Koncertbeszámolók

Brockoliest – Koncertbeszámoló

2007. június 30. @ Sopron, Hangár Music Garden

KÖTELEZŐ KÖZHELYEK
BLIZARD
SPLITHEADZ
NIKSON
AKTUÁLIS

Egy szép szombati napon – ami nem volt annyira észveszejtően meleg – volt szerencsém Sopron városában tiszteletemet tennem zenekarommal, a KÖTELEZŐ KÖZHELYEK nevű bohócbrigáddal. Korán oda értünk, mert nem akartunk elkésni, de természetesen, mint mindig / kivétel egy bulit / mi voltunk az első banda, aki letolta a pofáját a koncert helyszínére. 6-ra lennt voltunk, de az első koncert csak 10-kor /!/ kezdődött. Ez egy 2 napos feszt volt, aminek mi a második napján játszottunk. Jó kis Do it yourself fílingje volt az estnek, saját transzparens, szervezés, felfújható gumiemelvény, ami reklámozta az eseményt. Pakolás, spanolás után 10-kor elkezdte az első banda a játszást.

Րk voltak a BLIZARD nevű banda, akik szerintem ilyen numetálos, modern metálos hatással kísért melodikus rock / punk / metalt nyomtak, nem is rosszul. Sokszor elég egyszerű témák sorakoztak egymás mellett, de jól rakták össze ezeket a részeket. A dobos rendkívül fiatal volt, szerintem 13-14 éves lehetett max, s elég okésan dobolt a fiú, aki a több ilyen korban lévő csemetékkel ellentétben nem tűnt nagyképűnek. Keveset játszottak, de az nem volt rossz.

A következő banda az előző nap már fellépet SPLITHEADZ volt, de most akusztikusan nyomtak egy showt, amelyben részt vettek a saját illetve feldoli számok is. Helyén volt minden, jó hangulatot varázsoltak 3-an az arcok.

A következő attrakció MI voltunk. Az utóbbi 2-3 buli a magunk részéről kriminálisnak bizonyult, de szerencsére véget ért a rossz széria, mert szerintem nem nyomtuk rosszul, meg a hangulat sem volt rossz, sőőt. Vidám, gyors happy hardcore slágereket játszottunk, amelyben részt vesznek Ska-s , rock and rollos elemek, na meg a fúvós, aki már egy jó pár buli óta velünk nyomja. Bizonyos számok különösen jól eldördültek, a közönség is vette a lapot, még 2 fiatal lány fel is jött a színpadra a kanos dobosunk kérésére, s eltáncoltak egy számot, miközben mi eljátszottuk a pécsi ganxta rap zenekar, a Mega sound system egyik számát punkos verzióban. Szóval összességében jó volt a buli. Nekem a gitárom alsó potmétere problémázott, meg kell csinálni, meg néha búgott vmi a háttérben, amire még a hangosító bácsi sem jött rá sajna.

Mellesleg ez a búgó hang a következő NIKSON-nál még rosszabb volt, mert rengetegszer előjött a koncert közben. Szerintem a hangulat jól sikerült náluk is, mi is táncoltunk a zenéjükre, meg ment részemről a Sing alone. Volt már jobb bulijuk játék szempontból, de azért sztem jól nyomják, van bennük potencia. Jó kis kalipunkcoret nyomnak 2 gitáros énekessel. Kicsit gyúrniuk kéne még az énekhangra, mert nem lenne rossz, de sokszor hamiskás, de mégis imádjuk őket.

Az uccsó banda az AKTUÁLIS volt, akik beszerveztek minket erre a bulira, köszike. Ők is punkrockot nyomnak, de más verzióban nyílván, amit jól adnak elő. Játszottak feldolikat is, amiket jól nyomtak szerintem. Jobban tetszett ez a buli tőlük, mint amit legutóbb láttam. Bennük is látok fantáziát, csak ne szürküljenek be, hanem nyomuljanak ezerrel. Ennyi volt ez az este, 2 banda koncertje így is elmaradt. A dobosunk egy csajt lenyomott a kocsinkban, jajj dejó, szerinte ez a rock and roll. Jó hepaj volt.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek