Koncertbeszámolók

Death Warrant, Slytract, Gargara – Koncertbeszámoló

2007. július 7. @ Balmazújváros, B.A.K.I Ház

Negyed 10-kor érkeztem meg a balmazújvárosi B.A.K.I.-ba. A cucc már be volt hangolva és a tömeg is gyülekezett a koncertre. Fél 10-kor az első zenekar a SLYTRACT kezdett. Az első számot még egy gitárral nyomták, de utána beállt a másik gitáros is és együtt zúztak tovább a zenét. Játszottak régi és új dalokat is, sőt még egy Hypocrisy feldolgozás is akadt a repertoárjukban. A csekély tömeg a színpad előtt érdeklődve hallgatta a zenekart és akadtak akik a fejüket is rázták a számokra. Sajnos nem volt olyan hosszú a koncert, így 10 után már el is hangzott az utolsó dal. Szerencsére a közönségnek sikerült még visszainvitálni a bandát, így elnyomtak még egy ráadást a népnek.

Háromegyed 11 körül a debreceni GARGARA lépett a színpadra és csapott a húrok közé. Az első szám a Monolith címet viselte. A hangzás nagyon jó volt, akárcsak az előző zenekarnál is. Nem felvágás képen mondom, de a B.A.K.I.-ban mindig jó a hangzás. A Gargarán valamivel többen voltak a színpadnál, mint a Slytract-on. A zenekar látványilag se volt valami gyenge. Csendben megjegyzem, hogy az elsők között volt a zenekar, a Neochrome mellett, akik teljesen kifestett arccal, bőrcuccban, baszottnagy szegekkel kilyukasztott csuklószorítókkal léptek fel a B.A.K.I. színpadára. A közönséget el is nyerték ezzel, persze akadtak olyanok, akik egy mosoly kíséretében inkább az udvart választották az est további helyszíneként. A számok megnyerőek voltak számomra, ahogy egyes címek is (Lord Baphotep, Suffering). A banda elég jól is nyomta a black metalt. Szóval várom a következő koncertjüket. A számokhoz visszatérve a listában megtalálhattunk egy Satyricon feldolgozást is. A fiúkkal az volt a baj, -amit pár emberrel beszéltem is- , hogy a zenekar olyan volt a színpadon, hogy csak „jöttünk és zenéltünk”. Semmi élvezet nem volt a buliban. Mozogni nem nagyon mozogtak a színpadon, de azért sokaknak örömet szereztek a zenéjükkel, többek közt nekem is. Setlist: Monolith, Exhumátor, Lord Baphotep, Suffering, Misterious Eternity, Pass of Darkness, Bloodthirsty Victims + Satyricon feldolgozás.

Az est fénypontja talán a balmazújvárosi DEATH WARRANT volt és szinte már mindenki őket várta. Háttérinformációval a tarsolyomban megtudtam, hogy Kun Sándor szólógitáros is játszani fog 1-2 számban. De tartogatott még meglepetést a zenekar. A rajongók és a műfaj iránt érdeklődők már a színpad előtt álltak. Ha jól emlékszem egyből egy saját számmal rukkoltak elő. Azután egy feldolgozás és így tovább egy ideig. Kuni hamarosan beállt és egy második énekes is beállt erősíteni a zenekart, amolyan vendégzenészként. Szóval a Death Warrant egyik legjobb koncertje volt a szombati buli. Saját számok mellett hallhattunk Six Feet Under és Darkthrone feldolgozást is. Suba hangja mint mindig, most is egeket zengetett. A nép pedig ezerrel tombolt a zenére. Közben a közönség sorai közül egy ember kezébe is megakadt a mikrofon, ki örömmel jelentette be, hogy meleg, dobva a hangulaton picit. A szó ami szó, a Death Warrant eszméletlen nagy bulit nyomott az este folyamán, amire büszkék lesznek szerintem egy jó ideig és szívesen emlékeznek majd vissza a koncertre.

Kapcsolódó cikkek

Slytract – „Tears” [Official Live Video]

KMZ

Slytract – megjelent a harmadik nagylemez

KMZ

Slytract – klip- és dalpremier, áprilisban új lemez

KMZ

Slytract – ennyi volt!

KMZ

Slytract – Elektro/dubstep remix készült a Nexus-ra

KMZ

Slytract – Videónapló a tavalyi Európa turnéról

KMZ

SLYTRACT – Existing Unreal

Menegroth

Slytract – izgalmakkal teli Európa turné után

KMZ

Slytract – Indul a turné!

KMZ

Slytract hírek

KMZ

Slytract – Megjelent az Exisiting Unreal külföldön is, új trailer, akciós lemezrendelés

KMZ

Slytract dalcímek az új lemezről

KMZ

Slytract hírek

KMZ

Hypocrisy, Survivors Zero, Slytract – Koncertbeszámoló

Jillian

DevilDriver, God Forbid, Slytract – Koncertbeszámoló

Jillian

Superbutt, Death Warrant, Dirty Shirt, A.W.S. – Koncertbeszámoló

MelancholyR

SLYTRACT – Explanation: Unknown

Necrofaust

Slytract Interjú

Necrofaust

GARGARA – Hellgoat (demo)

KMZ

Christian Epidemic, Dying Wish, Dim Vision, Nervekiller, Death Warrant – Koncertbeszámoló

MelancholyR

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek