Koncertbeszámolók

Free Fest 2007 – Koncertbeszámoló

2007. július 12-15. @ Lajosmizse – Zenélő tanya

Az idei free fest még messzebb lett megrendezve, mint a korábbiak. A helyszín Lajosmizse volt, ami 67 km – re van Pesttől. A vonatállomástól tanyabuszok indultak, de este felé már azok sem jártak, ezért egyszer beszívtam, mert eltévedtem, 7km -es kitérőt vágtam le. Szerintem a hangulat jó volt, sokan is voltak, már amennyire, a belépés ugye ingyé volt. Lehetett sátrazni, igénybe lehetett venni egyéb szolgáltatásokat is, mint a vegetáriánus konyha, stb. Kicsi volt a hely, de nem is kellett nagyobb.

Első nap mi / KÖTELEZŐ KÖZHELYEK / kezdtünk. Nem volt rossz buli, a korai kezdés ellenére megnéztek egy páran minket, jól elvoltunk. Nem mondom sorrendben a zenekarokat, bár mondhatnám, de minek ?
A SINKING HEROES rock/punkot nyomott. Nem volt benne semmi xtra, hiányzott belőle sok minden. A SZESZKÓR zenekara nagyobb népszerűségnek örvend – persze csak a haverok körében – mint, amennyire jó, no de gyakorolni kell, s akkor majd jobb lesz ez a street punk. Az osztrák REMEMBER THE NIGHTS nagyon bejött. Zeneileg kicsi Poison the well, Death by stereo, meg emo hatások, egyszerű szerkezetek, de remekül előadott dalok, semmi extra, de jó volt élőben.

A HATÓSÁGILAG TILOS újra visszatért a köztudatba, akik egy gitárral egy basszal , dobbal álltak ki. Új számok is voltak dögivel, meg klasszikusok, jó volt a hangulat, akkorra már többen voltak a nézők között. A BARACKCA is jó volt, jó prosztó módon nyomták a primkó punkot, Huszár Jani oltott mindenkit. LAST MINUTE skasabb banda, de már nem maradtunk megnézni, csak kívűlről hallottuk.

Második nap nem voltam, maradt a 3. de annak is a végére értem oda kicsit lelkileg megtörve. A FEGYELMEZՐ RÉSZLEG is népszerű, sokan megnézték az igénytelen streetpunk számokat, de a hangulat jó volt. A zene széteső, majd lesz jobb is, vagy nem. A THE SILVER SHINE odatett, nekem nagyon bejött a ROCKABILLYS stílus, amit előadtak egy kis intró kerete mellett. Az olasz banda, akik Bad Religion, Nofx stílusban nyomta, nem volt rossz, de semmi extra, kevesebbet is nyomhatták volna, de nem volt rossz. STEP ON IT mindent vitt, bár hangzás trágya volt, de THRASH volt a javából, velem kibaszott az énekes, mert nem tudtam a szövegét a CITIZEN ARREST feldolinak, de azért előadtam.

Րket is megnézték jó páran, úgy mint minket / ANOTHER WAY /, akik 20 percet nyomtak kb-ra. Jó volt, már csak haladni kéne az új trackekkel. Remek kezdeményezés volt a fest megszervezése, le a kalappal. Én annyit változtatnék, hogy kevésbé csinálnék homogénebb felhozatalt, tehát egy primkó punk után jöjjöm egy zúzda hardcore, s így tovább, akkor több embert odavonz a színpad elé. Jövőre vajon hol lesz ?

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek