Koncertbeszámolók

Gonna Fall Hard, Motivation, Karatekid – Koncertbeszámoló

2008. március 9. @ Budapest, Filter Klub

A Filter klub egy ideje beindult a keményebb zenék irányába is, hiszen ez nem az első koncert, ami az Almássy utcánál található helyen van. Régebben abszolút alkalmatlan volt a koncertek szervezése szempontjából, mert mindent maximálisan le kellett halkítani. Ám mostanra javult a helyzet hangzás tekintetében.
Sajnos a ONE STEP AHEAD-ről lekéstünk, kíváncsi lettem volna rájuk. A KARATEKID-nek az utolsó koncertjét leshette meg az, aki lejött erre az estére. Nem tudom, mi az oka a banda végének. Mindenesetre, amit láttam az egy jó kis banda képét mutatta nekem. Régebben is bírtam a srácok zenéjét, még mikor a mostani Hold X True/Motivation dobos Csonti nyomta benne. A “Hit In The Pit” anyagról hallhattuk a legtöbb számot, ha jól emlékszem. A hangulatra semmi panasz nem lehetett, abszolút bensőséges, barátságos, oldott volt a fíling, amilyennek kéne lennie minden hardcore koncerten.

A következő zenekar a MOTIVATION formációja volt, akik véleményem szerint erősebbek, mint valaha. Éppen a legjobbkor jön nekik ez a turné. Nekik is most jött ki a legújabb anyaguk, amit szintén a Honest For Truth kiadó neve fémjelzi, hiszen az énekes által patronált dologról van szó. A hangulat az ő koncertjük alatt is fenomenális volt. Többen indultak be a Motivation zenéjére, sokan tudták a szövegeiket is. Nagyon egyben van a zenekar, le a kalappal. Szerintem a számok között megjegyzett gondolatok is megállták a helyüket, nem voltak túlzásba véve. Legközelebb is tuti megnézem a zenekart.

Végül csak a GONNA FALL HARD zenekara jött el Pestre, mert a másik zenekarral problémák akadtak útközben. Addig csak a myspacen hallott számokból ítélkeztem, de amit ezen az estén láttam, mindent vitt. Nagyon komoly thrash-hardcore-t kaptunk bele az arcunkba. A hosszú hajú és szakállú gitáros “I am the metal” pólója mindenkit mosolyra derített, de nem volt papír a csávó, nagyon keményen osztotta a népet. Feldolgozásként kaptunk Agnostic Frontot, illetve Breakdownt is. Az olasz zenekar koncertje alatt volt a legnagyobb megőrülés a klubon belül. Volt karate, mosh, fekvőtámasz verseny, vonatozás, közös kép a bandával. Nagyon jó hangulatú este volt, le a kalappal a buli előtt. Bárcsak minden ilyen buli ehhez hasonló lenne.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek