Koncertbeszámolók

Cadaveres, Szeg, Inferno Metalcore System – Koncertbeszámoló

2007. március 16. @ Balmazújváros, B.A.K.I Ház

A koncert 8 órára volt meghírdetve. 8 után pár perccel nekem is sikerült odavergődnöm. Meglepetésemre, már az összes zenekar megérkezett a B.A.K.I.-ba. Érkezésemkor durván 30 fő várta a koncertet.

Az első fellépő zenekar, az Inferno Metalcore System, durva 1 óra késéssel a húrok közé csapott. Először csak távolról szemléltem, majd a harmadik számnál nem bírtam megállni, hogy csak hallgassam őket, így kinéztem a színpadra. Az öt tagból álló banda elég sok számban súlyos gitártémákat alkalmazott, amit a csekély elöl álló közönség heves headbangeléssel tolerált. A következő szám egy feldolgozás volt, amit sajnos nem hallottam. Szóval, ami tetszett a zenekarban, az a súlyos gitártémák. A fellépés végén a közönség valami oknál fogva nem hallatott maga után vissza-visszát, így 9:35-kor már a debreceni Szeg hangolta be a cuccokat.

Háromnegyedkor már a Silly Laws c. muzsika jutott el az érdeklődők fülébe. A tánctér az előző zenekartól eltérően, tele volt emberekkel. Hosszú hajak szelték ketté a cigifüstös levegőt. Ami sajnálatos volt, az hogy a nép úgy a 6. számnál oszladozni kezdett. A számok között hallhattunk magyar és angol szövegűeket is. Magyar számok közül főleg a Számíthatsz rám c. nóta fogta meg igazán a közönséget és buzdította egy kis mozgásra. Elérkezett az utolsó nóta, a Caroline. Miután a fiúk befejezték a számot, a közönség egy kis része kiáltotta, hogy vissza-vissza, de sajnos a Szeg sem jött vissza.

Setlist Szeg:
1. Silly Laws
2. Öngyilkosok dala
3. Maniac
4. Gyújts fényt
5. Down Hill
6. Devil’s Needle
7. Legjobbakat reméld
8. Tisztán a cél felé
9. Számíthatsz rám
10. Caroline

22:45-kor a színpadon felkészülve állt a Cadaveres zenekar. Szerintem ők voltak az est fénypontja. Sok rajongójuk látogatott el ide Cadavereses pólóban. A zenekar beállása után egy rövidke intrót hallhattunk, majd szépen lehalkult és belekezdtek az első számba az Atrophy of the Mind-ba. Ami mély nyomot hagyott bennem, az az Elixir c. nóta volt, szám szerint a 3. A tánctér egyik fele hatalmas pogózásba kezdett, amibe én is belekeveredtem, a másik fele pedig a headbangelést részesítette előnyben. Ami meglepetés volt az újvárosiaknak az a Machine Head: The Blood the Sweet c. feldolgozás. Itt a közönség ismét hatalmas csápolásba kezdett. A hangzás tökéletes volt, az énekes minden szavát ki lehetett érteni, a hangszerek is a szokásos, kiváló “B.A.K.I. hangzás”-sal szóltak. 23:40-kor elcsendült az utolsó szám a Soul of a New Breed. Miután vége lett a számnak a kielégületlen emberek hangos vissza-visszába kezdtek. Félperc várakozás után a Cadaveres visszajött a színpadra és eljátszottak, ha jól emlékszem még a 2 számot. Szóval összességében tetszett az este és megvolt a 90-100 fő is. Ráadásul a zenekarok is úgy hagyták el a helyet, hogy “na ez fasza volt”. Az est további részében pedig zenés est volt a koncert stílusában.

Setlist Cadaveres:
intro
1. Atrophy of the Mind
2. Last Warning
3. Elixir
4. Seventh Heaven
5. Castway / Tribal Jam
6. Noah’ Heritage
7. Machine Head – The Blood, The Sweet
8. Tenocity
9. What we Want
10. Soul of a New Breed
———————–
Mangod
Drop of Humaneness

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek