Koncertbeszámolók

Black Out, Wisdom, Demonlord, Dalriada, Insane, Subscribe, Moon of Soul – Koncertbeszámoló

2007. április 13. @ Debrecen, Lovarda

Körülbelül fél 8-kor érkeztem meg a debreceni Lovardába. Most jártam itt először, úgyhogy a hely tartogatott némi meglepetést. Körülbelül 50-60 fő lehetett már jelen. A színpadon a Dalriada zenekar izzította a cuccokat. Háromnegyed 9-kor belekezdtek az első számba. A koncert elején az énekből nem sok hallatszott. Szerencsére ez buli közben változott, és az éneket is jobban lehetett hallani. A színpad előtt nőtt az emberek száma és együtt énekelték a dalokat. Egyaránt játszottak a régi albumaikról és a legújabbról, a Kikeletről is. Játszottak olyan számokat, mint a Védj meg láng, Galamb, Téli ének, és újabbakat, mint a Tűzhozó és a Néma harangok. A legutolsó szám a Walesi bárdok volt, amit a közönség nagy ujjongással fogadott. Idő hiányában nem tudtak visszamenni a színpadra a vissza-vissza után.

A következő zenekar az Insane volt. A hangzással az elején itt is volt némi probléma, így a hangolás csúsztatta a bulit. De rövid 5 perc múlva már zúztak is. Րk is, akár az Echo of Dalriada, játszottak új és régi számokat egyaránt. Az emberek már kezdtek gyűlni a Lovardában. Ahogy szétnéztem, 200-250 ember volt már jelen. A dalok nagyon jók voltak és a nép is headbanggel és pogóval fogadta a számokat egytől egyig.

Sajnos annyi ember nem volt a színpad előtt, mint az előző zenekarnál, de aki kint volt, az élvezte a bulit. 9 óra után már aDemonlord hangolta a dolgokat. A dob mögé felkerült a Demonlord zászló is. A közönség ellepte a színpad előtti teret. A speed metalt játszó zenekar odazúzott a népnek. Sajnos a számaikat nem nagyon ismerem, de szerintem iszonyat jó zenét játszottak. A szólók jók voltak, és a hangzással se volt gond. Ami tetszett még a zenekarban, az az énekes trió. Mindenki gitározott és énekelt. A koncert végére egyre többen álltak a színpad elé és headbangeltek a számokra. A koncert végére előkerült a zenekar nevét is viselő Demonlord c. szám is. A Demondlord volt az első zenekar az estén, aki visszatért a színpadra.

A negyedik zenekar az általam várt Subscribe volt. Még soha nem hallottam a zenéjüket, de állítólag nagyon jó, mondták mások. És erről meggyőződtem ezen a bulin én is. A hangzással már itt sem volt semmiféle gond. Az énekes nagyon jól tudott bánni a mikrofonjával, ugyanis dobálta össze-vissza. A színpadot is teljes mértékben kihasználta állandó mozgásával. A pozitívum a zenekarban a 2 énekes volt. Nekem nagyon bejött, mivel köreimben nem annyira megszokott a két énekesség. A közönség meg csak gyűlt a színpad elé. Hamarosan elérkezett az utolsó szám, amire egy kicsit én is tomboltam már.

A Subscribe után az est 2. várva várt vendége, a Wisdom következett. Itt is, akárcsak a Demonlordnál, felkerült a Wisdom zászló a dob mögé. A tagok felvonultak a színpadra, a füstgép megindult és fények cikáztak össze-vissza. A Wisdom a színpadra vonult. Egy kis konferálás után belekezdtek a legelső számba. A rajongók, és a bulizni vágyók headbangelni, pogózni kezdtek mögöttem.

Nyugodtan kijelenthetem, hogy a Wisdom zenéje iránt volt a legtöbb érdeklődő az este folyamán. Bár a Lovardában bulizó emberek száma nem haladta meg a 300 főt, amit annyira nem értek, hisz elég jó zenekarok voltak. S lassan belekezdtek az első dalba. Végignyomták a teljes Words of Wisdom nagylemezt. A demó lemezről is játszottak számokat. A koncert közel egy órásra sikeredett a rajongók nagy örömére. Három klippes szám közül kettőt eljátszottak, és talán a leghíresebb, az Unholy Ghost sajnos nem tartozott közéjük. A koncertnek hatalmas sikere volt. A hangulatot feldobta két feldolgozás is, ami egy Skid Row és egy Survivers szám volt.

Eljött az utolsó szám ideje és fél egykor már az utolsó zenekar, amit az este folyamán voltam a Black-Out hangolta a cuccokat. Egyszer tök véletlen voltam koncertjükön a Kotta fesztiválon, de bevallom őszintén, nem az én stílusom a zenéjük. A színpad előtt itt is szép tömeg maradt és élvezték a zenekar zenéjét. Egy számot ismerek tőlük, az És mégis forog, bár ezt nem tudom, hogy játszották-e, mert sajnos mennem kellett bizonyos okok miatt. De míg ott voltam, a hangzással itt sem volt gond. Elég jól szólt minden. Úgy látszik az este folyamán csak az Echo of Dalriáda zenekarnak nem jött össze először a jó hangzás.

Sajnos az utolsó zenekar fellépésén sem lehettem már ott, ami a Moon of Soul volt, pedig nagyon érdekelt volna a zenéjük. Így sajnos egy órakor már elhagytam a Lovardát. Összességében egy elég jó estét élhettem át újra, és számos jó zenekart hallhattam, ismerhettem meg, amit nem bántam meg és nem is fogok.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek