Koncertbeszámolók

Duna, Sammy Sosa Band – Koncertbeszámoló

2007. október 1. @ Budapest, Kultiplex, kisterem

Mikor odaértem este, olyan 9 körül ezen a hétfői napon, azt gondoltam, na majd jól lekések az esti koncertek nagy részéről, de ez nem történt meg, mivel kiderült, elmarad a svéd Meleeh nevű screamo csapat koncertje, mert kórházba került az egyik tag / talán az énekes /, s kihagyták a magyar állomást a turnénaplójukból. Ennek ellenére megrendezték a bulikat kiegészülve a New dead project zenekarral. Kár volt a svédekért, mert, amit hallottam tőlük, azt át kellett volna élni vizuális élmény formájában is, na de majd legközelebb.

Rengeteg totoja után fél 10 – kor a DUNA elkezdte a koncertjét. Nem voltak sokan a teremben, mert páran már tudták, hogy elmarad a főzenekar, de azért voltak emberek, méghozzá tűrhető mennyiségben. Különböző divatzenekaros pólókban nyomultak ezen az estén a banda tagjai. A Metallica, Slipknot, Cannibal Corpse – os pólók valószínűleg csak oltásképp bírtak a káoszos, Neurosis és a Majority rule nevű bandák jegyeit is magukévá érző zuglói trión, akik nagyon odaették magukat ezen az estén. A lemez számai remekül sütnek élőben is, panasz nem lehetett a nóták visszaadására a live adásban.

A második fellépő a SAMMY SOSA BAND volt Tatabányáról, akiket még egyszer sem láttam élőben. A 4 tagú zenekar indie / rock / elszállós kategóriába sorolható, amit remek gitárhangzásokkal kísérnek, színeznek. Nekem bejött a zenéjük, elég jó volt a koncertjük szerintem. Rájuk is volt érdeklődés, még ha sokan ülve tették meg a buli megtekintését. Nem tudom, mennyire elterjedt a banda neve, de szerintem underground indie körökben biztosan már odafigyeltek a srácokra, akik elég jól művelik azt, amit játszanak. A new dead project koncertjét nem tekintettem meg, mert aznap este még találkám volt a belvárosban…

Kapcsolódó cikkek

Koncertajánló: Izah, Left to Starve, Rules, dUNA, Visioned Frailty

KMZ

dUNA – Statues

Golysz

Goudron, dUNA, Boz Cordolla – Koncertbeszámoló

Golysz

Marionette ID, dUNA – Koncertbeszámoló

Hermes

HORSE The Band, Ghost Of Shelter, dUNA, Unsent Letters – Koncertbeszámoló

Gwanath

Jakuzi’s Attempt, Dance Or Die, Duna, HXAXS – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Human Error, Sammy Sosa Band, Duna – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek