Koncertbeszámolók

Forsaken Decay, Art Of Darkness, Arson – Koncertbeszámoló

2007. szeptember 5. @ Budapest, Rocktogon

Rég jártam a Rocktogonban, ami átment egy pár átalakításon az előnyére. Sokkal nagyobb a koncertterem. Jó ötlet volt, hogy a keverőt hátra berakták a terem végére. Régebben a zenekaroknak el kell adni 30 jegyet, s leadni pénz a klubnak szisztéma volt, amit egyébként nem tudom honnan vett át a hely, de állítólag nyugaton nagyon divatos ez a fajta zenekarok hülyének nézése, bár relatív a megközelítés. Nos egy kis időre aztán, ha jól emlékszem szünetet tartott ez a rendszer, de most újból ez jellemző a Rocktogon életére. Persze, helyben a hely is árusít külön jegyeket a megszabott áron / 600 forint /. Nem oltásképp írtam, csak nekem nem tetszik ez a fajta hozzáállás, ennyi.

Mire már megérkeztem, akkor az ART OF DARKNESS fejezte be műsorát. Épp egy Slayer feldolgozással végeztek / bloodline /. Szóval nem tudom, milyen volt a produkciójuk, de régebben már játszottunk velük és akkor egy ilyen metálos zene ugrott be róluk. Nagyon sok átszerelés, várakozás után lépett a színpadra a FORSAKEN DECAY, akik nem szarakodnak, bele a pofádba deathcore-t nyomnak, elég jól. Kevés ilyen banda van itthon, vagy még egy sem, csak próbaterem szintjén. Րket volt szerencsém megnézni egy pár nappal ezelőtt Csepelen a Black Machine-ban. Nekem az a produkció jobban bejött, talán azért is, mert akkor jobban hallottam mindent. Most a gitár nagyon halk volt, a múltkori bulin pedig nagyon arcba vágott az egész. Ez a koncert sem volt rossz, itt legalább zúztak az emberek a muzsikára. Az nem tetszett egyedül, hogy sokat kellett várni a koncertre, a beállás, stb az sok időt vett igénybe. Nem kell itt szarakodni, felpakoltok gyorsan, aztán mehet is, ez a punk hehe.

Az ARSON nevű bandát csak felvételről ismerem, nem volt szerencsém még látni őket, de most megtörtént ez az esemény. Nem ilyenre számítottam tőlük. Nagyon durva deathgrind zúzdát kaptunk tőlük blackes elemekkel. Nagyon tetszett a zene, nem tudtam, hogy ennyire profi. Minden téren király volt a produkció. Az előző bandában nem említettem a felállást, ott két ének volt, az egyik énekes a malac, főleg a hc üvöltős témákért felelt, a másik tag pedig sikítozott, de remekül. Az Arsonban pedig egy énekes volt, de neki is nagyon durva hangja volt. Volt malac / másabb, mint a Forsakennél /, hörgés deathes módra, szóval minden jóból kijárt nekünk. Vannak jó bandák, akik kevésbé ismertek itthon, csak nyomatniuk kell a koncerteket. Jó kis bemelegítő este volt a The locust buli előtt.

http://www.arson.uw.hu/
http://www.myspace.com/arsontheband
http://www.myspace.com/forsakendecay
http://gportal.hu/gindex.php?prt=207349

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek