Koncertbeszámolók

GORE Fest III – Koncertbeszámoló

2007. április 28. @ Szombathely, Vipers Motoros Klub

FELLÉPŐK: Christian Epidemic, Tremor, Excidium, Morgue

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre Vas megye szinte egyetlen underground zenei eseménye, a GORE fest. Sajnos a helyi klubok hozzáállása miatt a nagyon kicsi (60-80 fő teltházat jelent) Vipers Motoros Klubba kényszerült a koncertsorozat, de végignézve a fellépők névsorát semmi esetre sem hagytam volna ki ezt a szombat estét. A kilencre meghirdetett kezdés előtt úgy kábé fél órával lehettem ott a helyszínen. Ahogy körülnéztem, nem sokan voltak. Talán a kicsit sok 1300 Ft-os belépő rettentette el a nézősereget? Vagy más helyeken zajló egyéb koncertesemények miatt? Nem tudom. A lényeg az, hogy én ott voltam és szinte pontban kilenckor meg is kezdődtek a koncertek.

A soproni Excidium vette birtokba a „színpadot” mint első fellépő. Eddig csak névről ismertem a bandát, ezért kíváncsian vártam őket. A zenéjük valahol a death/doom metalon belül keresendő. Nótáikban éppúgy elfértek a súlyos döngölős témák, mint az elszállós részek. Számos saját nóta mellett elővették a Katatonia „Brave” című számának feldolgozását, ami abszolút jól állt nekik. Sajnos, ahogy elnéztem a terembe lévők közül nem sokan ismerték ezt a nótát, de rám üdítően hatott. Azért viszonylag elég nagy beindulás volt rájuk és a visszatapsolás sem maradt el, amin szerintem még ők is meglepődtek=) Nagyon kíváncsivá tett az Excidium, ha jól tudom, már van hangzóanyaguk is egy demó formájában, úgyhogy sürgősen beszerzem. Erősen ajánlott zenekar a soproni gárda!

Majd Szombathely büszkesége, az old school death metalban utazó Morgue lépett a színpadra. Egyértelműen nagy rajongótáboruk van, mert egy szempillantás alatt szinte csurig telt a hely. Ahhoz képest, hogy alig több mint egy éve létezik a csapat, rutinosan vettették bele magukat a műsorba. Saját számaik mellett olyan death metal bandák nótái gördültek elő a hangfalakból, mint Cannibal Corpse; Pestilence; Six Fett Under; Kataklysm stb. Számomra még mindig a koncert csúcspontjának az Unleashed-Execute Them All című számának feldolgozása számít. A buli végig forró hangulatban telt és ismét egy profi előadást láthattunk a Morgue-tól. Ha sikerül jobban kitörni Szombathely környékéről, még bármi lehet belőlük, és várjuk már azt a demó anyagot is nagyon!

Olyan 11 óra körül a thrash metalban utazó Tremor fellépése következett. Eddig csak egy Ep-ről (Homályba Menet) ismertem a csapatot. Sajnos a nézők száma eléggé megcsappant a koncert alatt. Szerintem sokan nem ismerték vagy egyszerűen nem tudtak mit kezdeni ezzel a fajta zenével. Persze néhány fanatikus kitartott mellettük és jól is tették, mert egy vérbeli régi sulis thrash metal koncertet nyomtak. A hangzásuk és az énekhang (egy az egyben Mille Petrozza) is régi vonalat erősítette. Ha jól tudom, vegyesen játszottak eddig megjelent anyagaikról és még egy Kreator feldolgozás is elnyomtak. Jó kis buli volt ez szerintem érdemes lett volna több embernek is megnézni.

Az est általam legjobban várt fellépője a Christian Epidemic következett. Már szerintem 2-3 éve nem láttam a csapatot élőben, ezért most semmiképpen sem akartam kihagyni őket. Már csak azért sem, mert egy viszonylag új felállással érkeztek most hozzánk. Kicsit féltettem a bandát, hogy a három gitár plusz szinti miként fog megszólalni ezen a helyen, de aztán nagy probléma nem volt. Az új felállásról csak annyit, hogy visszatért Nagy László basszusgitáros, igaz más fizimiskával, de a játéka és a hangja egyből felismerhető. Az énekesi poszton pedig a külföldre utazó Széles Zsoltot Pósfai József váltotta. Ha jól emlékszem, a Fájdalom Koronájával kezdtek, ami meg is adta az alaphangulatot.

Már ekkor feltűnt, hogy milyen jól is „énekel” Józsi, szerintem kitűnő választás volt! Majd két dal következett a legújabb „Könnyek Könyvéről”. Nagy örömre a Gyász Ep (Gyász; Kínzó Sikoly) két dalát is lenyomták, ami számomra a legeslegjobb Epidemic szerzemények. Majd a visszatapsolás után az Eltörölt Világ lemez intrójával berobbanó „Újjászületett” következett, amin hatalmas tombolás volt. Még ezt a lemezt megidézték a címadóval és le is vonultak a színpadról. Szerintem jó kis koncert volt ez csak sajna elég rövid.

Köszönet a szerevezők fanatikusságának, hogy továbbra sem hagyják elveszni a környéken az undergroundot. Aki meg nem jött el az bánhatja. Remélem lesz folyatatás.

Kapcsolódó cikkek

Undead Fesztivál 2021 – jó szervezés, jó hangulat

KMZ

Christian Epidemic, Agregator, Sentio Ergo Sum – Koncertbeszámoló

Cryonus

Black metal fesztivál a Barba Negrában – Septicflesh, Inquisition, Sear Bliss, Christian Epidemic és Odius

KMZ

Friss szöveges videoklippel jelentkezik a Christian Epidemic, szombaton budapesti koncert!

KMZ

Christian Epidemic: Sírba szánt teremtés – megjelent a háromnyelvű, háromlemezes kiadvány

KMZ

CHRISTIAN EPIDEMIC – Sírba Szánt Teremtés

Cryonus

Christian Epidemic Interjú

Cryonus

Koncertajánló: Christian Epidemic, Dying Wish, Vale of Tears

KMZ

Christian Epidemic Interjú

Cryonus

Christian Epidemic, Agregator, Dying Wish, Vale Of Tears, Sollen – Koncertbeszámoló

Cryonus

MORGUE – A Pokol Kapujában (demo)

Menegroth

Morgue Interjú

Menegroth

MORGUE – Fájdalom Sötét Folyosóján (demo)

Menegroth

TREMOR – A Falakon Belül

Menegroth

Metal Massacre – Koncertbeszámoló

Menegroth

Onslaught, Eufobia, Kill With Hate, Tremor – Koncertbeszámoló

Necrofaust

Christian Epidemic, Dying Wish, Dim Vision, Nervekiller, Death Warrant – Koncertbeszámoló

MelancholyR

Christian Epidemic Interjú

Plastic_Puppet

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek