Koncertbeszámolók

Demonical, Exodikon – Koncertbeszámoló

2012. július 25. @ Budapest, Rocktogon

Nem sokkal nyolc előtt értem le a helyszínre ahol már akkor is igencsak meleg volt, úgyhogy lelkiekben már készültem is a szaunára. Épp ment a beállás és egyéb ügyességek, úgyhogy addig kértem egy sört és leültem. Ami kellemes meglepetés volt, hogy a beállás után amíg el nem kezdődött az Exodikon koncertje addig Nile /is/ szólt… ki gondolta volna, hogy a Rocktogonnak ilyen zenéi is vannak. Azt hiszem, többek nevében mondhatom, hogy gyakrabban elővehetnék azt a CD-t! A Demonical merch pultjánál pedig nem csak a saját dolgaikat lehetett kapni, hanem még pár zenekarét is és az árak is rendben voltak.

Elég kevés ember gyűlt össze az Exodikon koncertjére, akik fél 9 magasságában neki is fogtak. A zenéjükkel eddig csak neten futottam bele elvétve így nem is tudtam mire számítsak. Az elején egészen jól szólt a koncert a lábdob halkságát leszámítva. Aztán a harmadik számnál egy váratlan hangosodás következett be amit nem is tudtam hova  tenni, aztán szerencsére nem sokkal utána megérkezett a lábdob is és így majdnem végig helyre állt a hangzás.

A zene kellemes egyvelege volna a dallamos Death vonalnak és a Black Metal-nak azonban sajnos sokat rontottak a srácok és gyakran csúsztak el a témák egymástól. Lehet csak fáradtak voltak, de utána való beszélgetésekből kiderült, hogy ez előfordult már velük. Az énekes/gitáros azért szépen váltogatta a témákat miközben hörgött/károgott. A gitárszólók helyén voltak csak kicsit mintha ellenének kapkodva.

Mindenesetre azért becsülettel végig tolták a bulit és a dobos munkáját pedig az Amon Amarth feldolgozásuk alatt ki kell emelnem, szépen és pontosan helyezte bele a duplázásokat a zenébe. A végtelenbe zárva pedig egy jó záró nóta lett volna, de itt végleg problémák voltak a szinkronnal. Fél órát játszottak nekünk, remélem kicsit jobban összegyakorolják a számokat és akkor kellemes koncert banda lesznek.

Egy háromnegyed órás átszerelés és várakozás után pedig végre színpadra lépett a Demonical. Ilyenkorra már egészen sokan összegyűltek, de azért a teltháztól sajnos messze volt a buli. Egy rövidke intro és felcsendültek a gitárok. Jól szólt a koncert, a lábdob kivételével, ami itt is el-eltűnögetett. Pontosan játszották a számokat és értékelték, hogy örülünk nekik.

Sok mozgás nem volt a közönség részéről, de azért jópár embert headbangelésre késztetett ez a remek Death Metal egyveleg mely a dallamosabbtól a gyorsabb/pörgősebb darabokig mindent átfed.

A közepe fele a gitárok kicsit kásán szóltak, viszont ez pont azt a sűrű, koszos hangzást eredményezte, amit az albumon is nagyon szeretek. Ami feltűnt, hogy hátrébb az ének kicsit halk volt illetve a szólók végig alig voltak hallhatók sajnos.

Szerencsére elég sokat játszottak az általam nagyon szeretett Death Infernal albumról. A lassabb nóták melyeket a végére hagytak inkább azok is ugyanúgy odavágtak élőben. A bulit stílusosan a Death Metal Darkness-el zárták aztán mivel még volt idejük ezért elzúztak még egy számot, amit elfelejtettem felírni így az hiányzik a setlistből.

Szűk egy órát játszottak, csak amit kicsit keveslek, de legalább ennyi jutott. Bízom benne, amikor legközelebb jönnek, már többet játszanak. Jó este volt és végre láthattam a Demonical-t élőben, akik zenéje kicsit mindig a BloodBath-ére emlékeztet.

Demonical SetList:

1.Intro
2.World Serpent
3.The Arrival of Armageddon
4.Return in Flesh
5.Ravenous
6.Unholy Desecration
7.All will Perish
8.Through HellFire
9.Black Inferno
10.March for Victory
11.Death Metal Darkness

 

Kapcsolódó cikkek

Exodikon interjú

KMZ

Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze – Klippremier: Untermensch – A manipulátorok lélektana

KMZ

Monastery és Exodikon az I Am Morbid előtt augusztusban!

KMZ

Needless, Paediatrician, Türböwitch, Exodikon – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

Mayhem, Mortiis, Exodikon – Koncertbeszámoló

bönin

Mayhem – Mortiis – Exodikon – pénteken koncert a Barba Negrában!

KMZ

Wrath of Azazel / Exodikon / Sollen – barátok vagyunk és maradunk is

KMZ

Lowland Storming – Aornos / Atrox Trauma / Türböwitch / Exodikon – még sok ilyet!

KMZ

Danse Macabre – Isatha / Exodikon / Despair / Children of Decadence – remek hangulat, tomboló közönség

KMZ

DEMONICAL – World Domination

Equimanthorn

KME videók: Phantasma, Mortiis, Demonical, Mansion, Masterplan, Tombstones, Abbath, Upon Shadows

KMZ

Demonical – Új anyag felvétele

KMZ

Demonical – Leszerződik az Agonia Records-al

KMZ

Hot News: Nunslaughter + Demonical + Warfect – European tourdates – Final Round Call!

KMZ

Hot News: Nunslaughter / Demonical split tour 7″EP out in July

KMZ

Hot News: Nunslaughter + Demonical + Warfect – tourtrailer available

KMZ

Hot News: Demonical joins forces with Nekronos Promotion

KMZ

Hot News: Tourdates – Demonical – Warfect

KMZ

Hot News: Demonical premiers video for the track An Endless Celebration

KMZ

Hot News: Demonical announces festival shows for 2014

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek