Koncertbeszámolók

DeathcrusH, Arkas – Koncertbeszámoló

2022. november 21. @ Budapest, Riff

Hétfő, meló. Ismeritek az érzést… Rámír egyik haver, hogy mikor végzek, esetleg megihatnánk valamit utána. Hát – mondom neki – nem is tudom, majd később jelentkezek. Időközben rám ír egy másik ismerős is, hogy a környékemen melózik, aztán ha végez megihatnánk egy-két sört… Össze kéne hozni a kettőt, gondoltam magamban, aztán eszembe jutott, hogy Arkaszék fellépnek a Riff-ben. Nah, a kellemest a hasznossal. Írtam mindkét ismerősnek, hogy akkor találkozzunk a Riff-ben, aztán megiszunk ott valamit. Megcsúsztam a melóval, aztán útközben írtam Csabának (Arkas), hogy nem haragszok ám meg, ha csúsznak kicsit, mert nem biztos, hogy odaérek kezdésre… 😀

Megérkeztünk haverral olyan 20h tájékán, aztán látom Kex (Arkas) kint cigizik a Riff előtt. Nah – mondom – köszi, hogy megvártatok. Erre ő, hogy csak egy ember van lent, illetve a headliner sem futott még be… Hétfőn ugyan én sem számítottam teltházra, de azért ez meglepett. Cigi után lerobogtunk a klubba, vettem egy jegyet, közben Csabi mondja, hogy fel vagyok írva. Megköszöntem, de mondom, ha ilyen kevesen vagyunk, akkor kellemetlenül érezném magam, ha nem supportálnám az estét… Kex egyáltalán nem túlzott. Lent volt a jegyszedő, egy fizető vendég, a pultos lány, a hangosító + a barátnője, illetve a haver meg én és vártam még egy barátnőmre. Reménykedtem, hogy később összejönnek a népek, de sajnos nem így történt. Elég VIP érzésem volt, mikor a zenekar megvárt a kezdéssel még kimegyek a mosdóba… 😀

Mint már említettem, az Arkas kezdett, akik a következőképp jellemzik magukat: Post experimental math music worship from Hungary! Első alkalommal július végén láttam őket az S8-ban, amiről itt írtam.

Azóta annyi változás történt, hogy már nincs szaxofon, de…spoiler alert…elvileg tavasszal jön még egy bassz a gitár és dobok mellé. Hogy milyen is volt a koncert? Családias! 😀 A srácok jól tolták, amit itt meg is tudsz tekinteni:

Legközelebb Szegeden tudod őket meglesni, december 9-én a Grand Caféban!

„Nos igazából egy elég gyors lefolyású szervezés volt a buli. Szerda/csütörtök környékén kaptuk az infót, hogy van-e kedvünk játszani egy olasz death/black banda előtt a következő héten. Természetesen igent mondtunk rá. Mikor megérkeztünk a Riff-be, első fellépőként már magunkévá is tettük a színpadot. Egy gyors beállás és…..és vártuk, hogy elkezdhessük végre a show-t. Meg, hogy kicsit többen legyenek….vagy csak legyenek 😀 Pár hete szintén volt Pesten egy bulink, ezért a mostani koncertre kicsit variáltunk a szetten, hogy még színesebb zenei élményt nyújthassunk. Elég családias volt a hangulat, de így is lejött az embereknek, hogy miről is van szó. Kb. egy 40 percnyi játék után átadtuk a világot jelentő deszkákat olasz cimboráinknak, akik szintén elég hamar meglettek az átpakolás és beállással.” – Kex (Arkas)

A koncert vége felé megérkezett a headliner is, a 2003-ban alakult olasz Furious Death zenekar, azaz a DeathcrusH! Eredetileg Ljubljanában léptek volna fel, de lemondták számomra ismeretlen okok miatt. Előző nap Bécsben játszottak, ami után történt egy nem kis incidens:

„After an amazing gig yesterday evening in Wien some motherfuckers broked into our van stealing Andrea’s Solar guitar, Luigi’s stage costumes (found in the nearby park) and the bag with driver’s documents! We just wanted to tell you that even if this fucking stuff hit us very bad, we will be tonight in Budapest angrier and more brutal than ever! See you tonight in Budapest!🔥” – DeathcrusH

Az Arkasos srácok rendesek voltak, aztán kölcsönadtak néhány dolgot a koncert erejéig. Hiába a családias légkör, a banda odatette magát és egy brutális show-t toltak az arcunkba, amit itt tudtok megtekinteni:

„A DeathcrusH muzsikáját én személy szerint nem ismertem, de rögtön az elején lehetett látni/hallani, hogy nem ügyetlen hobbi halálmetálkodásról van szó. Hihetetlen pontosan és szépen játszott mindenki a bandából. A minimális közönség ellenére is úgy gondolom, hogy sikerült maradandó élményt szerezni mindenki részéről. Végzésként pedig ajánlom mindenkinek, hogy hétköznap este is látogasson „kisebb” zenekarok koncertjeire. Ugyanis rengeteg gyöngyszemre lehet így lelni a muzsika kimeríthetetlen tengerében.” – Kex (Arkas)


1021DeathcrusH

Kapcsolódó cikkek

Generation Breakdown, Arkas – jól éreztük magunkat

KMZ

Arkas, Hiraeth – közös bandázás, sörözés, hallgatókkal való sztorizgatásokkal zárult az este

KMZ

Choose Your Destiny – Koncertbeszámoló

Steve

Aornos / Ygfan / Arkas – megint remekül éreztük magunkat ezen a rendezvényen

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek