Interjúk

Wormrot Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Arif válaszolt.

Hell! Mivel sokan nem ismerhetnek titeket, és nem egy régi zenekarról beszélünk, ezért kérlek röviden mutasd be a bandát. Mikor alakultatok, kik a tagok, eddig megjelent hangzóanyagok, stb.

Te Hellnek szólítottál? haha. Egyébként Arif (énekes) vagyok. A Wormrot eredetileg egy death-grind projektnek indult, velem, mint énekes, és Acittel (Septikaemia, Hellghast), mint dobos. Mi vettük fel Halimot (Arbitrary Element, Cardiac Necropsy), hogy betöltse a basszer szerepét. Aztán teljesen véletlenül, egy közös ismerős által találkoztam újra középiskolás barátommal, Rasyiddal, aki épp akkor fejezte be a katonai szolgálatát (2007), és elhívtuk hogy megnézzük, hogy megy neki a gitározás. Volt egy pár közös jammelés, de valahogy nem találtuk meg a közös hangot. Raysiddal úgy döntöttünk, hogy kezdünk egy saját grindcore bandát, aminek megtartjuk a Wormrot nevet.
Fitrivel a sorkatonaság alatt ismerkedtem meg a táborban. Gond nélkül beleillett a megüresedett dobos szerepbe.

Milyen zenakarok hatására kezdtetek el zenélni?

Bandák, mint például az Insect Warfare, Magrudergrind, Spazz, No Comment stb.

Mit jelent számotokra a Grindcore zene és közösség?

Mindenféle szarság nélkül egyenesen az istenverte pontra térni, miközben a haverokkal kurva jól érezzük magunkat. És persze mindezt pia társaságában.

Hogyan sikerült megtalálni az Earache-et? Milyen a kapcsolatotok a kiadóval?

Az Earache a Myspace-en vette fel velünk a kapcsolatot. Abban az időben pont egy kiadót kerestünk, aki kiadná az albumunkat. Nem is gondoltuk volna, hogy az Earache egyáltalán foglalkozna azzal, hogy meghallgat minket. De ebben elég rendesen tévedtünk, és maga Digby Pearson írt nekünk Myspace-en keresztül, hogy nyélbe üssük az üzletet. Nagyon jófejek voltak eddig velünk, nagyszerű turnékat szerveztek. Megtiszteltetés a listájukon lenni és velük együtt darálni a világot.

Civilben mivel foglalkoztok?

Illusztrátor vagyok Rotworks nevű saját vállalkozásomban.

Az aktuális globális problémák mennyire foglalkoztatnak?

NEM. A lényeg hogy én még mindig élek és zúzok. És igen, önző vagyok.

Milyen a politikai és társadalmi helyzet Szingapúrban?

MASSZÍV. Évtizedek óta ez megy. Őszintén szólva mi szingapúriak bambák vagyunk ha politikáról/szociális megoldásokról van szó. A lakosság 99.9%-a egyébként is egy seggfej. Személy szerint szeretném megköszönni azoknak a seggfejeknek, hogy hozzájárulnak a szövegeim születéséhez. És ez a hozzájárulás egyre csak jön. Néha kicsit túl nagy adagban is.

Ma már sokkal könnyebb igazi underground zenékhez eljutni, többek között az internetnek köszönhetően. Ennek függvényében a kisebb zenakarok ismertsége és elismertsége megnőtt. Mi a véleményetek az extrém zenei színtér feltörekvéséről, térhódításáról?

Az internet egy kurva jó dolog. Net nélkül ezt az interjút sem csinálnánk. És biztosan nem látnánk a nagyvilágot sem. Mindent egyszerűvé és gyorssá tesz, főleg itt nekünk, az ázsiai régióban, informál minket az extrém zenei élet történéseiről. A szomorú ebben az egészben az, hogy pár ember visszaél ezekkel a lehetőségekkel, és szarságokkal árasztja el a netet.

Hogyan zajlottak a stúdiómunkálatok a Dirge lemez felvételével kapcsolatban? Pozitív illetve negatív tapasztalatok?

A Dirge-öt pár nap leforgása alatt rögzítettük. Minden simán ment, leszámítva az egyik napot, amikor is elment a hangom a túlzott énekléstől. Ezt leszámítva minden jó. Ahboy pedig a TNT studios-tól nagyszerű munkát végzett, remekül bírta a szarságainkat a stúdiózás alatt.

Milyen turnéitok voltak eddig, milyen zenekarokkal vagytok jóban a színtérről?

Játszottunk az Egyesült Államokban, Európában, Nagy-Britanniában, Indonéziában, Malajziában, Thaiföldön és Vietnámban. Egy rakat bandával tartjuk a kapcsolatot, akikkel együtt koncerteztünk az évek során. A lista észveszejtő, de ezek a kapcsolatok feltétlenül szükségesek, hogy újabb barátokat/támogatókat szerezzünk, akik segítenek a koncertjeinken. Király emberek.

Nagyon változatos, ugyanakkor jellegzetes hangzásvilággal rendelkező lemezt adtatok ki a Dirge személyében. Volt előre kitalált koncepció és jól átgondolt elképzelés, vagy egyszerűen csak bementetek a stúdióba és “ami a csövön kifér” hozzáállással toltátok fel a korongot?

A nyers hangzás rajongói vagyunk. Bár értelemszerűen van egy határ amikor nyers produkciókról beszélünk. Nem csipkelődünk. Csak felbukkanunk és nyomjuk azt, amit mindig is csinálunk. Nincsenek terveink. Minden egyes alkalommal sodródunk az árral.

Végül ha van valami jó sztori valamelyik koncerttel vagy zenekartaggal kapcsolatban, akkor kérlek ne fogjátok vissza magatokat és osszátok meg velünk!

Rengeteg. De az egy amit nem tudnék elfelejteni Philadelphiában volt, amikor a hatóság lefoglalta a kocsinkat, és nem adta vissza a rendszámtáblát. Benne is volt valahol a hírekben. És ember, baszottul nevetséges volt, hogy két fellépést is le kellett mondanunk emiatt.

Köszönöm a válaszokat.

Nem gond haver! Kösz az interjút!

——————-

ENGLISH VERSION:

Answers by Arif

Hell! Since you are quite new band, please introduce the band. When did you form, who are the members, are there any unreleased recordings, etc?

Did you just call me Hell? haha. Anyway, Arif (vocals) here. Wormrot started out as a death-grind project formed by me on vocals and Acit (Septikaemia, Hellghast) on drums. We took in Halim (Arbitrary Element, Cardiac Necropsy) to fill in the bass. I met an old high school friend Rasyid who had just completed his national service (2007) by a chance meeting through a mutual friend and was invited to try out on the guitars. A couple of jamming sessions followed yet we couldn’t find a comfortable stride. Rasyid and myself decided to go on our own to form a grindcore band, retaining Wormrot as the band name. Fitri was a friend of mine in camp while we were serving our national service. He fitted the empty drum slot comfortably.

What bands initially inspired you?

Bands like Insect Warfare, Magrudergrind, Spazz, No Comment etc.

What does Grindcore and the community mean to you?

No fucking bullshit and straight to the goddamn point at the same time enjoying great ass moments with friends. And of course accompanied with booze.

How did you get in touch with Earache? Are you getting out well?

Earache contacted us over in Myspace. At that point of time we were looking for a label to release our new album. We didnt expect Earache to even bother checking us out. But we were definitely wrong and the man himself Digby Pearson wrote us a message over in Myspace for the deal. They have been treating us very well, hooking us up with great tours. We’re honored to be in their list and to be able to grind the world.

What do you do in your civil life?

An illustrator in my own art line Rotworks.

Are you interested in actual global problems?

NO. I’m still up and alive thats all that matters. Yes i’m selfish.

What is the political and social situation in Singapor?

MASSIVE. This has been going on for decades. Honestly we are numb when it comes to politics/social situation in singapore. 99.9% of the population here are pure assholes anyway. I personally just like to thanks those asshole for contributing to my lyrics. And the contribution keeps on coming. Too overwhelming at times.

Thanks to the internet it’s much easier to find underground music nowadays. This causes the new bands’ reputation to grow. What’s your opinion about the emerging of the extreme scene?

The internet fucking rules. If its not for the it, we won’t be doing this interview. And certainly we’re not be able to see the world. It’s great that it makes everything much easier and faster especially for us in the asian region will get to be updated regarding whats happening in the world of extreme music. The sad thing is some people tend to abuse the abilities and create pieces of shit over the net.

How did you record Dirge? Any positive or negative experiences?

We recorded Dirge in a matter of Days. Everything went smooth sailing except for one of the days i actually lost my voice due to extensive vocal recordings. Other than that all is good. And Ahboy from TNT studios did a great job handling our bullcraps during studio time.

What tours have you played so far? What bands have you gotten in touch?

We’ve played US, Europe, UK, Indonesia, Malaysia, Thailand and Vietnam. We’ve toured with Phobia, PLF, Tombs etc. We’re intouch with tons of bands we’ve played with over the years. The list is insane but these are the essential key on making friends/promoters that will help you out for shows. Awesome people.

Your album is diverse and has a unique sound. Did you plan everything before recording or you just went to the studio and started shredding?

We’re a fan of raw sounding. Although there’s definitely a certain limit when it comes to raw productions. There are no tweakings needed for us. We just showed up and do our own thing like we always do. We don’t have any plans. We are going with the flow every single time.

Do you have any good stories regarding concerts or band members?

Plentiful. But the one i can never forget was Philadelphia Parking Authority tow driver impounds our van and won’t return the license plates. It was up in the news somewhere. And man it was fucking ridiculous to an extend that we got to cancel 2 shows because of it.

Thanks for the answers!

Not a problem dude! Thank you for the interview!

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Wormrot – Confirmed For Singapore’s Baybeats Festival

KMZ

Hot News: Wormrot – Announces Hiatus

KMZ

WormRot, Evisorax, Hard Charger, Human Error, Larry Cubiac – Koncertbeszámoló

SteveShield

Hot News: Wormrot – Kick Off European Leg of Summer Tour, Video Available

KMZ

Hot News: Wormrot – Kick Off European Tour Tonight In Bath, UK

KMZ

Hot News: Wormrot – ‘Noise’ EP Available Now on iTunes Including Eisley Cover

KMZ

Hot News: Wormrot – Drummer Endorsed by Pdrumsticks

KMZ

Hot News: Wormrot – Confirmed For Extreme Fest in Germany, Switzerland & Austria

KMZ

Hot News: Wormrot – Announce UK Headlining Tour

KMZ

Hot News – Wormrot: Prepare To Kick Off Indonesian Tour Tomorrow

KMZ

Hot News – Wormrot: Arrested In Kuala Lumpur During New Year’s Eve Hotel Raid

KMZ

Hot News – Wormrot UK/European Tour Starts Today

KMZ

Hot News – Wormrot: Preparing For September European Tour

KMZ

Hot News – Wormrot: Posts Malaysian Tour Video

KMZ

Hot News – Wormrot: Confirms European Headlining Tour

KMZ

WORMROT – Dirge

Golysz

WORMROT – Abuse

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár

G-G7HMZP452Z