Interjúk

Urn Interjú

(scroll down for English Version)

Hail Suplhur! Mi a helyzet Finnországban? Itt nálunk a nyár megkezdődött, és sajnos az idő is egyre melegebb. Bár a SARCÓFAGO „INRI” albumát hallgatva elvagyok…

A SARCÓFAGO gyilkos!

Az interjúra való előkészületek során kicsit kutakodtam URN interjúk tekintetében, de nem sokat találtam, pedig számos ‘zine-emet átnéztem a gyűjteményből… Lehet, hogy pont azok nincsenek meg nekem, vagy egyszerűen az a helyzet, hogy valóban kevés interjútok volt? Szereted egyébként a fanzine-eket, van kedvenced?

Az klassz, ha nem találtal sok intit. Éveken át próbáltam minimális számút adni csak… Természetesen a régi old school stílusú fanzine-eket szeretem…

Megnéztem a honlapotokat is, ami elég jónak tűnik, sok infóval, így kihagynám a szokásos banda története c. kérdést. Viszont a biográfiátokat áttekintve úgy tűnik, igencsak nem volt egyszerű a megfelelő tagok megtalálása. Gondolom, ez azért is lehet, mert nem csupán zenei, hanem személyes (vagy egy bizonyos életformához kapcsolódó) dolgoknak is teljesülnie kell. Ebben van igazság? Szerinted a mostani felálás elég erős és stabil?

Nem tudom.

Ha már az életforma szóba jött… A csapt egy minden ízében Metal alakulatnak tűnik (bár a legtöbb felületes ember a BM kategóriába helyezné az URN-t). Szeméy szerint azt gondolom, hogy van egy vonal a Metal és BM között, és az URN zenekart én egy Thrash Metal bandának tartom némi Blackes felhanggal. Te hogy látod ezt? Hgyan tudod összeegyeztetni a BM komolyságát a Metal, jobb szót hirtelen nem tudok, könnyedebb aspektusaival?

Sátáni Death Metalt játszunk…

Talán nem mindenki tudja, hogy a BARATHRUM-ban is megfordultál. Nekik tudnál mondani valamit arról az időszakról? Szerinted az az URN előnyére vált?

Már eleget válaszoltam ilyen kérdésekre. Több szót nem ejtenék erről…

Elkötelezettséged kétségbevonhatatlan. Te vagy a csapat alapítótagja, és te tartod életben a lángot, még ha a többiek hozzá is járulnak ehez. Az is nagyszerű, hogy az irányvonalatok egyáltalán nem változik. Kicsit olyan ez számomra, mint a SATANIC WARMASTER. Meg tudod erősíteni, hogy nem várhatunk drasztikus változásokat a csapattól a jövőben sem?

Meglátjuk, mit hoz a jövő…

Én 2001-ben hallottam először a zenekart, amikor a Damnation Records-tól (RIP) megkaptam a bemutatkozó albumotokat. Ezt követően, be kell ismernem, nem jutott el hozzám anyagotok egészen a „Soul Destroyers” albumig. Viszont ez az eltelt hét év (három kiadvánnyal) nem tette nehezebbé zenétek felismerését. Már néhány másodpercnyi zenéből egyből hallható, hogy ti vagytok azok. Szerintem ez nagyon jó dolog! (És ez mondjuk az EMPEROR esetében nehezebb lenne például…). Ehhez fűznél valamit?

Nincs hozzáfűznivalóm.

Egyébként gratulálok az új lemezhez. Tényleg egy erős anyag, fogós, klassz nótákkal. Te mennyire vagy elégedett vele? Van olyan dolog, amit javítanál?

Elégedett vagyok az új lemezzel, és úgy gondolom, ez lesz az utolsó lemezünk az URN történetében, vagy talán még egy lesz….

Sajnos a szövegekhez nincs szerencsém, viszont a dalcímek elég árulkodóak. Mit tudhatunk ezekről? Egyébként ki a csapat fő szövegírója illetve dalszerzője?

A szövegek olvashatóak a CD-ben és a bakelitnél is ott lesznek. Arról is lesz informácó, melyik dalhoz ki írta a szöveget, zenét.

Ha az URN pályáját tekintjük, szerinted mik voltak a fő állomások, fordulópontok, ha egyáltalán voltak ilyenek? Miben érzed erősebbnek a zenekart most a kezdetekhez viszonyítva?

Most úgy érzem, mindent megvalósítottunk.

Úgy vélem, az új anyag igazán gyilok lehet élőben. A honlapotokon lévő képek tanúsága szerint is elég tüzes bulikat nyomtok, mindenféle Metal kellékkel… Gondolom, szeretitek az élő fellépéseket. Mit tudnál erről a témáról mondani? Kikkel volt eddig a legjobb koncertezni?

Igen, szeretem a koncerteket, másfelől viszont ezekkel is le akarok állni…. Talán néhány különleges fellépés időnként. Az EXCITER-rel gyilkos lenne játszani. Ez valószínűleg nem fog megvalósulni, s ez azt jelenti, hogy nem várható koncert a jövőben, mivel ez lenne az egyetlen, amit bevállalnánk.

Valamilyen mulatságos/különös történet a lemezfelvételről?

Nincs semmi.

A vége előtt még megkérdeznélek arról, mi a véleményed a Szentségtelen Metal jelenlegi helyzetéről. Hogy látod a nemzetközi és a finn mezőnyt? Milyen bandákat, kiadókat, fanzine-eket támogatsz?

A CAST IRON-t.

Köszi az idődet. Minden jót a bandával. Valami még a végén esetleg?

Long Live Metal.

———————————

ENGLISH VERSION:

Hail Sulhpur! How are things going in Finland at the moment? Here in Hungary, summer has started so the weather is getting warmer, unfortunately. However, listening to SARCÓFAGO’s „INRI” it’s quite okay now…

Sarcófago is killer!

As a sort of preparation for this intie I did some research concerning URN interviews but to be honest I have found not too many though I went through several of my zines in my collection… Maybe I did not have those zines in particular or the thing is indeed that it’s not too many URN inties to be found? Speaking of this topic, are you into zines? If so, any faves?

Cool, if you didn’t find much urn interviews. for years i have tried to keep them in minimum to give any answers…
I like real old school style zines..of course

I’ve also checked your website and it seems pretty cool with a lot of information. So I would skip the usual history-question. However, reading through your biography it seems you really had hard times in finding the right members for the band. Guess it’s due to the fact that not just the musical but personal things (or things connected to a certain lifestyle) should be okay for URN. Can it be the truth? Do you feel the current line-up stabel and strong enough?

I don’t know

If I already mentioned the word lifestyle… The band seems to be an absolutely Metal entity in every respect (even though most superficial people would put URN to the category Black Metal). My personal opinion is that there IS a line between these two things (I mean BM and Metal), and to be honest I’d consider URN as a cool Thrash Metal band with a Blackish touch. How do you view this thing? How can you consider to be compatible the seriousness of BM and the, for a lack of better word, sort of lighter aspects of Metal?

We are satanic death metal.

Maybe not everybody knows that some of you were also involved in BARATHRUM as well. For those, tell us something about this period, please. Do you think it could be considered as a benefit for URN’s music?

I have answered these kind of questions enough.so no more words coming..

Your dedication is unquestionable. You are the founding member of URN and your person is that keeps up the flame burning even if there are other members contributing. And what is also a great thing that you do not seem to change direction at all! Sort of reminding me of SATANIC WARMASTER in this aspect. Can you confirm that we cannot expect any drastic changes in URN’s music?

Lets see what happens in future.

I first heard the band in 2001 when I got your first CD from Damnation Recs (RIP). Then, I have to admit, I did not hear any other material of yours until „Soul Destroyers”. However, those seven years passed (with three relases) have not made any harder the identification of URN. I can only say it by hearing as little as a couple of minutes only. And I guess it’s a great thing! (I think his thing could be harder in the case of, let’s say, EMPEROR…) How would you comment on this?

No comments.

Anyway, congratulations to the new album, it’s a really strong effort with really catchy and cool tracks. How much are you satisfied with it? Are there any things to be improved in the future in your opinion?

I am satisfied with the new one and i am thinking of should this one be the last album of urn history or should we do a one more.

Unfortunately, the lyrics are not available for the songs but the track titles are quite telling… What can you tell us about them? By the way, who is the main composer and lyricist in the band?

Lyrics are awailabe on cd and will be on vinyl as well and there will be found information who have done lyrics and music.

If you consider the path URN have walked so far, what are the main stations and turning points if there is any? In which fields/aspects do you fel the band is stronger now compared to the times when you started out?

For now it feels like everything has been done.

I can imagine the new material can be really killer in a live environment. The pics in your website also reveal that your gigs are quite fiery shows with all things Metal included. I suppose you are much into gigs. What can you tell us about this topic? Which bands were to coolest to play with?

Yes. i like gigs but on other hand want to stop them as well..maybe some special shows sometimes.
would be killer to play with exciter… probably this will never happen but this means no gigs coming as this will be the only gig what we would like to play in a future.

Any funny or strange story of the recording session of „Soul Destroyers”?

No.

Before closing this interview I’d like to ask your opinion on the current state of Unholy Metal in general. How do you view its current positon both on an international and on Finnish level? Which bands, labels, zines do you support?

Cast iron.

Thanks for your time! Wish you all the best with the band! Anything you want to add at the end perhaps?

Long live metal.

WEB: http://www.urn666.com/

Kapcsolódó cikkek

URN – Soul Destroyers

Stillborn

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek