Koncertbeszámolók

Candlemass – Koncertbeszámoló

2007. szeptember 19. @ Budapest, A38 Hajó

A CONCERTO Music szervezésében:

Este 9 -re értem oda a hajó területére, s azon kellett megdöbbennem, hogy kevesen vannak az A38 állóhajón ezen az estén. Pedig azért a főzenekar Candlemass nem kicsi név és nem ma alakult zenekar. Ebből kiindulva sok embert vártam. A Concerto szervezte ezt az estét, s, ha jól tudom a nemrég szintén itt megtartandó Threshold bulit is itt nyomták, s akkor sem voltak sokan. Ok, tény, hogy underground zenéről van szó, de manapság az UG zenéknek is mekkora táboruk van.

Tehát, mikor megérkeztem, akkor eléggé szét volt szórva az a kevés ember is a koncertteremben, s akkor gondoltam, na nem maradtam le semmiről. Tévedtem, mert a STEREOCHRIST már befejezte koncertjét, s már csak a svéd banda volt hátra. Állítólag Kolosék / SC / egy más formációban nyomták ezen az estén basszus téren.

Nem volt sok szarakodás beállásokkal, hamar elkezdte showját a legendás doom metál banda. Az új lemez felvétele előtt belépett a zenekarba Robert Lowe / pl: Solitude Aeternus /, aki szerintem nem okozott csalódást a fanoknak, mert remekül hozta a témákat és nem egy helyben állt a színpadon, hanem a többiekkel egyetemben belakták a rendelkezésükre álló területet. Még annak ellenére, hogy nem voltak sokan, amellett is jó hangulatú volt a banda, minden elismerés az övéké.

Az új lemezről / “King of the grey islands ” / is hallhattunk számtalan tételt, illetve a régebbi korongokat sem hanyagolta a zenekar. A színpadi kép úgy nézett ki, hogy a dobcucc előtt ki volt rakva egymás mellé belakva a színpadot / ha jól emlékszem / 4 vagy 5 világító kereszt és meg kell, hogy mondjam, eléggé illett a doom mesterművek hangulatához ez a külcsín. Másnap Lengyelországban játszanak a srácok, s reméljük, akkor nagyobb nézőszám előtt is megmutathatják magukat. A magyar közönség viszont nagyon hálás volt, látszott rajtuk, hogy élvezték a koncertet. Aki ott volt, az legalább olyan ember volt, aki értékelte a bandát, akik még vissza is jöttek 2 szám ráadására, s a show végeztével azt a megállapítást tettem, hogy jó volt ez az este, csak egy kicsit rövid volt, még el tudtam volna hallgatni vagy 5 – 6 számot ráadásként. Korán vége lett a mókának, utolsó járatokat simán elértem.

http://www.myspace.com/candlemassdoom
http://www.candlemass.se/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek