Koncertbeszámolók

Crippled Fox, Iron Steel, Haramia, Paks 3 – Koncertbeszámoló

2022. május 6. @ Budapest, Kripta

Az eredeti terv szerint „Gyurgyevdán”-ra mentünk volna, de utolsó pillanatban megláttam a „Köztemetőben” a havi programot és eldőlt, hogy ide menni kell!! A helyről röviden annyit, hogy ha valaki nem fogja a kezed és vezet el, akkor elég nehéz lesz odatalálnod. Mindenesetre figyelemre méltó programok szoktak lenni, nagyon jó kis zenekarokat lehet itt felfedezni az underground világából.

Kissé megkésve ugyan, de sikerült megnézni a Paks 3 lényegi részét. Nagyon fasza HC Punkot nyomnak, Bandcampen bele is tudsz lesni az anyagba.

Rövid átállás után következett a Haramia. Minden alkalommal felkelti a figyelmem a mikrofonállvány minimális pozicionálása. Habár nem maradt a helyén túl sokáig, mivel ez a Fastcore csapat igencsak megmozgatta a Punk újabb generációját a színpad előtt.

Az este meglepetése az Iron Steel. Eddig nem ismertem a bandát, de nagyon pozitívan csalódtam. A Speed metál zenekar elhozta a régi Motörhead hangulatot, habár ha leveszed a zenét a vokálról, akkor egy igazi old school Black hangzást kapsz echoval fűszerezve. Mint utólag kiderült (némi szóváltás után az énekessel) van itt régi Venom, Bathory és Tormentor hatás is. A programajánlóban azt írták, hogy nagyon ritkán lépnek fel, remélem ez a jövőben változik és hamarosan újra színpadon látjuk a zenekart (már kollektív bajusszal)!

És amiért visszamondtam a „Gyurgyevdános” programom, a Crippled Fox! Ha még nem ismered ezt a Thrashcore zenekart, akkor: 1. szégyelld magad, 2. pótold az elmaradást! 😀 Viccet félretéve, voltam már egynéhány fellépésükön és még soha nem okoztak csalódást. A legendásan „lassú” számaikhoz hasonlítanak más zenekarokat vidéken: „A Crippled Fox azért gyorsabb!” Szinte furcsa volt, hogy egész este sötétben játszottak a zenekarok, de a végére teljes fényben zúzott a banda bandanával a fején.

Ha már bandana, akkor szeretném megemlíteni, hogy a rendezvényen a Drinkin’ Beer In Bandana Records is képviselte magát. Nézzétek meg a disztrót, nagyok király cuccokat találhattok!

Ha netán lemaradtál az show-ról vagy ott voltál és tolnál egy ismétlést, akkor figyelmedbe ajánlom a pénteki (05.13) Double B Monsters (Exclusive Beastie Boys Show) eseményt, illetve csekkoljátok Kis G felhívását is!

FB: https://www.facebook.com/events/s/film-screening-punk-the-capita/1764441883760680/


Kapcsolódó cikkek

Változások a Yacøpsæ koncerttel kapcsolatban!

KMZ

Crippled Fox / Jack / Another Way / Infectious Pit – teltházas brutális este

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek