Koncertbeszámolók

Conan’s First Date, Hortobány Hate Crew, Eradication, Moratorium – Koncertbeszámoló

2012. május 4. @ Budapest, Kék Yuk

Amikor nyolc óra magasságban leértünk a helyszínre, nem túl sokan voltak még, nagyjából velünk együtt 10-en. Nem írnám le külön mindegyik zenekarnál, a hangosítás egységesen, elég jó volt mindegyik fellépőnél, a lábdob volt egyedül, ami néhol eltűnt nem volt egyenletesen jól hallható. Illetve Conanék alatt a basszusgitár volt kicsit túlhangosítva, szerencsére annyira nem volt zavaró.

Ez egy feles buli volt számomra abból a szempontból, hogy az első két zenekart nem ismertem a második kettőt pedig igen.

Kezdjük is az elején, mint említettem a Hortobágy HardCore Crew zenéjét nem ismertem és nem is voltam soha annyira oda ezért a stílusért. Negyed órás csúszással bele is kezdtek a fiúk a muzsikálásba nagyjából 20-25 ember előtt. Ennek ellenére teljes  beleéléssel játszották zenéjüket a koncert elejétől a végéig, amit a közönség ha headbangeléssel vagy egy kis pogóval nem is, de azért a számok között egy kis „ujjongással” díjazott. Számomra eléggé egyhangúak voltak a számaik mind zeneileg mind énekileg, néhol jól elkapták a groove-ot, egykét jó számzárás is belefért, sokkal több azonban sajnos nem. Az előadás módra viszont tényleg ötöst adnék, látszik hogy szeretik amit csinálnak, a dobos különösképp pontosan jól játszott. Szűk 3/4ed órát játszottak, ami alatt teljesen bemutatták a zenéjüket, illetve még egy Charlie – Jég dupla viszkivel feldolgozással örvendeztettek meg minket.

Egy rövid átszerelés és mikrofon kábel hiba után egy egészen más stílusú zenekar csapott a húrok illetve bőrök közé. Az Eradication névre hallgató zenekar, gyors death metal témákkal és sok kiállással díszített zenét játszanak. Az ő előadásmódjuk már kevésbé volt megnyerő, bár a zene komplexitása miatt nincs is annyi idő a fejrázásra és mozgásra. Az ő koncertjük alatt sem volt sokkal több ember és túl sok mozgás sem volt a közönség részéről ami szerintem egy ilyen zenénél erősen indokolatlan. Ők is megörvendeztettek minket egy feldolgozással, még hozzá a BloodBath – Breeding Death klasszikusával, itt volt az a pont ahonnan nekem jobban összeállt a zenéjük, valahogy ezután jobban elkaptam a lendületét a számaiknak. Jól játszottak és így a koncert vége felé az atmoszféra is helyreállt bár a közönséget továbbra se nagyon lehetett rávenni, hogy mutassanak több életjelet. Majdnem elfelejtettem, hogy ha nem csalt a fülem akkor a dobos nem használt triggert, ami egy ilyen tempójú zenénél szokatlan, illetve plussz színfolt volt a basszusgitáros világító húrjai! Ők egy szűk fél óra játék idővel szórakoztattak minket.

Ahogy várható volt a Conan’s First Date lemezbemutató koncertjére gyűltek össze a legtöbben. Conanéket már láttam élőben és mondanom sem kell, hogy hozták a formájukat. Jól adták elő a számaikat bár néhol nekem a dobos játéka kicsit bizonytalannak tünt, de nem volt túl zavaró. Itt már egykét headbangelő ember, illetve előfordult némi mozgás is pár számnál a közönség részéről. Remek színpad kép és hangulat alakult ki, láthatóan legtöbben ismerték a zenéjüket és a dalszövegeket. Jók a nóták, elég erő van bennük és néhol egy kis lágyabb ének és gitártémák nyugtatják a füleket, az énekesnek a magasabb kitartott tiszta hangoknál kicsit ingadozott a hangja, de így is élvezet volt hallgatni. Ide tartozik még, hogy a másik gitáros háttérvokálozott és ezek nagyon jól ki voltak találva illetve időzítve, mindig a megfelelő helyen lépett be, összehangoltan. Ők is megörvendeztettek minket egy feldolgozással, náluk Demjén Rózsi – Hogyan tudnék élni nélküled c. számára esett a választás. Nagyjából egy órát játszottak és egy remek lemezbemutatót tudhatnak maguk mögött, nagyon jól sikerült az egész melyet megfejeltek azzal, hogy az utolsó szám erejéig felhívták az embereket a színpadra, hogy segítsenek be nekik a bulizásban.

Utolsóként a Moratorium névre hallgató GrindCore brigád lépett a színpadra. Egy elég hosszúra sikeredett átszerelés és kábelhiány probléma után a tőlük megszokott lazasággal kezdtek neki a hangulatos mészárlós dallamoknak. Még a koncertek előtt kis matricákat osztogattak, promo céljából ami nekem fel is került a noteszemre.
Jól adták elő a számaikat, a tőlük megszokott zenei stílusban keverve a gyorsabb és lassabb agresszív témákat. Sajnos a késői óra miatt már nagyon kevesen voltak a színpad előtt és nem is játszottak túl sokat. Engem is hívott a fáradtság haza így a koncert után el is indultunk haza.

Összességében ez egy jó este volt, sajnos a kevés ember kicsit  rányomta a bélyegét. Az együtteseknek mindenképp dicséret jár, mert ennek ellenére méltóan helytálltak és a kevés embernek is remek bulit csaptak. Külön köszönet Conanéknek a nagyon jól sikerült lemezbemutató koncertért.

Kapcsolódó cikkek

Eradication hírek + új dal

KMZ

Conan’s First Date – Mindjárt itt a kislemez

KMZ

CONAN’S FIRST DATE – The Devil Is On The Loose

SteveShield

Új, két számos Conan’s First Date EP

KMZ

Két új Conan’s First Date dal

KMZ

Conan’s First Date – ötéves szülinapi buli november 15-én

KMZ

Conan’s First Date – Bolygó neve: Metál projekt

KMZ

Kill With Hate, Moratorium, Whitebacon, Omega Diatribe – Koncertbeszámoló

SteveShield

Black Extravaganza – Koncertbeszámoló

SteveShield

Conan’s First Date és A bolygó neve: Metál

KMZ

Eradication videoklip

KMZ

Eradication EP megjelenés

KMZ

Eradication – Új EP

KMZ

Conan’s First Date – Lemezbemutató koncert: május 4. Budapest, Kék Yuk

KMZ

Conan’s First Date – Megjelent a The Devil Is On The Loose

KMZ

Télapó After – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

Conan's First Date – Új dal a Legacy magazin mellékleteként

KMZ

Conan's First Date – Készülőben az első nagylemez

KMZ

CONAN’S FIRST DATE – Effigies EP

REBELPROUD

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek