Koncertbeszámolók

Catalepsy, Fanatic Attack, Taste My Pain – Koncertbeszámoló

2012. szeptember 22. @ Marcali, KékMadár Rock Klub

Koncertnek a legnagyobb jó indulattal sem lehetett nevezni az esti fellépők műsorait, nyilvános zenekari próbának viszont annál inkább. Egyrészt a helyszín mérete, másrészt a nézőszám, harmadrészt pedig a hangosítás hiánya (alapokról játszottak a csapatok) emlékeztetett próbára, mintsem koncertre. Ezen okok azonban láthatóan nem zavarták a muzsikusokat, mindhárom banda becsülettel vezette elő műsorát.

A 2006 tavaszán Nagykanizsán alakult TMP-ről eleddig még nem hallottam, nem is láttam őket, holott már három anyaggal is rendelkeznek. Tapasztalatlannak nem nevezném az ötöst, hiszen korábban olyan csapatokkal játszottak együtt, mint a Mangod Inc., a Watch My Dying, az Insane illetve a Pigs Might Fly, több fesztiválon is megfordultak, sőt három anyaggal rendelkeznek. Modern metal muzsikájuk annyira nem fogott meg, nem hozott tűzbe, igaz nem is tagadom, nem az én zenei világomról van szó.

A TMP után stílusváltás jött, mert jött a gyalu. A gyalu, melyet Fanatic Attack-nak hívtak. Eleve a csapat logója nagyon bejött, melyből leszűrtem, hogy a szívemhez közel álló zenét játszanak, ezt a zenét pedig old school thrash metalnak nevezik. Ezen belül is a régi germán thrash mellett törtek lándzsát. Tulajdonképpen három zenekart ismer a banda, a Sodom-ot, a Sodom-ot és a Sodom-ot. A Persecution Mania/Agent Orange korabeli Sodom a kiindulási alap „megbolondítva” egy kis ős Kreator-ral ezzel a muzsikával pedig nem lehet tévedni. Nálam semmi esetre sem. Pőcze Ádám gitáros/énekes haját maga és a mikrofon elé lógatva, a fiatal Mille Petrozza-t idézve, agresszíven adta elő a dalokat, melyekbe Kuczkó Gábor basszusgitáros is besegített egy-egy nyers vokállal. A bőgőtémákat hallva a korai Venom ugrott be és nem azért, mert a srác Venom pólóban (Black Metal) pengette hangszerét, hanem, mert olyan vastagon, erőteljesen dörrent meg a négyhúros hangszer. Hátul a dobok mögött Ploner Patrick magabiztosan, feszesen hozta témáit. Dalaik (pl. Damned World, Flight 240, Out Of Order, Fight For A Lie) letaglózó erővel hatottak, melyekbe itt-ott tempóváltásokat iktattak. Különösen az Escape To Madness nyakszaggató doom betétje nyerte el tetszésemet. Repertoárjukat a Doors The Other Side és a Sepultura Troops Of Doom (ezzel búcsúztak) klasszikusának feldolgozásával színesítették. Kétségtelen, dekára megvettek a srácok, minden old school thrashernek csak ajánlani tudom a Fanatic Attack-ot. Megérdemlik a támogatást.

A zalaegerszegi Catalepsy-t már vagy 3-4 éve nem láttam, ezért is örültem az újbóli találkozásnak. Sajnos csökkentett üzemmódban dolgoznak, nem mutatnak túl nagy aktivitást, ettől függetlenül hibátlan koncertet adtak. A Morgoth Body Count-jával indítottak és innentől kezdve probléma egy szál sem volt. Drabik Tamás személyében új énekese van a zenekarnak, elődjénél, Tischler Miklósnál durvább, mélyebb orgánummal rendelkezik. Magabiztosan, gördülékenyen vezették elő műsorukat mely négy új dalból (Trauma, The Chamber, Murderer Behind The Door Part I. és II.) valamint négy feldolgozásból (a már említett Morgoth nótán kívül Death – Torn To Pieces, Pull The Plug, Cancer – Hung, Drawn And Quartered) állt. Nagyon jól űzik a középtempós, váltásokban gazdag, floridai ihletésű death metalt, kétségtelen, hogy az egyik legkiválóbb hazai death metal bandáról van szó. Abban reménykedek, hogy szekerük jobban beindul és előbb-utóbb végre egy teljes lemezzel jelentkeznek majd.

A kevés érdeklődő, a kis helyszín és a sovány hangosítás ellenére jól éreztem magam, remélem legközelebb már többen jönnek a Kékmadárba egy-egy koncertre.

Kapcsolódó cikkek

Fanatic Attack, Atrox Trauma, Nemezis, Csatazaj – várakozáson felüli volt az este

KMZ

Fanatic Attack / Csatazaj / Axemen – nagyon vártuk a bulit

KMZ

FANATIC ATTACK – Withstand the Storm

Georgius

Fanatic Attack – újévi köszöntő

KMZ

Koncertajánló: Deathstorm, Fanatic Attack, Needless

KMZ

Axegressor, Fanatic Attack, Bäd Hammer – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

FANATIC ATTACK – Waiting To Rot

Dr. Feelgood

Taste My Pain – Új Hold, Új Nap klip

KMZ

FANATIC ATTACK – Fight For A Lie Ep

Dr. Feelgood

Catalepsy Interjú

Dr. Feelgood

Fanatic Attack Interjú

Dr. Feelgood

TASTE MY PAIN – Redemption

Black_wizard

TASTE MY PAIN – Nuclear Winter EP

A honlap alapértelmezése

TASTE MY PAIN – Demo 2007

KMZ

Black-Death Fesztivál – Koncertbeszámoló

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek