Koncertbeszámolók

Decadence, Vale of Tears, Stardrive – Koncertbeszámoló

2008. május 14. Szeged, Fészek Klub

Szomorú esetnek lehettem szemtanúja május tizennegyedikén Szegeden. Három kiváló magyar együttes közönség nélkül kellett hogy fellépjen. A buli nem volt kellőképpen meghirdetve, ezért a várt rajongótábor elmaradt. A jelenlévő maroknyi ember viszont nagyszerű koncertnek lehetett szem- és fültanúja.
A Karcagi Underground kemény magja tette tiszteletét a szegedi Fészek Klubban. A dallamos, sötétebb tónusú metalt játszó Decadence, a dallamos death metal egyik magyar zászlóvivője, a Vale of Tears és a sztóner muzsikát nagy átéléssel előadó Stardrive voltak a meghívott bandák.

Elsőként a Decadence vonult a színpadra, amit kellőképpen be is laktak. Pantera klasszikusával, a Cowboys from Hell-lel leheltek életet a jelenlévőkbe, utána pedig az augusztusban megszülető korong címadóját (Bitter Rain) pengették el. When angels Fall EP-jükről pusztán kettő nótát illesztettek programjukba (Nightqueen, Dream Again), ami jelzi, hogy milyen szépen haladnak az új anyaggal. Továbbiakban csak és kizárólag új dalok jöttek, nevesítve: Believe in Me, Banished by Lies, Between two worlds, Dawn of a New Age, Inhale the Sadness. Mókázásra is jutott idejük. A Dream Again második refrénjét népdalokra jellemző előadásmóddal és csárdáslépésekkel illusztrálva láthattuk. A lezáró Bonnie Tyler feldolgozásra már odasereglettünk az énekes Ráczkevei Imre elé, sőt a Vale of Tears-es Mulicz Ferenc átéléssel vezényelte a deszkákon működő sorstársakat. Csak így tovább!

Másodszori színpadbirtokos a Vale of Tears volt. Svéd death metalban gyökerező zene ez, amire mindenki ugorhat, aki szereti a műfajt. Destined For Desolation című második nagylemezük nagyrészét előadták, hallhattunk egy új szerzeményt is (Wired-up Minds), ami kicsit szelősebb, könnyedebb hallgatnivaló, mint az eddigiek. Az első CD-ről csak a Lost Reality került étlapra, ami már a második teljes album fényében íródott. Személyi változásaik ellenére, Nedoluha György basszusgitáros helyére Belá Olivér került. Ez azonban nem törte meg lendületüket. Jelenleg is az új lemezen munkálkodnak. A mielőbbi viszonthallásra, srácok!

Utolsóként a hangulatban és jovialitásban gazdag sztóner metal zajbrigád, Stardrive zajongott odafenn. Már az első hangoknál sejteni lehetett, hogy itt örömzenélés lesz. Felállásuk annyiban alakult át, hogy hozzátoldottak egy gitárost, Ács Sándort (Dying Wish), az ütős személye szintén változott Vass Zoltán átadta az ütőket Fazekas Pálnak (Vale of Tears). 2005-ben napvilágot látott Rust anyaguk három bemelegítő dala után ők is átnyergeltek a készülő új cuccukra. Cselényi Csaba (énekes) többször puskázott a szövegeknél ez azonban mit sem vont le frontemberi tevékenységéből. Együtt lélegzett a csapat, szívta a mocsár kigőzölgéseit. Annyit elárult Csaba, hogy 2009 közepére lesznek készen az új hanganyaggal. Győzzük kivárni!

Kapcsolódó cikkek

Vale of Tears / Atrox Trauma – nagyszerű volt a koncert, ami teltházasra sikeredett

KMZ

Undead Fesztivál 2021 – jó szervezés, jó hangulat

KMZ

Vale of Tears – Új felállás és bemutatkozó buli

KMZ

Vale Of Tears – Elkészült az új daluk!

KMZ

Koncertajánló: Christian Epidemic, Dying Wish, Vale of Tears

KMZ

Christian Epidemic, Agregator, Dying Wish, Vale Of Tears, Sollen – Koncertbeszámoló

Cryonus

Hot News – Decadence: A New Year Has Come

KMZ

Vale Of Tears Interjú

versus

DECADENCE – Chargepoint

A honlap alapértelmezése

VALE OF TEARS – Illdisposed Inner Interest

versus

STARDRIVE – Kings And Slaves

Black_wizard

Watch My Dying, Dim Visions, Vale Of Tears, Depths Of Desecration, Dispassion – Koncertbeszámoló

MelancholyR

DECADENCE – Bitter Rain

Hoze

Decadence Interjú

Hoze

Decadence Interjú

Menegroth

DECADENCE – The 3rd Stage Of Decay (Re-release)

Menegroth

Karcagi Underground Inc. – Decadence, Vale of Tears, Stardrive Interjú

Forest

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek