Koncertbeszámolók

Christian Epidemic, Dying Wish, Dim Vision, Nervekiller, Death Warrant – Koncertbeszámoló

2007. május 4. @ Debrecen, Új Vigadó

Lassan, de biztosan megérkeztem a debreceni Új Vígadóba. Végigköszöntem az ismerősök között, azután a színpad felé vettem az irányt.

7:50-kor a balmazújvárosi DEATH WARRANT kezdett. A közönség a színpad elé gyülekezett és várta, hogy belekezdjenek a legelső számba. Széjjelnézve a helyiségben, kb. 60-70 fő lehetett. A zenekar saját számai között olyan együttesektől voltak feldolgozások, mint a Death, Six Feet Under és Exodus. Az első sort főleg balmazújvárosi emberek alkották, nagy ordítások és ujjongásokkal várt számok közepette. A hangzás elfogadható volt. Suba szavait tökéletesen ki lehetett venni. A szólóval és a többi cuccal sem volt gond. Talán buli elején az ének és a dob volt problémás, de ez kialakult a buli közepére.

A következő zenekar a NERVEKILLER volt. Igaz itt annyi érdeklődő nem volt, mint a Death Warrant-en. A koncert 9-kor kezdődött el. A színpad előtt pár ember csápolt a számokra és jó páran hátul nézték a fellépést. A számok közül régi és új dalok is elhangzottak. Az énekes be is jelentette, hogy hamarosan stúdióba vonulnak. A buli végére egyre több ember gyűlt a színpad elé. Igaz, még mindig állva néztem a bulit. A hangzás itt is tűrhető volt, akárcsak az előző zenekarnál.

A harmadik fellépő a helyi DIM VISION volt. A színpad előtt nehézkesen, de megtelt a nézőtér, mint minden más Dim Vision bulin. Már nem is számolom, hanyadik bulim volt. És mindegyik után úgy mentem haza, hogy ez a zenekar még mindig tetszik. Jó, kivéve a Fácánkakasos bulit. Ott nagyon rossz volt hangzás. Most visszagondolva, az eddigi fellépők között a Dim Visionon voltak a legtöbben. Ráadásul a hangzás is itt volt az egyik legjobb. Րk is, akár az előző zenekar játszottak régi és új számokat is.

A következő zenekar, az általam legjobban várt DYING WISH volt. Sajnos a Gothica feszten nem tudtam őket meghallgatni, de ezt itt csakhamar bepótoltam négy nap után. Sajnos a zenéjüket nem nagyon ismerem, csupán arra emlékszem, hogy még 2005 nyarán voltam koncertjükön. A tagokon látszott, hogy élvezték a bulit, és a közönség is ujjongásokkal, tapsviharral örvendeztette meg a zenekart 1-1 szám után. Az ének az nagyon tetszik és a számok is nagyon változatosak voltak. A repertoárba bekerült egy Depeche Mode feldolgozás is. Játszottak sok új számot és jó pár régit is a rajongók számára.

Az estet sokak által legjobban várt CHRISTIAN EPIDEMIC zárta. Már a hangolásnál dugig volt a színpad előtti tér. Jómagam is az első sorban díszelegtem. A debreceni közönség most láthatta először az új felállást, hiszen a basszer-énekes, Zsüli kénytelen volt külföldre utazni. Helyére Pósfai József került. Basszusgitárosnak pedig Nagy László egykori tag tért vissza. Nekem külön meglepetés volt, hiszen már egy klipben, ha jól emlékszem már láttam, mégpedig a Fájdalom koronájában, de akkor még hosszú hajjal. A zenekar egy intróval kezdte a bulit. Beálltak háttal a közönségnek, a füst előtört, majd belekezdtek a legelső számba, a Fájdalom koronájába. A közönség felordított és nagy headbangelésbe kezdtek. Volt, aki a szöveget nyomta és volt, aki tombolt rá. Sajnos én nem maradhattam sokáig, mert mennem kellett, de kárpótollak benneteket egy a gitárossal, Borhidi Gáborral készített interjúval.

Üdv Gábor! Mi a véleményed a péntek esti fellépésetekről Debrecenben?

B. Gábor: Nos, én igazság szerint eléggé megfáztam, úgyhogy nem voltam annyira bepörögve, mint szoktam. Meg a többieken is észrevettem egy kis nyomott hangulatot az időjárást tekintve, ilyen meg van, de azt leszámítva fasza buli volt, ilyenkor is teljesíteni kell, főleg a debreceni közönségnek, akik különösen hálásak szoktak lenni, és köszönjük! Legközelebb még jobb, aztán még jobb…. stb meg ilyenek 🙂

És a hangzás hogy tetszett? Mármint volt valami probléma a cuccokkal?

B. Gábor: A hangosítás nem volt rossz, saját cuccommal meg mi bajom lenne, akkor nem az enyém lenne. Volt egy húrszakadásom, de van egy pótgitárom, úgyhogy fasza volt. Bár én speciel magamat hallottam erősen, kifelé meg nemtom” milyen volt, az a keverősön múlik.

Úgy hallottam felvétel is készült a buliról. Igaz ez?

B. Gábor: Jajaja, jó lett a felvétel is, majd meg lesznek elvileg spékelve ilyen utazás közben, meg próbai ökörködéssel, azt valami lesz belőle 😉

Visszatérve a húrszakadáshoz… Akkor a történelem megismételte önmagát. Hiszen az utolsó debreceni koncerteteken is volt húrszakadásod a Gyász c. számnál.

B. Gábor: Jaja, és akkor is esett az eső és pont a gyászban. És ugyanott álltam. Úgyhogy de ja vu volt eléggé. Idefelé pont ezt mondtam, úgyhogy mindenki röhögött, amikor mentem gitárt cserélni.

Hát igen, sajnos ez van, de szerintem nem volt probléma. És így végezetül: Mikor láthatunk legközelebb benneteket Debrecenben vagy környékén?

B. Gábor: Hát legközelebb Balmazújvárosban, alias B.A.K.I.-ban leszünk július 7-én. Úgy tudom, az közel van Debrecenhez. Meg sztem lesz Chromized Land megint, az meg augusztus, de csak szóban beszéltünk Manyiékkal erről, SEMMI FIX!!

Köszönöm szépen a rövid interjú-beszámolót 🙂 És további sok sikert a zenekarhoz! Jó bulikat!

A közönség remélem nem csalódott egyik „új” tagban sem. Szóval szerintem, akik eljöttek koncertre, nem csalódhattak egyik zenekarban sem. És a számok, nem feltétlen sorrendben és lehet hagytam is ki:

SETLIST:

Intro
A fájdalom koronája,
Kínzó sikoly
Gyász,
Lehajtott fejjel,
Lángok ölén
Vad Ima
Újjászületett
Könnyek könyve
Utolsó szavam

Kapcsolódó cikkek

Dying Wish – indul a koncertszezon és készül az új album

KMZ

Dying Wish – Árnyékvilág (Live video 2021)

KMZ

Nevergreen / Dying Wish / Autumn Twilight / Tengerszem – élmény volt játszani

KMZ

Live Autumn Fest 6. – emlékezetes őszi koncert

KMZ

Undead Fesztivál 2021 – jó szervezés, jó hangulat

KMZ

Dying Wish – Wishtrumetal premier

KMZ

Dying Wish – Álarc

KMZ

Dying Wish – nézd meg a koncerten forgatott klipet a Szilánkok című dalhoz!

KMZ

Dying Wish – friss szöveges videoval jelentkeztek, megjelent az Üvöltő sötét nagylemez!

KMZ

Az új Dying Wish album már a célegyenesben van!

KMZ

Christian Epidemic, Agregator, Sentio Ergo Sum – Koncertbeszámoló

Cryonus

Dying Wish – Kilencedik klip

KMZ

Dying Wish – Elkészült az új videoklip

KMZ

Black metal fesztivál a Barba Negrában – Septicflesh, Inquisition, Sear Bliss, Christian Epidemic és Odius

KMZ

Dying Wish – Decemberi hírek

KMZ

Friss szöveges videoklippel jelentkezik a Christian Epidemic, szombaton budapesti koncert!

KMZ

Dying Wish klippremier, pénteken budapesti koncert!

KMZ

Dying Wish – Újabb klip

KMZ

Dying Wish – Elkészült az ötödik szöveges videó

KMZ

Dying Wish: Tükörország – 11 év után új lemez

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek