Koncertbeszámolók

Converge, Animosity, Rise And Fall, Something Against You – Koncertbeszámoló

2007. július 15. @ Budapest, Kultiplex

Éve járt nálunk a Converge, akkor rengeteg ember lejött arra a bulira, elég nagy megőrülés volt. Amikor megérkeztem, azt hittem már ők játszanak, mert zajos, páratlan témahalmazt hallottam a teremből sikítozással kísérve. Kiderült a SOMETHING AGAINST YOU utolsó perceire értem le, akiket rég láttam, s amit itt nyomtak az eléggé bejött. Punkos hozzáállás, gyors, néhol, noiseos, sludgeos elemek. Elég koszos volt.

Második bandaként a San Franciscóbol érkezett ANIMOSITY játszott, akik nagyon lehengerlőek voltak, igazi tanítást vezettek le. Az emberek csak nézhettek, mert eléggé odacseszett a produkciójuk. A deathcore divatnak megfelelő zenét nyomnak, amiben vannak sludge, stoner, mocsár, death, grind, hardcore elemek, s ezek mind akár egy számban is. A pólómintáik nagyon grindok voltak, amik illettek is a bandához.

A belga RISE AND FALL paraszt punkmetált nyomnak, s elég jól, nekem bejött, amit lenyomtak ebben a félórában. Kinézetre ilyen alteres, emos, rock and roll arcoknak néznek ki, ám a zene nem ezt tükrözi, habár, vannak benne megőrülések, s nem annyira paraszt témák. A lényeg, hogy a Converge előtt simán jól melegítettek. Egy páran vették a lapot a zenéjükre, ismerték is a bandát. Ez a banda 3 lemezzel rendelkezik.

A CONVERGE szépen, lassan beállt, s Kurt Ballou egyedül kiállt, elkezdte a “Weight of the world” c. számot, ami után a “No heroes” zúzdája kezdődött meg. Ekkor már mindenki a színpadon volt. Az elején elkezdett mindenki mozgolódni, de egy idő után kifáradtak. A közönség elég híg volt, ami azt jelenti, hogy mivel sok embert vonz a koncert, más és más örömkifejezések vannak, de nekem nem jött be igazán ez a hangulat, holott jól éreztem magamat, mert jól kitomboltam mindent. A banda jól nyomta, nem lehetett rájuk panasz. Mondjuk a nagy hc arcok a közönségből, színtérből is csak állva nézték végig kedvencük produkcióját. Elment egy jó pár szám az új korongról, a Jane Doe – ról 2 vagy 3 talán. A végén volt a Concubine / Fault and fracture kettős, amire mindenki rámozdult. Sokan nem akarják megismerni az új lemezeket a régebbi hardcore arcok közül, s akik ismerik, azok is olyan formák, akik mondom nem hc arcok, hanem újonnan jött emberek, kik mindenre nyitottak. Hamar vége lett a bulinak, de én még időztem, elszórtam a pénzemet még 2 pólóra, mert gazdag kis középosztálybeli gyerek vagyok, anyuka kedvence. Jó buli volt, de nem volt nagy szám, de tény, ami tény, jó bandák voltak itt ma este.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek