Interjúk

We Butter the Bread with Butter Interjú

(scroll down for English Version)

Először is köszönöm a lehetőséget az interjúhoz.

Mi köszönjük az interjút!

Mit takar pontosan a zenekar neve?

Hát nem fura, hogy szinte az összes interjú elején a banda nevének jelentésével foglalkoznak, nem magával a zenével?

Egyébként azt jelenti, hogy mi is csak átlagos emberek vagyunk, átlagosan viselkedünk, nem aggatunk magunkra semmilyen hiteltelen sztereotípiát csak azért hogy gyorsabban befogadjanak. Számunkra az egész a zenéről szól, nem pedig az „ilyennek kell lenned, ha rock bandát akarsz”-ról. Ez annyira nem rock’n’roll…

Hogy érzitek az új korong fogadtatását?

A való életben sokkal jobb volt mint vártuk. Az interneten persze rengeteg nyafogó gyűlölködő volt, akik nem tudják felfogni, hogy van egy olyan banda amelyik nem ugyan azt akarja csinálni 20 éven keresztül csak azért, hogy könnyebben bezsebelhesse a pénzt. Viszont a médiából is és a koncerteken is rengetek jó és tisztességes visszajelzés érkezett, amiért rettentő hálásak vagyunk.

Mennyi ideig tartott a lemezfelvétel?

Két év. Túl sok anyag, túl sok döntés, túl sok gondolkodás, túl sok elintéznivaló, túl sok elvárás és túl sok maximalizmus… A következő albumra egy hónap lesz, és tele lesz spontán energiával.

Van bármi új fel nem vett anyag/szám?

Igazat szólva pont az ellenkezője! Rengeteg dalt vettünk fel ami aztán nem került fel a lemezre. Annyi visszamaradt anyagunk van, csinálhatnánk belőle egy három lemezes B-oldalast.

Milyen a lemezbemutató turné?

Európa első fele hatalmas volt! Most, hogy megvoltak a fasza koncertek Oroszországban, Amerika felé vesszük az irányt egy hat hetes turnéra az első ottani fesztiválunkra. Érdekes lesz!

Tetszett a magyar közönség?

Ó, az bizony jó volt! Azért külön imádtam Magyarországot, mert fiatal koromban rengeteg időt töltöttünk ott családi nyaralások során. Most viszont imádtuk a tömeg lendületét! Remek koncert volt.

Szerettek fesztiválokon játszani, mint mondjuk a Brutal Assault vagy inkább a klub bulikat bírjátok?

A klub bulikon közelebb vagy az emberekhez. Ez rengeteg energiát ad az előadáshoz, és ezt imádjuk. Fesztiválok esetén jó nyílt színpadon játszani és találkozni sok más bandával.

Hány ember segíti a munkátok a turnékon?

Nem sürög sok ember körülöttünk, a legtöbb dolgot magunk intézzük. Tulajdonképpen csak egy turné menedzser/sofőr, egy ajándéktárgyas fószer és egy hangmérnök az, aki segíti a bandát. Nevezhetnéd akár egy banda „alap felszerelésének”. A többit magunknak csináljuk. Még a fényjátékot is a koncert előtt programozzuk be, így mi építjük fel az egész színpadot, a fényeket és a különleges effekteket.

Hogyan oldjátok meg a sampleres részeket élőben?

A daltól függ. Van amikor megszervezünk egy új, élő verziót egy dalhoz, hogy a gitáron játsszunk pár elektronikus dallamot. Viszont általában van egy sampler rack ami rá van kötve a dobos click-trackjére, ez segíti a koncertet billentyűsökkel.

Szerettek fő banda lenni egy turnén?

Alap! Ki ne szeretné? Mi csinálhatjuk a hangpróbát, mindent úgy építünk fel ahogy akarunk, így a legjobb műsort hozhatjuk el a közönségnek.

Hogy születnek az új dalok?

Folyamatos. Soha nem állunk le az írással és a fejlesztéssel, így mindig van egy rakat új anyagunk és ötletünk.

Fogtok valaha angol dalszöveget írni?

Ha illik a dalhoz, akkor soha nem állítanánk akadályt saját magunk elé. Ha jól hangzik, miért ne? De a német az, amivel a legjobban ki tudjuk magunkat fejezni. Plusz a kemény hangzása a nyelvnek remekül illik a zenénkhez.

Mik a jövőbeli tervek?

Ha idén nem kezd el befolyni a zseton, aminek már ideje lenne öt év után, akkor abbahagyjuk és jön a B terv. Azaz elmegyünk teknősnek és egész nap csak úszkálni fogunk.

——————————————–

ENGLISH VERSION:

First, thanks for your time!

Thanks for the interview!

What does the band’s name mean exactly?

Isn’t it interesting that the most interviews with bands are starting with any meanings and names instead of their music?

Actually it means, that we are normal persons with normal behaviors without any insincered stereotypes, to be accepted as fast as possible. For us it’s all about the music and not the things „you have to be like if you want to do a rock band”. That’s so much not Rock ‘n Roll…

What do you think about the reception of the new disc?

In the real world it was even better then expected. On the internet there a lot of wining haters that can not understand that there is a band which is not doing the same things over 20 years again and again just to take his money easily. But in the press and on the concerts we had a lot of amazing and respectful feedbacks for which we are very thankful.

How long did it take to record Goldkinder?

2 years. Too much material, too much decisions, too much thoughts, too much arrangements,
too much expectations, too much perfection…The next album will take a month and will be full of spontaneous energy.

Are there new songs/materials that you didn’t record?

Actually it’s the opposite! We recorded a lot of songs which didn’t make it on the record. We have so much material left, that there could be a triple-disk-b-sides album.

How is the Goldkinder tour?

The first half in Europe was amazing! Now after great shows in Russia we’re going to America to tour for 6 weeks with our first Festivals there. It’s going to be interesting!

Did you like the Hungarian audience?

Oh it was awesome! Especially I loved to be in Hungary, because when I was younger I’ver been there a lot of times for holiday with my family. But for now, we loved the energy of the crowd! It have been very great shows.

Do you like to play at festivals like Brutal Aassault or prefer the club shows?

In club shows you are nearer to the people. That gives us a lot of energy for our own performance and we love that. On Festivals it’s great to play open air and meet a lot of other bands.

How many people help you on tour?

We don’t have a lot of crew members with us and do the most thing on our own. Actually there is just a tour manager/driver, a merch guy, a sound engineer and one helping hand. You could say it’s the „basic configuration” for a band. The rest is all made by ourselves. Even the light show is programmed before the tour, so that we have to build up the whole stage and its lights and special effects.

How do you manage the sampler parts when live?

It depents on the song. Sometimes we arrange a new live version for a song, so that the guitar is going to play some electronic melodies. But for the most times there is sampler rack, that is linked to the drummers click-track that supports our show with keyboards.

Do you like to be headliner on a tour?

Of course! Who wouldn’t like it? So we can do a soundcheck and build up everything we want, so that we can bring the best show to our crowd.

What is the writing procedure on a new material?

It’s an on-going process. We never stop writing and developing. So have a lot of new ideas and material.

Will you ever write english lyrics?

If it fits to the song we would never set up any barriers to our self. If it sounds good – why not? But german is the language we can express ourselfes best. And the hard sound of that language fits very well to our music.

What are your plans for the future?

If we don’t start making money this year, which is about time after 5 years, we quit and take plan B. We’re going to be turtles and swim around the whole day.

WEBhttp://www.wbtbwb.com/

Kapcsolódó cikkek

We Butter The Bread With Butter, Betraying The Martyrs, Shoot the Girl First – Koncertbeszámoló

SteveShield

Hot News: We Butter The Bread with Butter – brandnew song „Alles Was Ich Will“ now available on iTunes!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek