justin on the drums, this was his first time playing with us but he has been a long time friend of the band from way back in his days with Blood Has Been Shed and Red Tide, so it was a seemless transition for him to work with us.  He is an amazing and talented drummer, so it all worked out great.

Are you satisfied with this new album? Is there any differance between the previous albums and this new one? How are the feedbacks?

We all love the album and have been playing a ton of the songs live each night.  The feedback has been unreal, especially from our fanbase as most of them are saying it is our best album to date.  As far as it being different from other albums, it is simply a progression of our sounds.  We are all better song writers now and have a better understanding of what we want to hear.  This album represents Unearth best at where we are at in 2011.  It’s pummeling, well written, melodic at the right moments and a catchy metal album from track one through 11.

Are you planning to make a musicvideo to any of the fresh songs?

We do plan on making one and that is all being figured out now.  Details should come to light soon.

All the drum tracks on this album were recorded by Justin Foley. Do you have nominated drummers who would play in the group? Who is going to play with you on the tour supporting Darkness In The Light?

Justin started the touring and did Mayhem and then the Hell on Earth in Europe.  We are finishing out 2011 with a new drummer named Nick Pierce.  We found him playing a bunch of our older songs on Youtube and he was playing the tunes better than any of our previous drummers, so we called him up and he is getting an extended try out on the road.  We hope he is the guy for the job, but we want to make sure for our sake and his sake.

Are you going to play many songs from the new album on tour? Maybe the whole material?:)

We’ve already played five from the album and we plan on doing a few more on our next North American tour.  Whichever ones we feel best about we will play live on our return trip to Europe next spring.

Together with the album the fans could order a Beer Bong with the logo of the band. What is the reason?

Ever since 2004 we have used a beer bong on stage at the majority of our shows, so the beer bong goes hand and hand with the bands persona.  We write serious songs, but we always want ourselves and the audience to feel like they are at a heavy metal party when they see us live and the beer bong is one of the things that helps us achieve that goal.  Of course there is a lot more that goes into it, but the fans seem to love the beer bong part of our show, so we figured it would be cool to give them the option to pick an Unearth one up as part of the album pre-order.

The last time you played here in Hungary was in the autumn of 2009. Can we expect a Hungarian show in the near future?

We are already scheduling spring and summer festival appearances and I know Hungary is on the first list of where we want to go, so we hope it happens!

Is there anything else you would tell the readers?

Thanks for the support over the years!  Check out the new album and see you on the road soon.

Thanks for the interview! Keep on rockin’!

Thank you!

WEB: http://unearth.tv/

Kapcsolódó cikkek

Headbangers Ball turné: vedd meg a jegyed, és ingyen mehetsz az Fleshgod Apocalypse koncertjére is!

KMZ

Iced Earth, Ensiferum, Kataklysm és Unearth a decemberi Headbanger’s Ball turnén

KMZ

Unearth új „Watchers of Rule” album és európai turné!

KMZ

Hot News: Unearth – join Century Media Records in Europe

KMZ

Hot News: Unearth launch video for “Watch It Burn” on MetalInjection.net!

KMZ

Hot News – Unearth introduces Nick Pierce as their new drummer! A whole bunch of summer festivals confirmed!

KMZ

Hot News – Unearth main support of Heaven Shall Burn on March 2012 “Progression Tour”! Other supports include Neaera!

KMZ

UNEARTH – Darkness In The Light

Krisz

Hot News – 'Hell on Earth' tour featuring Unearth and Evergreen Terrace kicking off in 10 days!

KMZ

Hot News – Unearth: Issue Video Update From The Road

KMZ

Hot News – Unearth new album 'Darkness In The Light' hits album charts in the U.S., Canada and Germany!

KMZ

Hot News – Unearth new album Darkness In The Light out now! Worldwide press acclaim!

KMZ

Chimaira, Unearth, Throwdown, Dååth – Koncertbeszámoló

Jillian

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár