Koncertbeszámolók

After Rain – Koncertbeszámoló

2007. április 29. Püspökladány, Májusifuck fesztivál

2007. április 29-én vasárnap este igazi After Rain szabadtéri koncertet láthattunk és hallhattunk Püspökladányban, ami köszönhető az időjárásnak, hisz délben még esett az eső, de estére már a hold is fel-felbukkant az égbolton :). A zenekar színpadra vonult és a megfelelő hangbeállítások után az Akelából már ismert Szijártó Zsolt kezdett a tekerős, de ugyanakkor ízes gitárszólóval az l a Why should I be című dalba. Ez egy jó kezdős nóta, mely láthatóan felkeltette az emberek érdeklődését.

A hangzás a szabad térnek és a jó technikai felszerelésnek köszönhetően tiszta volt, és az utolsó hangig érthető. A következő dal az Everyday volt, melyet Sanyi, a dobos kezdett nagy lendülettel, kicsit olyan érzést keltve, mintha minden tagját külön tudná mozgatni. Majd sorban a többiek is bekapcsolódtak. Végül egy igazán jó tempós számot hallhattunk. A közönség tombolt, amikor jöttek a magyar nyelven íródott pörgős After Rain nóták, úgyhogy hajlobogtatásban nem volt hiány. 🙂 A koncertidő negyede táján járhattunk, mikor lassabb hangvételű számok következtek: a Walking és a Cripled girl. A hatás nem is maradt el, hiszen a tomboló tömeg azonosulva a ritmussal “kezes báránnyá” vált.

A zenekar szinte megbabonázta az embereket. Az ének alatt az együttes tagjai fantasztikusan szólaltatták meg hangszereiket, kísérve ezzel Anettet. Ritka manapság ilyen letisztultan zenélni egy élő koncerten. Bár lassú számokról beszélek, továbbra is szólnak a gitárok és dübörög a dob, igazi rockzenéhez illő módon. A Másvilág című dalt a közönség tapssal díjazta. Ezt követően egy számomra meglepő nóta következett, a Curse for you Robi, a basszusgitáros kezei alól.
Ekkor kíváncsian vártam, hogy vajon mi lesz ebből, végül azt vettem észre, hogy a hangok magukkal ragadnak, az egész tér visszhangzott Anett gyönyörű hangjától, és én lenyűgözve éreztem magam. Megmondom őszintén, még libabőrös is lettem. Aztán fel kellett ébrednem, mert egy igen meredek ritmusváltásnak lehettem fültanúja, melynek során a zenekar zúzósra vette a figurát, és ismét jól megmozgatta a közönséget. Ezeknek a daloknak minél előbb lemezen a helyük! Majd egy számomra jól ismert nóta következett, a Player, amit igazán jó volt újra hallani élőben. Majd a Sky – igazán sok progresszív elemmel megtűzdelt dal – következett, a kicsit Dream Theateres feelingű gitárszólóval, amit a közönség egy emberként tapsolt meg a szám közepén Hamar eltelt az egy óra, ennek hevében gyorsan tombolni kellett még egy utolsót.
Összességében én nagyon jól éreztem magam, igencsak jó műsornak lehettem a részese. Amin lehetne még javítani, talán a látvány effektek, jó lenne egy kivetítő, egy háttér zászló stb. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe az After Rain zenekart, tájékozódni lehet a készülőben lévő honlapon, www.afterrain.hu.

Készítette: Ban.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek