Koncertbeszámolók

Cannibal Corpse, Aborted, Kill With Hate – Koncertbeszámoló

2012. június 28. @ Budapest, Club 202

Szerencsére a CorpseGrinder úrral lebeszélt interjú még a koncertek előtt lett időzítve így egyik zenekar koncertjéből sem kellett akár egy percet sem kihagynom.

Elsőként a Kill With Hate nevü magyar formáció kezdte lebontani az arcunkat a helyéről. Halál pontos kezdés volt és ez az egész estére jellemző volt, hogy nincs csúszás. Többször láttam már őket és nem is kellett csalódnom. Hozták a megszokott szintű tömény death metal-t amit tőlük megszokhattunk. Sajnos a hangosítás itt még nem volt tökéletes és például a pergőt alig lehetett hallani.

Aztán egy kis technikai malőr is befigyelt, először a dobcucc teljes hangosítása szállt el, ami erős összenézéseket váltott ki az együttes tagjaiból, majd az énekre került valami nagyon furcsa effekt aztán pedig a gitárok kezdtek olyan tompán szólni mintha hirtelen egy alagutat felhúztak volna a közönség és a zenekar közé. Szerencsére ez nem okozott fenn akadást a srácoknak, abszolút profin kezelték a helyzet.

Ez elmondható egyébként az egész előadásra, látszik szeretik amit csinálnak és elég pontosan is adják elő a számokat. Az új lemez dalai is helyén vannak, talán néhol dallamosabbak mint a régebbiek, de még azért nem éppen pop nóták. Elég sok reménységünk van a zenekarban és elég sok lehetőség is a zenéjükben, úgyhogy kívánom nekik minél többre vigyék. Nagyjából fél órát játszottak amit azért keveslettem.

Utánuk egy viszonylag hosszú átszerelés után az Aborted nevü romantikus zenekar kezdett neki a mészárlásnak. Nem találkoztam még ezelőtt velük, de már a pólóik elég meggyőzőek voltak. A zenére sem volt panasz, eszeveszett gyors témák melyeket a dobos hihetetlen precizitással játszott. Komolyabb breakdownokkal is kiegészítették a számaikat, ami azonnali headbangelésre késztetett minden egyes alkalommal és némi jobb féle DeathCore életérzést hozott. Náluk már a hangosítás lényegében tökéletes volt.

A hangulat is megvolt és lassan azért kezdett félig telni az ex-wigwam. Profin játszottak ők is és teljes beleéléssel, átéléssel kaptuk tőlük a súlyosabbnál súlyosabb dalokat. El is határoztam, hogy majd beszerzek tőlük egy pólót és a legutóbbi albumukat. Körülbelül egy órát játszottak.

Aztán elérkezett a várva várt pillanat. A kannibálok ellepték a színpadot. El is felejtettem írni, hogy a pólók remek áron voltak és minden egyéb is. Sajnos most nem tudtam ennek ellenére sem beszerezni valami emléket, de ami késik nem múlik. Eléggé hangosan és hozzájuk illően profin kezdődött a koncert. Természetesen az új albumról a demented agression-nel kezdtek. Teljes mértékben átjött élőben is ugyanaz a lendület és őrület, amit az új lemezre rápakoltak a srácok. Sajnos nem volt Gallery of Suicide, de helyette kaptunk egy két nem várt klasszikust mint például az I Cum Blood vagy a Born in a Casket, amik előtt nyílván gitárt is cseréltek a srácok ami érthető hiszen a mostani hangolásukon elég halál lenne lejátszani a régi dalokat.

Másik dolog ami abszolút szimpatikus volt, hogy a nagy melegre való tekintettel George adott be ásványvizet a közönségnek többet is. Aztán felhangzott a mondat ” the next song is goes to all the fuckin women out there”. Persze erre meg is őrült a közönség és már vártuk, hogy együtt üvölthessük, hogy „Fucked with a Knife”, de meglepetésünkre miután lecsitított minket a nem kis nyakkal megáldott emberünk, a Priest of Sodom hangzott a gyomra legmélyebb bugyraiból. Most idevágna a *Meglepetés, nőknek szól duma:)

Ami egyébként csak részben tartozik ide, hogy nem volt ruhatár a Club 202-ben és ilyenkorra már teljesen elfogyott az üveges sörük. Nem vagyok én nagy kötekedő, de a csapolt sörük egyszerűen szar és nem tudom, hogy fordulhat elő egy ilyen megmozduláson, hogy csak két csapos van így 10-15 perceket kell koncert közben is sorban állni a hűsítő nedűért és még el is fogy az üveges.

 

Szóval amikor mentem éppen ki a pulthoz akkor láttam, hogy a turné managerük a hangosítójuk is. Kettő az egyben, végül is teljesen igazuk van. Még egy pozitívum, szeretem ha nagyobb együttesek is zenekaros pólóban lépnek fel, az énekesen például Krisiunos, a fantasztikus Websteren pedig Behemoth-os felső volt. A koncert a már jól megszokott Hammer Smashed Face-el záródott aztán szerencsére még elnyomták utána a Stripped Raped and Strangled-öt ami személyes kedvencem tőlük. Remek este volt, minden jól ment és a zenekarok is fantasztikusan teljesítettek!

Kapcsolódó cikkek

Cannibal Corpse, Dark Funeral, Ingested, Stormruler – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

Megjelent a Beneath The Void első nagylemeze „…Into The Oblivion” címmel

KMZ

Cannibal Corpse – júniusban az A38-on játszanak

KMZ

CANNIBAL CORPSE – Red Before Black

Saint-Savin

Kreator, Sepultura, Soilwork, Aborted – Koncertbeszámoló

Cryonus

Prime-kategóriás death metal esemény a Dürer Kertben – Dead Congregation (GRE), Kill With Hate, Purulent Rites, Nadir

KMZ

ABORTED – Retrogore

SteveShield

ABORTED – Termination Redux EP

SteveShield

December 19-én egy színpadon kaszabol a Kill With Hate, Krampüs, Omega Diatribe, Drow, Gore Thrower, The Wedding At The Slaughterhouse

KMZ

Kill With Hate – Már meghallgathatod az új kislemezt!

KMZ

Kill With Hate – 3 év után új anyag!

KMZ

Holnap mészárszék a Track-ben: jön a Cannibal Corpse!

KMZ

Cannibal Corpse a Track-ben!

KMZ

Aborted – Cenobites (Official video)

KMZ

CANNIBAL CORPSE – A Skeletal Domain

Saint-Savin

Cannibal Corpse szabadjára engedi a „The Murderer’s Pact”-ot!

KMZ

Aborted „The Extirpation Agenda” új videójának premierje

KMZ

Hot News: Cannibal Corpse – American Death Metal icons to release ‘A Skeletal Domain’!

KMZ

Hot News: Aborted – on tour with Origin, Exhumed and Miasmal

KMZ

Hot News: Aborted – album „The Necrotic Manifesto” now available in Europe! Album stream online!

KMZ

1 komment

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek